Cum cumperi bilete la Colloseum

Cum cumperi online bilete la Colosseum si Forurile Romane

Roma este superbă, însă impresia poate fi puțin stricată din cauza numărului mare de turiști. Pentru a a nu fi distras de frumusețele unei plimbări prin Roma, este mai bine să cumpărați toate biletele din timp online.

Acest articol vă oferă instrucțiuni detaliate cum să cumpărați un bilet la Colosseum și Forurile Romane.

Începem călătoria noastră, descriind Colosseumul pe site-ul oficial al Ministerului Culturii din Italia www.coopculture.it. Site-ul este prezentat în italiană și engleză. Prin deschiderea filei „Orari, biglietti, servizi” („Program, bilete, servicii”) puteți verifica întotdeauna orele de deschidere și costul biletelor.

Atenție: un bilet la Colosseum, la Forum și la Colina Palatină este valabil 2 zile. Intrarea la Colosseum este posibilă numai la ora rezervată și puteți vizita Forumul înainte sau după vizită sau chiar a doua zi.

Cum ajungi la Colosseum

Colosseum-ul este situat pe piața cu același nume, lângă stația de metrou Colloseo (linia albastră sau  B). De asemenea, puteți să ajungeți cu tramvaiul (linia 3) sau cu autobuzul (№75, №81, №175, №204, №673). (INFORMAȚIE ACTUALĂ ÎN 2018!!)

Cum cumperi online bilete la Colosseum si Forurile Romane

Adresa Forumului Roman este Via della Salaria Vecchia, 5/6.

Programul de lucru al Colosseului

300*250

Începând cu ianuarie 2019, vedem că Colosseumul este deschis:

 • De la ultima duminică din octombrie până în 15 februarie: de la 8.30 la 16.30 (ultimul vizitator la ora 15.30);
 • În perioada 16 februarie – 15 martie: de la 8.30 la 17.00 (ultimul vizitator la orele 16.00);
 • Din 16 martie până în ultima sâmbătă din martie: de la 8.30 la 17.30 (ultimul vizitator la ora 16.30);
 • Din ultima duminică din martie până în 31 august: de la 8.30 la 19.15 (ultimul vizitator la ora 18.15);
 • De la 1 septembrie la 30 septembrie: de la 8.30 la 19.00 (ultimul vizitator la ora 18.00);
 • De la 1 octombrie până la ultima duminică din octombrie: de la 8.30 la 18.30 (ultimul vizitator la ora 17.30);
 • Închis: 1 ianuarie, 1 mai și 25 decembrie.

Bilete la Colosseum

La sosirea în Roma, biletele pot fi cumpărate la casele de pe Colina Palatină, situate pe strada San Gregorio (Via San Gregorio), număr 30 și Piazza Santa Maria Nova, număr 53 (200 de metri de Colosseum). Biletele pentru Colosseum permit intrarea pe teritoriul colinei Palatine și Forului Roman și viceversa. Vă rugăm să rețineți că biletele pentru aceeași zi pot lipsi sau va trebui să așteptați intrarea timp de 5-6 ore.

Cât costă un bilet la Colosseum?

Din 2019, au fost introduse noi tipuri de bilete – acum, atât grupurile, cât și turiștii independenți trebuie să își rezerveze ora de vizită din timp, online.

Cel mai comun este biletul de bază COLOSSEUM, ROMAN FORUM, PALATINE ORDINARY ADMISSION cu preț de 14 euro. Dacă mergeți singur la Colosseum, fără un ghid sau excursie, atunci acest tip de bilet va fi suficient pentru ca dvs. să înțelegeți dimensiunea construcției.

 • Preț redus: 7 € pentru cetățenii Uniunii Europene cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani și pentru profesorii din Uniunea Europeană;
 • Intrare gratuită: vizitatorii cu vârsta mai mică de 18 ani, cu părinți.

COLOSSEUM, ROMAN FORUM, PALATINE ORDINARY ADMISSION + ARENA: pentru 16 euro, cu acces la arenă printr-o intrare speciala cu o coada minima. Un astfel de bilet este disponibil numai pentru grupuri de excursii (operatori de turism) și vizitatori cu ghid individual (nu vor lăsa să intre călătorii independenți cu acest bilet și nici banii nu vor fi returnați)!

Ghidul trebuie să aibă două licențe speciale și are nevoie și de o rezervare.

Călătorii independenți pot cumpăra bilete cu intrare pe arenă cu câteva zile înainte de data dorită aici – veți fi parte a unui grup, dar nu vă vor povesti nimic.

COLOSSEUM, ROMAN FORUM, PALATINE ORDINARY ADMISSION + UNDERGROUND AND PANORAMIC VIEW (partea subterană și vederea panoramică): 16 euro rezervat cu 2-3 luni înainte, toate biletele sunt aproape întotdeauna cumpărate de agenții pentru excursii de grup.

COLOSSEUM, ROMAN FORUM AND PALATINE REGULAR ENTRANCE + UNDERGROUND ENGLISH TOUR: = 23 Euro, de asemenea, cu 3 luni înainte nu mai sunt bilete. Turul în engleză durează 60 de minute.

COLOSSEUM, ROMAN FORUM AND PALATINE REGULAR ENTRANCE + COLOSSEUM ENGLISH TOUR (45’): 19 euro, 45 de minute cu ghid în limba engleză, care povestește numai în interiorul Colosseum-ului și apoi vedeți forurile pe cont propriu.

Colosseum, Roman Forum And Palatine Regular Entrance + Audioguide: 19,50 EUR cu ghid audio. Personal, opinia mea – ghidul audio este plictisitor, adormi în minutul 2.

ROMAN FORUM-PALATINE S.U.P.E.R.: 18 euro, tur al Forului și a Colinei Palatine în italiană cu un laser pointer. Dar dacă nu știți cine sunt Vestaliile sau istoria Romei, atunci este inutil să rezervați. La acest bilet se poate reerva gratis Reservation Of The English Projection House Of Livia. Din nou, pentru a aprecia acest tur, aveți nevoie de un anumit nivel de pregătire.

COLOSSEUM BY NIGHT — ITALIAN TOUR: 20 de euro, vizită de seară (20:00 – 22:30) la Colosseum cu un grup, în italiană, este disponibil numai în perioada 14 mai – 31 octombrie.

DOMUS AUREA. VISIT AT ARCHAEOLOGICAL RESTORATION SITE WITH VIRTUAL REALITY: 16 euro, tur al zonei arheologice în italiană, are loc doar sâmbată si duminică.

Rezervarea din timp

Rezervarea în avans este taxată cu € 2,00. Se efectuează prin telefon +39.06.39967700 (luni – vineri de la 9 la 18, sâmbătă de la 9 la 14) sau pe site-ul oficial www.coopculture.it

Când se termină biletele pe site-ul oficial, vă recomand să le căutați pe www.tiqets.com – aceasta este agenție – partener oficial al Coloseumului.

Site-ul www.coopculture.it este disponibil în limba italiană iar din 2018 și în limba engleză, sper că cei, care nu au învățat încă limba italiană își pot rezerva biletele folosind aceste instrucțiuni.

 • Important! Puteți să cumpărați un bilet aproape oricând, dar îl puteți utiliza numai pentru intrarea la data și ora rezervate.

Instrucțiuni pentru rezervarea biletelor la Colosseum

Mergem în jos pe pagina principală și dăm clic pe butonul BUY NOW în secțiunea CHOOSE YOUR PERSONAL SOLUTION.

Ajungem la pagina de informații generale cu avertismente de siguranță: la un moment dat, nu mai mult de 3000 de persoane pot vizita Colosseumul. Suntem avertizați că pot exista întârzieri la intrare, chiar și pentru cei care au făcut rezervarea în avans. Apăsăm butonul DETAILS.

Ajungem la pagina următoare, unde va fi indicat prețul biletului – 14 euro. Trebuie să apăsăm din nou DETAILS.

Mergem în partea de jos a paginii, spre calendar. Biletele sunt puse în vânzare cu aproximativ 2 luni înainte. În exemplu am selectat data de 28 martie.

Vom selecta ora 14:30, pentru a face acest lucru, mergem la a patra tabă și facem clic pe butonul AVAILABLE.

În fereastra pop-up, selectați biletele necesare. De exemplu, trebuie să cumpărați 2 bilete pentru adulți și unul pentru copii. Adulții aleg FULL TICKET (Individual entrance) pentru 14 euro, cetățenii UE cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani au nevoie de REDUCED TICKET pentru 9,5 euro.

Pentru copiii sub 18 ani nu trebuie să cumpărăm un bilet on-line. Site-ul
nici măcar nu are o astfel de opțiune! Veți primi biletul la copil la case, prezentând o rezervare pentru părinți. Pentru fiecare copil (sub 18 ani) va fi necesar să plătiți la casă 2 euro.

De exemplu, aveți nevoie de 2 bilete adulți și unul pentru cetățenii UE cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani:

Verificăm comanda: avem 2 bilete pentru adulți – 28 de euro și unul pentru tineri – 9,50. Total 37,50. Faceți clic pe Check out. Introduceți numele și prenumele, țara și adresa de e-mail de 2 ori.

Dacă mergeți la Colosseum fără copii, selectați opțiunea Print @ Home – din motive neclare această opțiune nu este afișată uneori în versiunea în limba engleză a site-ului.

Dacă sunteți cu copii și va trebui să le luați un bilet pentru 2 euro la casă, alegeți pickup@ticket office.

Verificăm din nou comanda, punem 2 bife. Putem plăti pentru comandă utilizând Master Card sau Visa.

Facem clic pe Aquista ora.

Apare un mesaj care spune că plata va fi protejată prin criptare de 128 biți și cumpărarea este securizată. Facem clic pe Avanti (înainte).

Apare un alt avertisment, facem clic pe avanti.

Introducem datele cardului de credit: Titilare della carta (numele și prenumele, ca pe card), Tipo carta (tipul cardului: Visa, Mastercard), Scadenza carta (data expirării cardului) și adresa de e-mail la care va fi trimisă confirmarea de plată.

Felicitări, ați cumpărat bilete la Colosseumul din Roma. Verificați căsuța poștală, salvați biletul PDF în telefon sau imprimați-l.

Biletul electronic arată astfel:

Codul de bare este biletul dvs. râvnit pentru toți adulții odată. Conține numărul de persoane, data și ora intrării în Colosseum. Mergeți cu el direct la intrare.

Dacă alegeți să ridicați biletul de la casa de bilete, atunci cu codul de rezervare le luați cu 10-15 minute înainte de ora rezervată. Casele de bilete sunt situate vizavi de intrarea în Colosseum (vezi fotografia de mai jos), nu mai există cozi, deoarece toate biletele sunt cumpărate din timp online.

Vezi și cum se cumpără biletele la Vatican.

Sau bilete pentru a vedea celebra Cina cea de taină a lui Leonardo da Vinci din Milano

24 Comments

 1. Buna ziua,

  Timpul de vizitare a obiectivului turistic (Colosseum / Forurile Romane / dealul Palantine) este limitat sau se poate vizita pana la ora de inchidere?

  Multumesc.

  1. Se poate vizita pe toată durata programului de lucru. Accesul vizitatorilor, ca si casele de bilete, se inchid cu o oră înaintea terminării programului. Timpul petrecut în interior nu este limitat.

 2. Daca voi cumpara biletele online mai e necesar sa stau la coada? E o intrare separata?

  1. Coada se formeaza, de obicei, la casele de bilete. Cumparând biletul online intrați cu el direct, vă scutește de coada de la casă, care în sezon poate fi impresionantă.

 3. Dacă nu ajung la data specificata pe bilet, cât timp este valabil? Doua zile?

  1. Biletul este valabil două zile de la prima intrare, la ora specificată. Dacă întârzierea depașește 30 de minute, este foarte probabil să nu vi se permită intrarea. In asemenea cazuri biletele se anulează. Banii nu se restituie.
   Aceasta regulă a fost introdusă în octombrie 2018. Iar de la 1 ianuarie 2019 și biletele cumpărate de la casă au timp de vizită specificat – acest timp poate să fie și a doua zi, nu neapărat în ziua cumpărării biletului.
   Concluzie: Programați-vă vizitele la Colosseum, Galeriile Borghese și Vatican cu mare grijă.

 4. buna ziua
  Am achizitionat bilete online, cu intrarea gratuita, am platit rezervarea, am confirmarea platii, dar nu am primit atasamentul cu biletele ca sa le pot tipari…de asemenea nu-mi amintesc sa fi vazut vreun camp unde sa ma intrebe daca doresc sa tiparesc biletele acasa sau la casa de bilete…ma puteti ajuta?

  1. Ati primit vre-un cod de rezervare? Ati ales cumva să ridicați biletul de la case?

   Dacă ați primit cod rezervare, cu acest cod ridicați biletul de la case. În general, s-au schimbat multe în 2019, așa că nu prea mai sunt la curent cu toate schimbările. Cel mai corect ar fi să vă adresați direct operatorului de la care ați procurat bilete.

 5. Am platit biletele pt Coloseum, am primit confirmarea platii dar nu am primit biletele PDF. Am scris la adresa eticket@coopculture.it dar nu am primit niciun raspuns. Ce pot face? Pe site nu este niciun numar de telefon. Multumesc pentru ajutor.

  1. Daca sunteti sigura ca nu ati ales sa ridicati biletele la casa (vedeti ultima parte a instrutiunii), atunci:
   1. Controlati spam folderul din posta dvs, e posibil sa fi ajuns acolo.
   2. https://www.coopculture.it/en/contact_us.cfm – aici este o listă întreagă de mail -uri. Eu as contacta pentru Roma.

   3. https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm – pe această pagină găsiți numerele de telefoane al call centrului

 6. Salut,

  Pot intai vizita, folosind biletul, Forumul Roman (inainte de ora specificata pe bilet pt intrarea la Colosseum)?

 7. Excelent articol. Imi place ca ai detaliat tot. Multumesc!

  1. Mulțumesc

 8. Am o intrebare. Se poate merge cu biletul pe telefonul mobil? Multumesc!

  1. După cum am scris ăn articol – fie le primiți pe mail și le printați, fie primiți codul de rezervare și le primiți la casa de bilete.

 9. Am cumparat 2 bilete pe data de 25 oct.19. ora11, dar nu ajung doar dupa ora 15 asa ca as vrea sa vizitez doar forumul si palatino, dupa masa sau a doua zi. Intrebarea mea este daca nu le am validat pe 25.oct. ora 11.mai pot intra la celelalte doua ?

  1. Daca data din comentariu este 25 octombrie si comentariul este scris pe trei Noiembrie…. este cam tarziu.

   daca e o greșeală și este vorba de 25 noiembrie – https://calatorindependent.com/cum-cumperi-online-bilete-la-colosseum-si-forurile-romane/#comment-1844

   Politica colosseului este „no refund, no exchange”, oricum, exista precedente cand calatorii au reusit să returneze biletele scriind la mail-ul de pe https://www.coopculture.it/en/

 10. am citit pe site ul ministerului culturii ca prima duminica a lunii este gratuita pentru vizita la colosseum cum procedez sa pot intra pe 1 decembrie (prima duminica din decembrie) fiindca nnuse poate rezerva pe site?

 11. singura zi disponibila pentru a vizita colosseum este ziua de 1 decembrie 2019 dar de ce nu pot face rezervare pe aceasta data ?

  1. Pentru ca in zilele de intrare gratuita nu aveti ce rezerva – intrarea este gratis si se face dupa ce stati la coada cu alti turisti care au nimerit (sau ales intentionat) ziua gratis.

 12. As dori sa cumpăr 3 bilete pentru adulți, 2 bilete pentru studenți între 18 și 25 ani și 1 bilet pentru un copil cu vârsta de 14 ani, în data de 14 iulie 2021.

 13. Cum fac dovada ca sunt profesor?

  1. O simpla scrisoare cu antetul institutiei, din spusele colegilor dvs din Europa, este sufcienta.

 14. Buna ziua, Am cumparat card Omnia ieri. Merg in Roma intre 16-19.03.2023. Nu am putut face rezervare online la intrare Colosseum (cu achitarea celor 2 EURO) pentru ca zilele de 15 -21 martie 2023 nu mai erau disponibile pentru rezervare on-line. Ce ar trebui sa fac? Intrarea este asigurata, asa scrie pe conditiile de la card, dar cum intru? Se sta la coada? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *