Cum ajung din aeroportul Malpensa în Milano

Aeroportul Internațional Milan-Malpensa (MXP) este unul dintre cele trei aeroporturi din Milano, Italia. Este al doilea aeroport ca mărime din Italia, după aeroportul din Roma. În 2016, traficul de pasageri de pe aeroportul Malpensa a fost de 24 de milioane de persoane – acesta este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din nordul Italiei. În plus, este cel mai mare aeroport de marfă din Italia. În vecinătatea orașului Milano, există trei aeroporturi mari, iar dacă zburați din străinătate, este foarte probabil că veți ateriza la Malpensa.

Aeroportul are tot ce aveți nevoie pentru un zbor confortabil: cafenele, restaurante, schimb valutar, farmacie, magazine, servicii de informații, depozitarea bagajelor.

În aeroportul Malpensa din Milano NU există internet gratuit. În tot aeroportul funcționează o rețea WI-FI plătită.

Prețuri: 30 de minute – 2,90 €; 1 oră – 5 €; 5 ore – 10 €; 10 ore – 15 €; 1 an – 100 €

Plata pentru serviciile furnizorului poate fi efectuată la punctele de informare ale terminalelor T1 și T2 ale aeroportului și, de asemenea, direct pe pagina din browser care se va deschide la conectare la Internet.

În Malpensa există două terminale:

Terminalul 1 (T1) – pentru zboruri regulate, terminalul 2 (T2) – pentru transportatorii charter și low-cost.

Terminalul 1 are trei sateliți: „A“, care deservește zborurile locale și europene în zona Schengen „B“ – operează zboruri internaționale în afara spațiului Schengen și „C“, care deservește de asemenea zboruri internaționale în afara spațiului Schengen.

În terminalul 2 (T2) al aeroportului Malpensa există cel mai mare hub al lowcoster-ului EasyJet situat în afara Regatului Unit, și zborurile charter sunt, de asemenea, deservite în acest terminal. Ambele terminale sunt deschise non-stop.

Între terminalele aeroportului Malpensa există un shuttle gratuit. Ziua – cam o dată la fiecare 7 minute, noaptea – la fiecare jumătate de oră. Terminalele sunt situate aproape unul de celălalt și totuși vă sfătuim să luați în considerare timpul de transfer între ele, atunci când cumpărați bilete cu zboruri de la terminale diferite. În Terminalul T1, oprirea este la ieșirea din terminal, la parter, în T2 – la ieșirea din terminal, pe dreapta.

Harta aeroport Malpensa

Cum ajung de la aeropot la Milano

Aeroportul se află într-un orășel numit Varese – la o distanță de 45 km pe autostrăzi, la nord-vest de Milano. De la Malpensa până la oraș se poate ajunge cu trenul, autobuzul și, bineînțeles, cu taxiul. Să analizăm toate cele trei opțiuni.

Cu trenul «Malpensa express»

Trenul Malpensa Express

Trenurile au următorele destinații: gara centrală din Milano (Stazione di Milano Centrale), stația „Cadorna», de la care se trece la stația de metrou cu același nume sau stația „Porta Garibaldi» (Stazione Milano Porta Garibaldi). Fiți atent atunci când cumpărați un bilet. Trenul ajunge la stația Cadorna timp de 30-35 de minute, iar la gara centrală din Milano – 40-45 de minute.

Aeroportul și Milano sunt legate între ele prin cale ferată, la care puteți ajunge direct din terminalele aeroportului. Stația terminus este terminalul 2 (T2). Stația din Terminalul 1 (T1) este situată chiar în clădirea terminalului la etajul -1 (Părăsind zona sosirilor, mergeți în dreapta, după indicătoare).

Trenurile pleacă la fiecare 30 de minute, cu excepția unei pauze de noapte între orele 1:30 și 5:30.

Biletele pot fi cumpărate la case de bilete din stații, în automate sau pe site-ul operatorului de transport. Biletul costă 13 euro.
Înainte de plecarea trenului, biletul trebuie să fie perforat în compostere galbene speciale.

Transferul între terminale

Între terminalele aeroportului se poate circula cu două tipuri de transport: autobuz și tren.

Cu autobuzul

Serviciul de transfer cu autobuzul este gratuit și funcționează non-stop cu o frecvență de aproximativ 7 minute de la 6.00 la 23.00 și de aproximativ 30 de minute de la 23.00. la 6.00.

Stația de autobuz la T1 este situată în fața hotelului Sheraton.
Stația de autobuz la T2 este amplasată pe trotuarul din fața ieșirii sosiri.

Cu trenul

Conexiunea feroviară între terminalele 1 și 2 din Malpensa este disponibilă în fiecare zi între 4:27 și 00:20 și este gratuită pentru pasagerii care dețin un bilet valabil de la unul dintre cele două terminale Malpensa.

Terminal 1 stația se află la etajul -1 (etaj subteran)
Casa de bilete deschisă zilnic între orele 6:15 și 21:20.
Terminal 2 – stația se află la un etaj subteran și este conectată cu terminalul 2 printr-o trecere de pietoni
Casa de bilete deschisă zilnic între orele 8:30 și 23:00.

Cele mai actuale informații le găsiți aici.

Cu autobuzul

De la Aeroportul Malpensa se poate ajunge cu autobuzul, nu numai la Milano, dar și în multe alte orașe de pe harta Italiei, cum ar fi Torino, Genova, Bergamo, Verona si multe altele. Numărul total de destinații este aproximativ 20. Din Milpensa la Milano se circulă pe mai multe rute.

Cele mai avantajoase dintre acestea sunt autobuzele Terravision. În momentul rezervării on-line biletul într-o direcție vă va costa doar 8 euro pentru adulți și 5 euro pentru copiii de la 5 la 12 ani (copii sub 5 ani călătoresc gratuit). Astfel, pentru a ajunge de la aeroportul Malpensa la centrul orașului Milano cu autobuzul plătiți aproape de două ori mai puțin decât cu trenul expres.

Autobuzele pleaca de la stații separate la ieșirea din terminalele T1 și T2 și merg la gara centrală din Milano (Stazione Milano Centrale). Autobuzele pleacă aproximativ la fiecare 20 de minute. Timpul de călătorie este de aproximativ 50 de minute.

Primul autobuz de la aeroport pleacă la 5:05 dimineața, ultimul la ora 00:10 noaptea. Când mergeți din oraș la aeroport primul autobuz pleacă de la stația Centrale la 03:50, ultimul – la 21:55 pm.

Puteți cumpăra bilete din timp, într-o direcție sau ambele. Rețineți, biletele în ambele costă mai puțin (14, și nu 16 euro).

Site-ul operatorului de transport, unde puteți vedea programul și puteți rezerva biletele, este aici.

De la aeroportul Malpensa puteți ajunge, de asemenea, la alte două aeroporturi din Milano: Milano – Linate (Aeroporto di Milano-Linate) și Milano-Bergamo „Orio al Serio” (Aeroporto di Milano-Bergamo Orio al Serio).

Autobuzul Malpensa Airport – Linate Airport

De la stația de autobuz №20, la ieșirea 3, Terminalul 1 (cu o oprire la Terminalul 2) pleacă un autobuz «Malpensa Shuttle» spre Aeroportul Linate din Milano.
Intervalul de circulație: la fiecare 90 de minute.

Timp de călătorie: 60-70 de minute.

Prețul biletului pentru un adult: o direcție – 13 euro, dus-întors – 26 euro.

Biletul poate fi achiziționat direct în autobuz.

Vedeți programul autobuzelor și cumpărați un bilet electronic pe site-ul operatorului de transport.

Autobuzul Malpensa Airport – Aeroportul din Bergamo (Orio al Serio)

De la Terminalul 1 (cu oprire la Terminalul 2) circulă autobuzele „OrioShuttle” spre orășelul Bergamo, făcând oprire și la AeroportulOrio al Serio.

Interval de mișcare: la fiecare 90 de minute.

Timp de călătorie: 80 de minute.

Prețul biletului pentru un adult: o direcție – 18 euro, un copil (de la 2-11 ani) – 5 euro, dus-întors – 30 euro

Consultați programul autobuzelor și cumpărați un bilet electronic pe site-ul operatorului de transport.

Autobuzul Malpensa Airport – Torino

De la Terminalul 2 (cu oprire la Terminalul 1), autobuzele “Sadem” pleacă spre Torino.

Interval de mișcare: la fiecare 2 ore.

Timp de călătorie: 2 ore.

Prețul biletului pentru un adult: o direcție – 22 €

Biletul poate fi achiziționat direct în autobuz sau pe site-ul operatorului de transport.

Cu taxiul

Тaxiul este mai bine de rezervat din timp sau de a achita conform contorului. La aeroport, pot exista mai mulți doritori de a face extrabani din turiștii, care au sosit pentru prima data în Italia. Există o modalitate eficientă de a nu intra în afaceri cu „extratarife”. Una dintre cele mai eficiente alternative este de a rezerva un taxi prin Internet. Confirmarea comenzii va apărea prin e-mail, iar șoferul vă va aștepta la ieșirea din zona de sosire cu un semn pe care va fi indicat numele dvs. De asemenea, șoferul vă poate ajuta cu bagajele, iar costul total va fi plătit numai după ce ajungeți la locul pe l-ați solicitat, când ați rezervat taxiul.

Cu mașină închiriată

Dacă vă place să conduceți o mașină și intenționați să călătoriți mult prin Italia, este logic să închiriați o mașină, mai ales că o puteți face chiar la aeroport. Mergeți la site-ul unui operator de încredere, alegeți mașina și ea vă va aștepta în parcare. De fapt, este foarte ușor să închiriați o mașină la aeroport. Puteți face asta chiar la aeroport. Dacă ați rezervat o mașină din timp, înregistrarea tuturor documentelor și primirea autoturismului vă va lua aproximativ 30 de minute – este foarte comod.
Vă rugăm să rețineți că, cu cât mai devreme vă decideți să rezervați o mașină, cu atât mai multe opțiuni veți avea. Accesați secțiunea de rezervare a mașinilor. De asemenea, puteți comanda opțiuni suplimentare, de exemplu, un navigator sau un scaun pentru copii.

9 Comments

 1. buna ziua,
  gasesc informatiile foarte utile. am citit ca se poate ajunge in Milano si cu autobul insa ati scris ca site-ul operatorului este „aici” dar nu este 🙂
  se poate va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie?
  multumesc

  1. Scuze, corectat link. Multumesc mult pentru observatie.

 2. Observ ca tarifele pt taxi sunt extrem de mari, aveți vreo recomandare pt vreo companie anume?

  1. Tarifele pentru taxi sunt mari in orice aeroport al lumii – specificul aeroporturilor. Exista chiar companii specializate pntru transferuri de la/spre aeroport, cum ar fi Kiwitaxi.com. Avantajul lor este ca asteapta calatorul indiferent de intarzierea zborului si il ajuta cu bagajele.
   Si pentru ca taxiurile sunt scumpe, am descris si restul metodelor de a ajunge la Milano ;).

 3. Super util, multumesc ! mi-am notat toate informatiile

 4. Buna, in aceasta iarna ne-am cumparat bilet catre Menorca cu escala in Milano-Malpensa. Spre surprinderea mea am vazut ca zborul din Romania ajunge pe T1 si cel spre Menorca de pe T2. Mentionez ca nu avem bagaje de cala si distanta dintre cele 2 zboruri este de 1h30min. Cum e cel mai bine sa procedam in aceasta situatie dpv al transportului catre cele 2 terminale?

  1. Am modificat acest mic ghid să vă răspund la întrebare: vedeți aici

 5. Buna ziua! Am o calatorie planificata pentru 23 aprilie, cu zbor pe Malpensa. Observ ca ajungem pe terminalul T1, dar ajungem destul de tarziu, la 1 noapte si nu mai prindem niciun tren/autobuz. Ce ma sfatuiti sa fac, sa iau o cazare pentru o noapte in Malpensa, sa stam in aeroport pana la 5:30 cand se deschide traficul(asta doar daca exista posibilitatea), sau taxi. Fiind seara de inviere si cautand pe internet am vazut ca biserici ortodoxe ar fi doar in Milano si am fi preferat sa plecam catre Milano. Multumesc mult

  1. Buna ziua. Exista posibilitatea de a ramane in aeroport – acesta are program non stop. Exista, de asemenea posibilitatea de a lua o camera de hotel – cautati aici, sau de a face comanda de un taxi. Pretul fiind cam similar, odata cu scumpirea de petrol, decizia va apartine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *