Cum ajung de la Aeroportul Nisa (NCE) în oraș

Cum ajungeți la aeroportul din Nisa din oraș cu autobuze expres și buget redus, transportul public și costul unui taxi.

Autobuzul între terminalele T1 și T2

Ajungând la Nisa sau invers, ascultați cu atenție numărul terminalului, deoarece există două. Unul dintre ele este amplasat un pic lateral. Dacă sunteți cu multe bagaje, aceasta nu este foarte comod, dacă alegeți cea mai ieftină opțiune de transport.

Autobuz spre aeroportul din Nisa

Dacă acesta este T1, atunci nu aveți pentru ce să vă faceți griji, deoarece părăsind terminalul ajungem aproape imediat pe strada Promenade des Anglais, pe unde circulă autobuzele urbane. Dacă acesta este T2, atunci nu este de asemenea o problemă – un autobuz gratuit circulă între terminale non-stop la fiecare 5-10 minute.

Autobuz de transfer către aeroportul din Nisa

Autobuzele 98 și 99 sunt o opțiune excelentă de transfer pentru numai 6 €. Acesta nu este un preț mare pentru confortul pe care îl oferă această metodă. La urma urmei, autobuzele ajung la fiecare dintre terminale. Există un singur dezavantaj la această opțiune de transfer – acestea circulă doar după-amiaza până la ora 24. După miezul nopții, opțiunea comodă este reprezentată doar de taxi, despre care voi vorbi puțin mai departe.

Stația terminus al autobuzului 98 – Promenade des Arts este o stație de lângă Muzeul de Artă Modernă și Teatrul Național din Nisa. Este cea mai populară rută pentru turiști pentru că autobuzul trece prin centrul orașului Nisa. Orarul de circulație al autobuzului 98 de autobuze poate fi descărcat de aici.

Stația terminus al autobuzului 99 de autobuze este gara. Autobuzul este destinat celor care călătoresc mai departe cu trenul sau găsesc locuințe undeva în zonele rezidențiale din Nisa, și nu lângă mare. Orarul de circulație al autobuzului 99 este aici.

Datorită cererii mai mici pentru 99, autobuzul circulă mult mai rar decât 98. Însă, per total, puteți pleca cu ambele spre Nisa la fiecare 10-15 minute, între orele 6:00 și 23:50 p.m. Biletele sunt achiziționate de la șofer la îmbarcare.

Autobuzul orașenesc la aeroportul din Nisa

Autobuzele despre care a fost discutat mai sus sunt, de asemenea, autobuze urbane, dar trebuie să cumpărați un bilet separat și costă de 3 ori mai mult decât cel obișnuit. Puteți ajunge la aeroport sau aproape la terminalul T1 cu autobuzele 23, 52, 59, 70, 94 pentru doar 1,5 €.

Stația este situată pe Promenade des Anglais. Pentru a ajunge la stație, trebuie să ieșiți din terminalul T1 și să urcați la cea mai apropiată autostradă, unde va fi stația Aeroport Promenade. Nu este nevoie să traversați drumul.

Toate aceste autobuze se opresc la stația Aeroport-Promenade din apropierea terminalului T1 și merg până la stația Gambetta-Promenade (bulevardul Gambert) și apoi conduc în jurul orașului. Fie luați unul dintre ele, fie alegeți pe site-ul de transport public din Nisa, care vi se potrivește cel mai bine.

Cea mai apropiată stație de tren este 23, iar 52,59 și 70 merg spre centrul orașului Nisa, restul de 94 de autobuze nu ajung în centru, stația finală fiind Grădina Albert I.

ATENTIE !!! Lucrările de construcție sunt în desfășurare pentru a pune linii de tramvai la aeroport. Programele și ttrasele pot fi modificate. (valabil Ianuarie 2020)

Trenul de la Aeroportul din Nisa

Linia feroviară nu ajunge chiar la aeroport. Există însă o stație de tren – Gare de Nice Saint-Augustin la aproximativ 1,5 km de aeroport. Acești km îi puteți face pe jos sau cu autobuzele orașenești. Acest lucru este util doar celor care părăsesc aeroportul pentru a ajunge undeva mai departe cu trenul.

Taxi spre/de la aeroportul din Nisa

Cea mai comodă opțiune ca de obicei este și cea mai scumpă. Însă aceasta este o opțiune indispensabilă dacă sunteți cu copii sau cu multe bagaje. Când comandați un taxi din timp, de exemplu, la KiwiTaxi veți fi întâmpinați la sosire cu un semn, ajutăți să aduceți bagaje, iar la final vă vor aduce direct la ușa unui hotel rezervat la Nisa.

Închirieri auto la aeroportul din Nisa

O opțiune suplimentară pentru cei care vor în timpul călătoriei să vadă nu numai Nisa, dar și împrejurimile. În acest caz, închirierea unei mașini ar fi cea mai bună opțiune. Merită menționată libertatea de alegere și economia de timp la deplasarea cu mașina. Numai căutarea parcărilor poate fi văzută ca un dezavantaj.

Este mai bine să rezervați o mașină din timp pentru a nu pierde timpul la aeroport, iar DiscoverCars vă va ajuta să alegeți cea potrivită din punct de vedere al capacității, funcționalității și prețului.

3 Comments

  1. Cum ajung si cu ce autobuz public de la Aeroportul NICE la Hotel NEGRESCO ?

  2. Cum ajung de la aeroport Nice la hotel Lafayette

  3. Cum ajung de la aeroportul din Nisa la Zafy harmonie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *