Cum ajung de la aeroportul Bergamo (Orio al Serio) în centrul Milanului

Aeroportul Bergamo Orio al Serio, care poartă și numele lui Caravaggio (Aeroporto di Bergamo-Orio al Serio) este situat la 45 km de Milano și la 3 km de orașul Bergamo.
Este cel de-al treilea aeroport din Milano, care deservește în principal companiile aeriene locale și companii low-cost, care efectuează zboruri internaționale și interne. Aici sosesc companiile aeriene ale companiilor aeriene low-cost, cum ar fi Ryanair, Wizz Air sau Pegasus Airlines.
Per total, Milano este deservit de3 aeroporturi: Bergamo Orio al Serio, Malpensa și Linate.

Toate acestea se află în jurul Milanului, la o distanță de aproximativ 50 de kilometri. Fiecare dintre ele are un sistem de transport bine pus la punct, cum ar fi trenurile sau autobuzele.

Cum ajungeți de la Aeroportul Bergamo la Milano

De la aeroportul din Bergamo la Milano, autobuzul este cea mai ieftină și rapidă modalitate de transport. De asemenea, se poate ajunge cu trenul, însă călătoria va dura mai mult, plus va trebui să ajungeți la gara de trenuri din Bergamo. Pentru mulți, modalitatea ideală de a ajunge la locul potrivit din Milano este să rezerveze un taxi sau să închirieze o mașină chiar la aeroport.

La sosirea la Bergamo Orio al Serio este suficient să părăsiți clădirea aeroportului (zona de plecare) și veți vedea o mulțime de autobuze în parcare, care oferă servicii de transfer. Aveți nevoie de un autobuz pe care scrie „Milano Centrale” – gara centrală din Milano. Aici se încheie toate dificultățile.

Pecările se fac, în mediu la fiecare 30 de minute toată ziua, cu o pauză de la 00.00 la 4.00.

Tariful la toți transportatorii este diferit și este în mediu de 5-10 Euro. Durata aproximativă a călătoriei de la aeroport la stația terminus din Milano este de aproximativ o oră.

Există trei transportatori ai căror autobuze circulă pe ruta Bergamo – Milano.

Autobuze Terravision

TerravisionAutobuzele Terravision sunt cele mai profitabile. La fiecare 20-30 de minute de la terminalul aeroportului din Bergamo mergeți cu autobuzul „Terravision”, la stația terminus al căruia se află gara centrală din Milano (Milano Centrale). Costul biletului la casa de bilete al terminalului este de 5 euro  10 euro (editat 15.07.2023) , dus-întors – 9 euro 18 euro (editat 15.07.2023). De regulă, acestea costă un pic mai mult la aeroport, deci este logic să cumpărați biletele online. De asemenea, există cazuri în care pur și simplu nu rămân locuri în autobuz, deoarece toate locurile pentru următoarea cursă au fost deja cumpărate. Cumpărând biletele pe site puteți obține o reducere la biletul de întoarcere.

Site-ul operatorului de transport, unde puteți afla mai multe despre rutele de autobuz de la aeroportul din Bergamo până în centrul orașului Milano, precum și cumpara biletele online, pot fi găsite la acest link.

Autobuzele Autostradale

În aceeași direcție, efectuează curse și autobuzele „Autostradale” (autostradale.it). Biletele pot fi achiziționate la casa companiei în terminal și pe site. Prețurile sunt aproape similare cu cele anterioare: o singură direcție – 5 euro, dus-întors – 9.

Autostradale

Programul autobuzului poate fi descărcat AICI.

Autobuzele Orioshuttle

OrioshuttleAutobuze „Orioshuttle” (orioshuttle.com): o direcție – 4-5 euro, dus-întors – 8-10 euro. Biletele pot fi achiziționate pe site, în terminal și la șofer.

Programul autobuzelor poate fi descărcat AICI.

Drumul spre Milano cu autobuzul durează aproximativ 1 oră.

Dacă doriți să faceți puțină economie, cumpărați bilete electronice pe site-urile oficiale ale transportatorilor, unde frecvent există și promoții.

Cu taxiul

O parcare de taxiuri este situată la ieșirea din aeroport, pe partea stânga. Prețul unui taxi oficial de la aeroportul din Bergamo la Milano este de 80-90 de euro, dar în practică aceste prețuri nu prea funcționează. De obicei, plătiți suplimentar pentru cursa de noapte, pentru bagaje suplimentare și pentru alte chestii pe care le vor inventa taximetriștii.

La aeroportul din Bergamo, este foarte frecvență “păcălirea” turiștilor care vin în Italia. Există o modalitate eficientă de a evita suprataxarea. Una dintre cele mai eficiente alternative este de a apela la un taxi prin Internet.

Puteti alege o masina de clasă si capacitate potrivita din timp. Prețul indicat la rezervare va fi stabil: aceasta exclude posibilitatea creșterii prețurilor sau a mersului în cercuri, deoarece serviciul calculează tariful înainte de efectuarea efectivă a comenzii. Durata călătoriei este de 15-20 de minute. Șoferul vă va întâlni la ieșirea din zona de sosire cu o plăcuță pe care o să vă găsiți scris numele și vă va ajuta cu bagajele.

Cu mașină închiriată

Dacă vă place să conduceți o mașină și aveți intenția de a călători des, este logic să închiriați o mașină, mai ales că o puteți face chiar la aeroport. Vă rugăm să rețineți că, mai devreme vă decideți să rezervați o mașină, cu atât sunt mai multe opțiuni veți avea la rezervare. O puteți rezerva comparând prețurile de la diverse companii AICI.

23 Comments

 1. Informațiile dumneavoastră pot fi extrem de pretioase pentru mulți dintre noi așa ca va mulțumesc pentru ca ați dorit sa ajutați pe cei care ar putea avea nevoie de ele

  1. Anume pentru astfel de comentarii se și merită să pui pe net aceste informații. Vă mulțumesc, este foarte plăcut.

 2. Se poate plăti și la șofer ? Din aieroportul bergamo spre Milano? Va mulțumesc!

  1. Nu stiu sa va spun. Doar din auzite stiu ca s-ar putea plăti și la șofer, doar că diferă prețul – 10 euro. În ceea ce mă privește- prefer să cumpăr biletele maximal de acasă, pe net – astfel am locul asigurat.

   1. Da… Se poate plăti la urcare.. E mai,, scump,,… Cu un euro…

 3. de la aeroport bergamo la genova sunt autobuze directe

  1. Daca a fost intrebare, atunci da, pentru 8 euro se poate ajunge cu autobuzul la Genova. Calatoria durează aproximativ 3 ore. Biletele se pot cumpara de aici. MARE ATENȚIE LA DATA CĂLĂTORIEI!!!

 4. Daca aveti nevoie de un taxi la Bergamo,Malpensa ,Linate ma puteti contacta 003932976xx097 Gabriel

  1. Gabriel, puteți lua legatura cu administratia site-ului prin forma de contact, in loc sa incercati sa lasati mesaje de spam. Este posibil ca astfel, daca serviciile dvs sunt utile vizitatorilor, contactele dvs sa apara in textul articolului.

   Comentariile sunt moderate.

   1. Salut! Mâine dimineața ești disponibil pentru o cursa Milano- Bergamo ?

   2. Puteti lasa o legatura de contact daca avem nevoie de un taxi din Milano la aeroportul Bergamo noi o sa fim in noiembrie pe 17

 5. daca rezervi pentru autobuz de la ora 15.55 si il pierzi, poti sa te urci cu acelasi bilet rezervat online in cel de 16.30 ?

  1. Am gasit raspuns pe alt site:

   „Tickets purchased online are valid for the booked journey. In the event of delay, tickets are valid on all journeys on the date displayed on the ticket. If the missed journey is the last one of the day, tickets are valid for the first departure on the following day. ”

   Da, pot lua orice alta cursa de a lor din ziiua respectiva, daca am pierdut crusa pt care era initial rezervarea

   1. Exista vreun mijloc de transport pe timpul noptii din bergamo, aeroport spre Milano , Malpensa aeroport. Ms anticipat.

    1. Vedeti pe http://www.orioshuttle.com/_eng/ sau, daca nu au acolo, – taxi.

     1. Buna dimineata,
      eu caut si nu gasesc varianta de transfer de la aeroportul din Bergamo in orasul Bergamo. Ajung la ora 22.00 si as vrea sa stiu cum ajung la un hotel aflat aproape de centru, la 5km distanta de aeroport, cu transportul urban?

     2. Buna ziua. incercati sa cautati pe https://www.atb.bergamo.it/it

 6. din cate am vazut gara Milano (Milano Centrale) este destul de mare ,va rog sa imi spune-ti de unde pot lua autobuzul spre aeroport,unde anume au statioa de autobuz

 7. Buna
  Se pot cumpara bilete si de la sofer (in BERGAMO AEROPORT) sau exista ATM-uri de unde pot achizitiona bilete?
  Dar la intoarcere, tinand cont ca ar trebui sa plec la 5 AM din Milano Centrale, de unde pot sa cumpar bilete pentru aeroport Bergamo?

  1. De ce sa nu cumparati de pe site-ul transportatorilor, direct dus – intors (mai ieftin si sigur ai bilet)? se pot cumpara aici https://www.terravision.eu/airport_transfer/bus-bergamo-airport-milan/?af=2604029&cm=132 .

   In alta ordine de idei – vedeti comentariile de mai sus – se poate plati, doar ca e mai scump cu 1 euro.

   1. salut, vad ca s-a dublat pretul…de la 5 euro de persoana , acum costa 10 euro si daca iei dus intors e mai ieftin…pt 2 persoane dus intors …costa 36 euro…aproape 200 lei……………….cat un dus cu avionul lol pt 2 pers

    1. Multumumim mult pentru actualizarea informatiei. Voi modifica articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *