Toate metodele de a ajunge de la Aeroportul Schönefeld în centrul orașului Berlin

Aeroportul Schönefeld (cod IATA – SXF) este unul dintre cele două aeroporturi principale din capitala germană. Pe an, aeroportul deservește peste 7 milioane de pasageri. Inițial a deservit Berlinul de Est, de aceea la Schönefeld aterizează marea majoritate a avioanelor ce vin din țările ex-comuniste. În principiu, aici se află bazele europene low-cost, în special EasyJet și Ryanair. Deci, Schönefeld este interesant nu numai din punct de vedere a vizitei la Berlin, dar, de asemenea, vă va permite să zburați oriunde în Europa pentru un cost minim.

La Schönefeld se bazează la doilea, după AirBerlin, lowcoster nemțesc – German Airways. Proaspătă pe piața germană, compania norvegiană Norwegian, a ales și ea Schönefeld pentru zborurile sale.

Terminalele aeroportului Schönefeld

Aeroportul este alcătuit din patru terminale (A, B, C, D) conectate unul cu cealalt. Schema aeroportului o puteți vedea aici.

 • Terminalul A. Deservește în principal zborurile Ryanair, „Aeroflot“ și altele.
 • Terminalul B. Deservește exclusiv zboruri EasyJet.
 • Terminal C. Proiectat pentru zboruri speciale.
 • Terminalul D. A fost deschis în 2005 pentru a descărca terminalele principale. Este utilizat în principal de către Condor și Norwegian Air Shuttle.

Cum ajung de la Aeroportul Sheffield la oraș

Aeroportul se află în partea de sud-est a Berlinului, la 18 km. de la centrul orașului. Există trei modalități de a ajunge la Berlin cu transportul public: primele două sunt cu trenul. La două sute de metri de la aeroport se află stația de tren, la care duce un drum pietonal acoperit. A treia cale este bună doar noaptea târziu: de la aeroport la oraș circulă un autobuz de noapte.

Cu trenul

De la stația de tren „Aeroportul Berlin-Schönefeld“ se poate pleca în diferite direcții, cu trenuri de diferite tipuri. De la stația de cale ferată puteți ajunge în centrul Berlinului (Alexanderplatz, Gara Centrală din Berlin, Grădina Zoologică), precum și la orașul popular printre turiști – Potsdam.

schema aeroport

Trenurile orașenești S-Bahn

De la stația de tren al aeroportului pleacă două rute:

 • S9: Flughafen Schönefeld-Adlershorf -Schöneweide -Ostkreuz -Schönhauser Allee-Pankow.
 • S45: Flughafen Schönefeld-Adlershorf -Schöneweide-Baumschulenweg-Neukölln-Südkreuz.

Intervalul de circulație a trenurilor în timpul zilei este de numai 7-13 minute. Trenurile încep să meargă în zilele lucrătoare de la ora 5 dimineața. Timpul de călătorie până la stația terminus este de 40-45 de minute.

Linia S9 funcționează nonstop, circulând pe timp de noapte la intervale de o jumătate de oră, linia S45 este deschisă până la ora 01:00.

Cu toate acestea, nici una, nici a doua vă va duce în centrul orașului: în orice caz, este necesar de a schimba trenul la linia de centură. În timpul zilei, aceasta nu este o problemă, dar pe timp de noapte (în special pe timp de noapte în weekend), celelalte linii probabil vor fi închise.

Aeroportul Schönefeld aparține zonei de transport C din Berlin. Biletul este valabil pentru zonele ABC și costă 3.20 euro pentru adulti si 2.30 euro pentru copii de 6-14 ani.

În terminalul „A“ în zona de aterizare este automat de bilete și cel mai bine este de cumpărat bilete de acolo. Turiștii întotdeauna merg repede la stația de tren și stau acolo la coadă: în clădirea gării, sau mai exact în pasajul subteran spre platforma, sunt numai 4 automatele de bilete, și să cumperi un bilet în câteva secunde sub presiunea celor ce așteaptă este un stres inutil .

schema

Trenurile suburbane și Airport Express

Trenurile suburbane și Aeroportul Express fac parte dintre cele mai rapide și mai convenabil moduri de a ajunge de la aeroportul din Berlin la centrul orașului. Aeroportul se află la 30 de minute de mers cu Aeroportul Express de la gara centrală din Berlin, Hauptbahnhof. Trenurile suburbane circulă la fiecare oră. De asemenea, cu trenul suburban (RB22), puteți merge direct la Potsdam, fără a intra la Berlin.

 • RE7 (Airport Express) – circulă la fiecare oră (de la 5 am la 23) prin Alexanderplatz, Gara Centrală și grădina zoologică până la Charlottenburg, pleacă expresul de la stația aeroportului (Flughafen Berlin-Schönefeld)
 • RB14 (Airport Express) – circulă la fiecare oră (de la 5 am la 23) la Charlottenburg, traseul este aproape la fel ca RE7, dar există opriri în Nauen și Falkensee

Itinerariu detaliat al Airport Express: Dessau Hbf – Bad Belzig – Michendorf – Potsdam Babelsberg – Berlin Wannsee – Berlin Zoologischer Garten – Berlin Hauptbahnhof – Berlin Friedrichstraße – Berlin Alexanderplatz – Berlin Ostbahnhof – Berlin Karlshorst – Flughafen Schönefeld – Blankenfelde – Zossen – Wunsdorf Waldstadt.

 • RB19 urmează traseul Berlin Gesundbrunnen – Berlin Hauptbahnhof – Berlin Potsdamer Platz – Berlin Südkreuz – Flughafen Schönefeld – Königs Wusterhausen – Lübbenau – Senftenberg
 • RB22 la fiecare oră circulă între aeroport și Potsdam.

Prețul biletului pentru un adult este de 3,3 euro. Durata călătoriei este de 30 de minute.

Cu autobuzul

Atobuz_S9

Atât autobuzele urbane, cât și cele de la suburbane ajung la aeroport. Autobuzele se opresc la gara Flughafen Schönefeld și la ieșirea din Terminalul A. Opțiunea cu autobuzele nu este foarte comodă pentru majoritatea călătorilor, deoarece autobuzele nu ajung în centrul Berlinului.

Pentru cei ce călătoresc în centrul Berlinului, numai două autobuze vor fi utile: nr. 171 și noaptea N7 care ajung la stația de metrou Hermannplatz.

 • 163 (S Schöneweide – S Adlershof – S Grünau – Flughafen aeroportul Schönefeld)
 • 164 (S Kaulsdorf – S Köpenick – S Adlershof – Aeroportul Schönefeld)
 • 171 (aeroportul U Hermannplatz – U Rudow – Schönefeld)
 • 734 (S Zeuthen-Waltersdorf-S Flughafen Berlin Schönefeld)
 • 735 și 736 (S Königs Wusterhausen-Schulzendorf-Waltersdorf-S Flughafen Berlin Schönefeld)
 • 741 (Rotberg – Waltersdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld)
 • 742 (Großziethen – Waßmannsdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld)

Autobuze de noapte de la Aeroportul Schönefeld

 • N7 (U + U Spandau – U Jakob-Kaiser-Platz – U Hermannplatz – U Rudow – Aeroportul Schönefeld)
 • N60 (S Adlershof – Aeroportul Flughafen Schönefeld)

Autobuze spre Potsdam și Rudow de la Aeroportul Schönefeld

 • SXF 2 la Potsdam
 • X7 la Rudow

Tariful de la aeroport la Berlin este de 3,3 euro, biletul poate fi cumpărat de la șofer. Rețineți că cu acest tip de transport nu veți ajunge în centrul Berlinului, ci numai la una dintre stațiile de metrou.

Aeroportul „Schönefeld” – aeroportul „Tegel”

Călătoria de la Aeroportul Schönefeld până la Tegel, al doilea aeroport din Berlin, durează puțin peste o oră. Cu transportul public, va trebui să faceți cel puțin două scimbări. Mai multe variante de rute combinate pot fi găsite pe site-ul VBB.

Cu taxiul

Stațiile de taxiuri sunt situate în spatele terminalului A, aici funcționează doar operatorii oficiali. Vă rugăm să rețineți că taxiuri private, fără autorizație, își pot oferi serviciile în terminale. Luați un taxi numai cu autorizație. Asigurați-vă că contorul este pornit imediat ce ați intrat în mașină.

Nu luați mașina dacă nu vă aflați în standul oficial de taxiuri sau conducătorul auto nu poartă o uniformă specială sau nu are o insignă cu coordonatele și numele companiei sale. S-ar putea să fiți fraudat.

Cel mai convenabil mod de a ajunge de la aeroportul Schönefeld la centrul orașului și înapoi este un transfer individual cu un șofer care vă va întâlni chiar la aeroport cu un semn, vă va duce la mașină și vă va duce la hotel fără opriri. În plus, șoferul vă va ajuta cu bagajele, iar costul va fi stabilit, fără să se poată fi schimbat de ambuteiaje sau din alte motive. Puteți afla prețurile și puteți comanda un transfer la această pagină.

37 Comments

 1. N7 circula si in weekend?Multumesc.

  1. Cu toate ca niciodata nu m-am folosit de acest autobuz, se pare ca circulă. Sigur circulă astăzi, și astăzi e duminică. Deci, circulă.

 2. Buna! Să ajung la zoo ce tren trebuie sa iau ? Anunta statia inainte? Imi e sa nu o ratez! Merci

  1. Cu trenul RE7 ajungeți la Gradina Zoologica in 43 de minute. De la Bahnhof Flughafen Berlin-Schönefeld (Stația Aeroportului) mergeți 5 stații în direcția Hauptbahnhof – Ostkreuz, Ostbahnhof, Alexanderplatz, Friedrichstraße, Hauptbahnhof și coborâți la a 6-a. E comod să le numărați, așa că sigur nu vă pierdeți.

   1. BUNA ZIUA .
    Am cazare la AZIMUT HOTEL KURFUESTENDAMM , din cate am vazut aproape de gradina zoo .
    Ce fel de transfer imi recomandati de la aeroport ? As prefera autobuz , pentru ca ora la care ajung este cam matinala .Care sunt preturile ? Se pot lua bilete dus-intors ?
    Se pot cumpara biletele online si daca da , de unde ?
    Puteti sa-mi spuneti cat costa o cartela de o zi pe mijloacele de transport ?
    MULTUMESC !

    1. S9 circula nonstop și ajunge la Zoo. Asa ca reușiți indiferent de ora.

     Cu autobuzul va trebui să faceți schimb, ceea ce nu este intotdeauna comod. Mai ales cu bagaje.

     Pentru trenuri suburbane se cumpăra bilete de la automate, nu le găsiti online (este descris mai sus cum).

     Costul biletelor este determinat de zona de actiune: pentru zona AB – biletul de o zi costă 7 euro, biletul de 1 zi pentru zonele ABC – 7,7 euro. Nu uitati sa validati biletul, amenzile sunt usturătoare.

     1. BUNA ZIUA!
      Multumesc pentru raspuns !
      Inca ceva .Daca cumpar tichet pentru 1 zi , cel de 7.7 euro pot ajunge cu el la ZOO si apoi ,din cate am inteles , se poate folosi pe orice mijloc de transport (metrou , autobuz ,tren )?
      Asta ,pentru ca ajung dimineata si cazarea o am undeva dupa ora 13 .Validarea biletului este obligatorie la fiecare urcare sau este nevoie doar 1 data ?
      biletul este valabil 24 ore sau doar pana la miezul noptii?
      Daca sunteti bun ,pueti sa-mi raspundeti pe email ?

 3. Buna ziua,

  De la aeroport pana la ibis budget Hotel Berlin Alexanderplatz ce as putea lua dupa ora 23:00 ?
  Multumesc.

  1. Cel mai comod este, indiscutabil, serviciul de transfer kiwitaxi.com.
   Cel mai ieftin – S9 până la Ostbahnhof, schimb la autobuz 142, până la stația Mollstr./Otto-Braun-Str., de unde ușor ajungeți pe jos la destinație.

   Călătorie plăcută

 4. Pentru a ajunge de la Aeroport la Motel One Berlin-Alexanderplatz, noaptea, dupa ora 23, in timpul saptamanii, ce as putea lua? Inteleg ca autobuzul de noapte ar fi o varianta, dar nu stiu care din cele 2 si daca ajunge in zona hotelului One vreo unul din ele… Multumesc!

  1. Părerea mea este ca e mai simplu sa luati trenul S9 (circulă nonstop), până la Jannowitzbrücke, care e cam la 1 km de Motel One. De la Jannowitzbrücke se poate ajunge pe jos (1 km nu este chiar atat de mult) sau se poate lua metroul U8 – 1 stație până la Alexanderplatz, de unde mai mergeți un pic pe jos la Motel.

   1. Vazusem ca metroul nu mai circula seara dupa ora 23 si din acest motiv, nu m-am gandit la ideea de metrou.
    Multumesc mult pt raspuns!

 5. Pt a ajunge de la Aeroportul Schönefeld in zona Knesebeckstr. 67, Charlottenburg-Wilmersdorf se poate lua trenul RE 7 pana la Zoo si de acolo S-bahn pana la Savignyplatz sau se poate direct din aeroport S9? Multumesc

  1. Eu aș alege varianta cu S9, pentru că nu ar trebui să schimb. Cu plăcere.

 6. Cum ajung din aeroport în oraniemburg

  1. Pentru OranieNburg aș merge la Hauptbahnhoff cu oricare din transporturi descrise mai sus, apoi aș lua primul tren spre Oranienburg.

 7. Pt. A ajunge de la zoo la aeroportul schönefeld la 4 a.m. Ce mijloc de transport trebuie să iau

  1. Cel mai apropiat tren RE7, după program este la 4.48 AM. Dacă aterizați la 4, fără întârzieri, reușiți să-l luați. Dacă se reține zborul sau vă rețineți la bagaje, sau apar dificultăți la procurarea biletului de tren, etc – luați unul mai târziu.

 8. Pentru a ajunge cu trenul din Erfurt la aeroportul Schonefeld , ce îmi puteți recomanda ?

  1. Dacă trenul e până la Hauptbahnhof, care pare a fi varianta optimă – RE7 (Airport Express) sau oricare altul care vine primul și merge la aeroport. Dacă luați trenul până la Berlin Südkreuz – cu S Bahn-ul, în dependență de oră. Dacă întrebarea este de la Erfurt – trenul ICE.

 9. Bună seara,

  Eu voi avea cazare la hotel Arche, cum sugerați ca ar fi mai eficient sa ajung de la aeroport la hotel?
  Va mulțumesc.

 10. Salut , dacă aterizăm pe aeroportul schoenefeld , și luam autobuzul pana in centru , știți cumva cum se numește capătul pt a îmi putea face o ideea de a caută cazare pe booking in zona aceea ?

 11. va rog sa-mi spuneti cu ce mijloc de transport pot ajunge de la aeroportul schonefeld la hotelul garni kleist am kurfurstendamn, adresa darmstadter str,7,charlottenburg wilmersdorf 10707 berlin si care ar fi costurile. de asemenea as dori sa stiu cat ar costa si o cursa cu taxiul.
  as aprecia raspunsul pana maine 11 septembrie, avind in vedere ca plecarea este pe 12 sept. dimineata.
  multumesc,
  cornelia

  1. De la aeroport luați trenul S9, mergeți cu el 19 stații, coborâți la Savignyplatz, de unde mai aveți de mers pe jos cam 1 km – dacă nu aveți multe bagaje sau copii mici – nu este foarte mult. Aceasta ar fi cea mai simplă și cea mai scurtă variantă.
   Taxi rezervat pe net – aici.
   Despre taxi luat de la aeroport nu va pot spune nimic – depinde de traseul ales, ambuteiaje, cat de cinstit este șoferul.
   Calatorie plăcută. Sper că am fost de ajutor.

 12. Buna ziua, de la aeroportul schonefeld la hotel Riu Plaza, pe strada Martin Luther King, cu ce pot ajunge?
  Multumesc

 13. Buna ziua, Puteti sa imi spuneti de la Aeroportul Schonefeld catre zona Checkpoint Charlie, la ora 22.00 cu ce pot ajunge?

  1. RE7 pana la Berlin Friedrichstraße, de acolo U-Bahn spre U Alt-Mariendorf, până la U Kochstraße/Checkpoint Charlie.

 14. buna ziua,
  as dori si eu sa va intreb cum ajung de la aeroport Schoenefeld, Berlin pana la arktur city hotel.?
  multumesc.

 15. adresa otto-suhr allee 74, charlottenburg-wilmersdorf.tinand cont ca plec maine dimineata as dori daca se poate sa-mi raspundeti in aceasta seara.
  multumesc

  1. RE7 până la Zoologisher Garten, de acolo autobuzul M45 până la stația Otto-Suhr-Allee/Leibnizstr.

 16. Cum ajung de la aeroportul Schonefeld la hotelul Best Western Hotel AmSpittelMarkt?

 17. Buna ziua,
  Ma puteti indruma de la aeroport Schonefeld catre Hotel Franke – Albrecht-Achilles-Str. 57, Charlottenburg-Wilmersdorf? Aterizam noaptea la ora 22.

  1. RE7, RB14 sau S9 – pana la statia Scharlottenburg, apoi pe Dahlmannstraße, care trece in Albrecht – Achilles Straße pana la hotel

 18. Buna ziua,
  Ma puteti indruma de la aeroport Schonefeld catre Berlin Marriott Hotel(Inge-Beisheim-Platz 1, Mitte, 10785) ? As vrea sa folosesc trenul, dar nu stiu care ruta e mai avatajoasa.
  Multumesc!

 19. Buna ziua!
  Cum ajung, va rog, de la aeroport la Potsdamer Str. 12910783 Berlin, Novum Hotel City B Berlin? Multumesc anticipat!

  1. De la aeroport luati trenul S9, directia Spandau Bahnhoff. Mergeti pana la Berlin Zoologischer Garten. Acolo schimbati pentru metro U2 Stadtmitte pana la statia Bülowstraße. De acolo pe jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *