Aeroportul din Veneția Treviso Antonio Canova: cum ajung la Veneția

Aeroportul din Veneția Treviso este adesea numit și aeroportul Antonio Canova Santangelo. Portul aerian este situat la trei kilometri sud-vest de micul oraș italian Treviso, din cauza căruia, de fapt, și-a luat numele. Orașul în sine este provincial, dar aeroportul este recunoscut pentru că este situat în apropierea uneia dintre cele mai importante destinații turistice din Italia – Veneția. Distanță de la Veneția la Treviso este de 20 km.

Servicii în aeroport

În zona aeroportului duty-free de la Treviso, puteți cumpăra multe lucruri diferite, în special suveniruri și cadouri din Italia.

În sala de așteptare există posibilitatea de a vă conecta la Internet timp de 30 de minute. Aeroportul Treviso oferă posibilitatea returnării taxelor. Pentru a face acest lucru, va trebui să contactați un punct special la aeroport.

Site-ul oficial al aeroportului din Treviso https://www.trevisoairport.it/.

Structura nivelelor 1 și 2 este prezentată mai jos, dar și pe site-ul aeroportului.

Schema parter
Schema parter
Schema etaj
Schema etaj

Cum ajung la aeroportul din Treviso de la Veneția

Călătorii au mai multe modalități de a ajunge de pe aeroportul din Treviso și înapoi cu ajutorul diverselor mijloace de transport. Mai jos o să descriu pe cele mai populare dintre ele, ca să puteți alege cea mai convenabilă metodă pentru dvs.

Cu autobuzul de la aeroportul din Treviso la Veneția

Mulți călători folosesc autobuze Terravision, care pleacă de la aeroport în intervalul de timp 9:00 – 21:00. Autobuzele ajung șa stațile Tronchetto și Mestre. În ceea ce privește modul în care ajungem în direcția aeroportului, autobuzele merg chiar mai mult – de la 6.30 dimineața până la 7.30 seara.

În drum veți petrece aproximativ 40 de minute. Biletele pot fi achiziționate online. Un bilet pentru adulți costă 11 euro. Biletul în ambele direcții costă 20 de euro.

Rețineți că biletul de întoarcere poate fi utilizat în termen de 10 zile de la prima călătorie. Dacă intenționați să vă întoarceți la aeroport mai târziu, trebuie să cumpărați două bilete unice fiecare pentru 11 euro!

Prețul biletelor poate crește pe loc, prin urmare, este mai simplu și mai sigur să achiziționați biletele din timp prin intermediul site-ului terravision.eu

Nu este nevoie să cumpărați un bilet pentru copiii mai mici de 10 ani.
Stația de autobuz se află chiar vizavi de ieșirea din terminal.

O altă opțiune pentru călătorie o reprezintă autobuzele ATVO. În oraș, autobuzul se oprește la Piazzale Roma, precum și la Mestre. Programul exact de circulație al autobuzului de la și spre aeroport poate fi găsit pe site-ul oficial al transportatorului. Un bilet pentru o persoană costă 12 euro. Dacă cumpărați mai mult de două bilete, costul va fi de 11 euro pentru fiecare.

De asemenea, puteți cumpăra un bilet complex pentru 30 de euro, care va include o plimbare cu autobuzul spre Piazzale Roma și un taxi de apă până-n centru.

Validarea biletului se face înainte de îmbarcare. Pentru aceasta, există validoare speciale.

Durata călătoriei este de aproximativ 70 de minute.

Cu trenul

Dacă doriți să mergeți cu trenul, această posibilitate există, deși nu se poate face cu un singur tip de transport. Mai întâi trebuie să luați autobuzul numărul 6 (program aici), care merge la gara de tren din Treviso (Treviso Centrale). De la aeroportul Treviso acest autobus pleacă la intervale de 6-10 minute. Trenurile la Veneția, de la această stație, în zilele lucrătoare pleacă la fiecare oră.

De la Treviso Centrale puteți ajunge deja la Gara din Veneția (Santa Lucia) sau la Mestre.

Cu taxi / transfer

De la aeroportul Treviso, la Veneția puteți lua și un taxi. Dacă veniți de la aeroport, puteți lua un taxi direct la ieșirea de la terminal. În oraș găsiți o mașină ușor pe Piazzale Roma. Durata călătoriei în acest caz va fi de până la 40 de minute. Pentru un taxi veți plăti de la 60 la 80 de euro.

Pentru a nu plăti în exces șoferii de taxi care lucrează la aeroport, este mai bine să comandați din timp un taxi online. Astfel veți primi un preț fix și cu siguranță veți ști că la sosire mașina vă va aștepta la terminal. De asemenea, va fi convenabil dacă călătoriți cu un copil și trebuie să aveți scaun pentru copii

Cu mașină închiriată

Dacă vă place să conduceți o mașină și intenționați să călătoriți mult prin și în jurul Italiei, este logic să închiriați o mașină, mai ales că o puteți face chiar la aeroport. Mergeți la site-ul unui operator de încredere, alegeți mașina și ea vă va aștepta în parcare. De fapt, este foarte ușor să închiriați o mașină la aeroport. Puteți face asta chiar la aeroport. Dacă ați rezervat o mașină din timp, înregistrarea tuturor documentelor și primirea autoturismului vă va lua aproximativ 30 de minute – este foarte comod.

Vă rugăm să rețineți că, cu cât mai devreme vă decideți să rezervați o mașină, cu atât mai multe opțiuni veți avea. Accesați secțiunea de rezervare a mașinilor. De asemenea, puteți comanda opțiuni suplimentare, de exemplu, un navigator sau un scaun pentru copii.

Cum ajung de la Treviso la Mestre

Autobuzele Terravision, care circulă de la aeroport de la 9:00 la 21:00 sunt bune pentru a ajunge la Mestre. Ele fac o oprire în acest loc, astfel nu veți avea probleme în a vă face un traseu pe aici.

Un lucru important- acordați atenție programului din ziua săptămânii în care călătoriți.

Alte autobuze serviciile cărora pot fi utile în acest caz – GoOpti și Barzi. Puteți găsi o călătorie potrivită și puteți cumpăra un bilet electronic prin intermediul serviciul de căutare a biletelor prin Europa – goeuro.com.

Cum ajung de la Treviso la Padova

Dacă doriți să ajungeți din Treviso într-un alt oraș popular, atunci cu mașină inchiriată puteți ajunge la destinație în 50 de minute.

Același timp este necesar pentru o călătorie cu un taxi. Comandând un transfer din timp, veți plăti de la 87 de euro (în funcție de clasa mașinii selectate).

Puteți ajunge, de asemenea, cu transportul public. Pentru a face acest lucru, luați autobuzul direct al companiei Mobilità di Marca, care circulă din orașul Treviso (stație în Treviso pe Lungosile Mattei, 23, în Padova – pe Viale della Pace). Orarul de circulație este afișat pe site-ul companiei. Prețul biletelor este de 4-6 euro. Biletele pot fi cumpărate la stația de autobuz.

4 Comments

  1. Cum ajung din aeroportul din Veneția în trevisto provincia Santa bona

  2. Bună ziua,
    Cum pot ajunge de la aeroportul din Treviso la hotelul Tre Archi Veneția.
    Multumesc

  3. Bună seara. Cum pot sa ajung de la Treviso la Hotel Centrale Mestre? Mulțumesc anticipat!

  4. Biletele pentru autobuz din aeroportul Treviso se pot achizitiona doar online? Sau le putem achizitiona de acolo? Si de unde?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *