Cum ajung de la aeroportul din Bologna la centrul orașului

Ghid pas cu pas despre cum ajungeți de la aeroportul Bologna la centrul orașului, la gara principală cu transport public și cu taxiul. Tot aici găsiți prețurile călătoriei și hărțile necesare.

Numele oficial al aeroportului: Aeroportul Internațional Bologna Guglielmo Marconi (Aeroporto di Bologna-Guglielmo Marconi)
Codul aeroportului: IATA: BLQ, ICAO: LIPE
Adresa aeroportului: Via del Triumvirato, 84, 40132 Bologna BO, Italia
Amplasarea aeroportului și distanța până la centru: Aeroportul Bologna se află la 10 km nord-vest de centrul orașului
Numele stației de autobuz de la aeroport: Aeroporto
Numărul de telefon al aeroportului (non-stop): +39 051 647 9615
Site-ul oficial al aeroportului: http://bologna-airport.it
Număr de pasageri: 8,2 milioane de persoane pe an (date 2018)
Zboruri directe către următoarele orașe: München, Aeroportul Catania, Frankfurt, Barcelona El Prat, Aeroportul din București, Paris Charles de Gaulle. Peste 50 în total.
Companii aeriene: Aeroflot, Alitalia, Neos, Ryanair, Wizz Air, Vueling, British Airways, Emirates, easyJet, Lufthansa, KLM
Ora locală: GMT + 1
Moneda locală: Euro
Vremea pe aeroport: iunie-august – cele mai fierbinti luni cu o temperatura medie a aerului in timpul zilei de +32 ° C; Temperatura medie noiembrie-martie +7 – + 13 ° C. Primăvara și toamna sunt confortabile cu o temperatură zilnică de +20 – + 23 ° C.
Restaurante la aeroport: Snack Tentazioni, restaurantul La Vecchia Bologna, bar La Ghiotta, Piazza Maggiore, restaurant Vecchia Bologna Osteria, Cafe Puro Gusto, pizzerie Vecchia Malga Pizzerie, Beercode – Bucatarie & Bar
Cumpărături / Shopping: Peste 21 de magazine de haine, accesorii și materiale imprimate, inclusiv următoarele mărci – Ferrari, Furla, Victoria Secret, un magazin duty-free – Heinemann Duty Free, magazin Carrefour Express.
Servicii aeroport: VIP Lounge, Carisbo Bank, farmacie, birou de Informații turistice, bagaje, bilete de avion
Depozitare bagaje: € 12 pe zi

Terminalele aeroportului Guglielmo Marconi: schema aeroportului din Bologna

La aeroportul din Bologna funcționează un terminal de pasageri, dotat cu tehnologii moderne. Fiecare pasager poate să găsească tot ceea ce este necesar pentru a putea petrece timpul confortabil înainte sau după zbor.

Terminalul Aeroportului Bologna – parter

Terminalul Aeroportului Bologna – etaj

Terminalul are două nivele: inferior și superior. Gate-urile sunt situate la etaj, iar la parter există un check-in pentru zboruri.

De la aeroportul Bologna în centru cu autobuzul

Autobuzul Aerobus sau BLQ este cel mai comod și mai ușor mod de a ajunge direct în centrul orașului Bologna iar alte metode – metro sau tren – pur și simplu nu există. Autobuzul circulă aproape fără opriri inutile. Pe drumul spre Gara Centrală din Bologna (Stazione Centrale), autobuzul face opriri numai la Pontelungo și Ospedale Maggiore.

Orele de circulație al autobuzelor: de la 5:30 la 00:15 zilnic, cu intervale de mers de 11 minute.

Tariful pentru acest autobuz expres este de 6,00 € într-o direcție. Biletul poate fi cumpărat pe site-ul oficial, la automatele de la aeroport, la gara centrală, la punctul de plecare al Aerobus-ului și la casa de bilete TPER. Biletele simple pentru transport public nu sunt valabile în acest autobuz. Biletul, la îmbarcare trebuie validat la un validator special.

Acest bilet este valabil în zona urbană din Bologna timp de 75 de minute. Aceasta înseamnă că, folosind acest bilet, puteți lua și alte autobuze pe toată de acțiune a biletului. Numai că de fiecare dată, când intrați în vehicul, biletul trebuie validat la validator electronic.

Dacă ați cumpărat un e-bilet pe site, trebuie să îl schimbați cu un bilet analogic înainte de călătorie.

Un autobuz urban cu numărul 54 pleacă, de asemenea, de la aeroport, dar acesta nu merge în centrul orașului Bologna, ci spre Muzeul Ducati, spre satul Villaggio Speranza.

De la Aeroportul Bologna spre alte orașe italiene cu autobuzul

De la aeroportul din Bologna nu există conexiuni directe spre alte orașe din Italia, și nici stație de tren în apropiere, așa că, dacă doriți să ajungeți de la aeroport la orașele din apropiere, va trebui să faceți o schimbare de transport, cum ar fi la Gara Centrală din Bologna, la care se poate ajunge cu autobuzul BLQ.

De la gara centrală din Bologna, puteți ajunge direct sau cu transferuri în următoarele orașe:

Roma; timp de călătorie: 2 ore; prețul biletului de tren de la 19 EUR
Florența; timp de călătorie: 40 de minute; prețul biletului de tren de la 9,45 EUR
Veneția; timp de călătorie: 1 oră 27 minute; prețul biletului de tren de la 13 EUR
Rimini; timp de călătorie: 53 minute; prețul biletului de tren de la 9,9 EUR
Milano; timp de călătorie: 1 oră; prețul biletului de tren de la 9,9 EUR

Biletele de tren pot fi achiziționate la case sau din timp, prin intermediul internetului, pe site-ul GoEuro.

De asemenea, în multe orașe din Italia se poate ajunge cu autobuzele intercity, care pleacă de la stațiile de la gară. Timpul de călătorie în acest caz va fi mai mare, dar biletele sunt de 2-3 ori. Acesta este unul din avantajele site-ului GoEuro – acesta oferă mai multe variante, din care alegem un traseu comod pentru noi.

Taxi de la Aeroportul Bologna

A doua modalitate de a ajunge la hotel este un taxi. Taxiurile în Italia sunt foarte scumpe, iar când mai multe zboruri ajung în același timp către acest mic aeroport, taxiurile pot pur și simplu să nu ajungă pentru toți și va trebui să așteptați o mașină liberă.

Prețul pentru taxi în Bologna este aproximativ așa: 4-6 euro – pornirea; 1 km de drum – 1.3 – 1.6 euro. Când călătoriți, este luat în considerare fiecare minut de stat în trafic: 0,5 euro per 1 minut. Astfel, tariful spre un hotel din centrul orașului, luând în considerare costurile suplimentare la n drum de la aeroport, va costa aproximativ 22-25 EUR, cu condiția ca contorul să fie pornit și conducătorul auto să fie cinstit.

Dacă doriți să începeți odihna imediat după zbor, atunci rezervați confortul din timp, adică un transfer de taxi la un preț fix într-o companie de încredere. Astfel, nu vă veți obosi să cărați valize prin autobuze și nu vă veți teme de căldură sau de ploi torențiale.

Închiriați o mașină la aeroportul din Bologna

Așa cum ar trebui să fie la toate aeroporturile decente din lume, la aeroportul din Bologna sunt disponibile mai multe companii de închiriat: Win Rent, Avis, Hertz, Sixt și puteți pleca direct de la aeroport într-o călătorie prin nordul Italiei, spre lacul Garda sau Veneția. Puteți compara prețurile de închiriere pe site-ul internațional Rentalcars.com, unde puteți căuta prin toate companiile de rezervare.

Înainte de a călători prin Italia, vă rugăm să rețineți că trebuie să redactați corect un traseu, să rezervați locuri de parcare la hoteluri și să luați în considerare costul drumurilor cu taxă, precum și combustibilul scump. Prețurile pentru combustibil în 2019 în Italia sunt următoarele: 1 litru de benzină 98 – 1,65 EUR; 1 litru de motorină – 1,45 EUR.

Atunci când vă rezervați o mașină în companii internaționale în 2019, aveți întotdeauna nevoie de un permis de conducere internațional, de card de credit și de pașaport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *