Cum cumperi bilete la Vatican online adică pe internet

Astăzi, vom învăța cum să cumpără bilete on-line în Muzeul Vaticanului, fără intermediari și fără a sta la coadă, și cozile sunt de două, trei, până la patru ore în timpul sezonului de vârf.

Dacă aproximativ 4 ore din timpul tău costă mai mult de 4 euro, care-i plătești pentru o rezervare online, atunci poți găsi 5 minute pentru a citi această instrucțiune.

Cum cumpăr bilete la Vatican și Capela Sixtină online

Desigur, vom rezerva doar pe site-ul oficial de bilete ale Muzeului Vaticanului – celelalte site-uri sunt fie făcute de escroci, fie vă percep o comisie suplimentară pentru acest serviciu. Alegeți limba engleză și ajungeți la această pagină. Pentru a vizita Capela Sixtină și muzeele, alegeți ADMISSION TICKETS.

Cum cumperi bilete la Vatican

Trecem la pagina în care în secțiunea INFORMTION suntem atenționați că biletele nu pot fi returnate. Alegeți muzeul VATICAN MUSEUMS ANS SISTINE CHAPEL (MUZEELE VATICANULUI ȘI CAPELA SIXTINE).

Cum cumperi bilete la Vatican

Din 2018, biletul deplin costă 17 euro, iar pentru rezervarea fiecărui bilet, statul independent Vatican vă va percepe 4 euro. Reducerea de 50% este valabilă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani și studenții cu vârsta sub 25 de ani, care trebuie să prezinte un card de identitate internațional de student.

Cum cumperi bilete la Vatican

În secțiunea SELECT PERIOD AND PARTICIPANS, selectați luna vizitei și numărul de participanți. Faceți click pe Next.

Pentru numărul de bilete specificat, alegeți o dată accesibilă pentru vizită (evidențiată în verde). După cum ați observat, nu puteți ajunge la muzee în fiecare zi, mai ales dacă cumpărați un bilet pentru câteva zile sau săptămâni. Vă sfătuiesc să rezervați bilete și să planificați vizita dvs. cel puțin o lună – vor fi mai multe opțiuni.

Cum cumperi bilete la Vatican

Alegem timpul potrivit. Important: înainte de a cumpăra bilete, coordonați cu ghidul data și ora începerii turului (dacă aveți unul).

Cum cumperi bilete la Vatican

În exemplul nostru, are loc procesul de cumpărare de bilete pentru 2 persoane, se selectează Full price ticket și se stabilește 2 în secțiunea  QUANTITY. Dacă sunteți copii sau studenți, atunci alegem un bilet cu reducere, Reduced ticket, pentru 8 euro. Sunteți avertizat că dacă nu puteți prezenta un act, care să confirme vârsta copilului (cred că nu vor exista întrebări cu copii de 10 ani) sau un card de student, vi se va cere să plătiți costul integral al biletului sau vi se va refuza vizita. Încă o dată, la acest pas, vă avertizează că biletele nu pot fi returnate sau schimbate.

Cum cumperi bilete la Vatican

În partea cu ADDITIONAL SERVICES este indicată valoarea de 4 euro pentru servicii de Pre-sales Fee – da, din această Vaticanului și câștigă, și pentru cei, care doresc să economisească bani, bilete sunt disponibile la case, la care însă este rând. Faceți clic pe Next.

Cum cumperi bilete la Vatican

Apare fereastra REFERENCE DATA în care introducem datele plătitorului. De exemplu, puteți cumpăra bilete pentru prieteni, așa cum fac eu în acest exemplu. Mai jos, în secțiunea LIST OF PARTICIPANTS, scrieți numele și prenumele celor, pentru care cumpărați biletele. FOARTE ATENT INTRODUCEM EMAIL-UL. VATICAN CERE SĂ FIE INTRODUS DE 2 ORI. BILETELE VOR FI EXPEDIATE PER E-MAIL.

Cum cumperi bilete la Vatican

În secțiunea GENERAL NORMS OF PURCHASE, bifăm I accept the Conditions. În secțiunea SECURITY CODE, introducem codul din imagine. Facem clic pe butonul Accept the Estimate  și Proceed with the reservation.

Cum cumperi bilete la Vatican

Aici suntem avertizați cu roșu că trebuie să începeți rezervarea în următoarele 5 minute sau va trebui să începem din nou. Faceți click pe butonul verde Conclude Reservation.

Cum cumperi bilete la Vatican

În cele din urmă, ajungem la biroul de bilete, introducem detaliile cardului ca în fotografia de mai jos. Și faceți clic mai jos Pay.

Cum cumperi bilete la Vatican

Aici, în funcție de banca dvs.: sau plata va fi efectuată imediat; sau, ca în cazul meu, trebuie să aștepte SMS-ul pentru a confirma plata de la bancă. Pentru toate plățile aveți până la 30 de minute. De obicei, SMS-ul vine într-un minut. Apasăm pentru a confirma.

Cum cumperi bilete la Vatican
Cum cumperi bilete la Vatican

Tranzacția noastră a fost finalizată cu succes! Faceți clic pe Back to merchant.

Cum cumperi bilete la Vatican

Vedem confirmarea că plata noastră este finalizată cu succes, este primită o cerere de rezervare, călugări special instruiți (glumă) vor verifica toate detaliile manual, și într-o oră va fi trimis biletul la mail-ul specificat pentru a fi tipărite și prezentate la intrare. Pentru orice eventualitate, salvați acest cod lung.

Cum cumperi bilete la Vatican

Mergem la mail. Imediat după efectuarea plății, primim o notificare de la system.epay@net.va despre transfer.

Cum cumperi bilete la Vatican

Așa arată scrisoarea. Dacă nu există o astfel de scrisoare, verificați la SPAM. Mesajul este generat automat, trebuie să vină neapărat, nu este necesar să răspundeți.

Cum cumperi bilete la Vatican

În cazul meu, în 5 minute, persoanele din Vatican au trimis o scrisoare online de la Ticket Office.

Cum cumperi bilete la Vatican

După cum puteți vedea, nu este nimic complicat în cumpărarea online a biletelor pentru muzeele Vaticanului. Este nevoie de doar aproximativ 10 minute pentru a completa datele.

Orar de funcționare 2020

Folosind calendarul de mai jos puteți planifica o vizită la Muzeele Vaticanului în 2020. Orele de deschidere: toate zilele, cu excepția duminicii, de la 08:30 la 17:00

Zile cu intrare gratuită

Datele sunt evidențiate în verde, ultima duminică a lunii, când există intrare gratuită în muzee – nu recomandăm să le vizitați în aceste zile din cauza cozilor uriașe și a mulțimii din săli.
Dacă nu vă este frică de mulțime și cozi, veniți să prindeți un loc la coadă la ora 08:00, cu o oră înainte de deschidere la datele:

 • 26 ianuarie
 • 23 februarie
 • 29 martie
 • 26 aprilie
 • 31 mai
 • 28 iunie
 • 26 iulie
 • 30 august
 • 27 septembrie
 • 25 octombrie
 • 29 noiembrie
 • 27 decembrie

Ultimul vizitator este lăsat să intre la 12:30, care nu a reușit – a stat la coadă degeaba.

Zile libere

Pe lângă duminică, în 2020 Muzeele Vaticanului nu vor funcționa la următoarele date (marcate cu roșu în calendar):

 • 1 și 6 ianuarie
 • 11 februarie
 • 19 martie
 • 13 aprilie
 • 1 mai
 • 29 iunie (Ziua lui Petru și Pavel)
 • 15 august
 • 8 decembrie

Tot în 2020, o idee proastă pentru a vizita muzeele ar fi în datele 2,3,4 și 7 ianuarie, 18, 20 și 21 martie, 2 și 4 mai, 26-27 iunie, 1 și 14 iulie, 14 și 17 august, 5 și 7 decembrie, deoarece acestea sunt date adiacente sărbătorilor religioase majore în care muzeele nu funcționează, ceea ce înseamnă că va exista o cerere sporită pentru acestea. Pregătiți-vă pentru cozi uriașe la intrare și lipsă de bilete la case cu aproximativ 4 săptămâni mai devreme.

Ce e de făcut dacă nu există bilete la data dorită

Dacă biletele pentru data la care ați droit să vizitați Vaticanul și Capela Sixtină sunt deja vândute, opțiunea noastră este să plătim un pic mai mult, pentru a le obține prin agenție. Un ghid bun vă va sfătui cu siguranță în ceea ce privește opțiunea potrivită, dar dacă mergeți la muzee pe cont propriu, recomand cu încredere agenția www.tiqets.com.

Costul unui bilet pentru muzee începe de la 29.70 Euro. De asemenea, pe site pot fi găsite excursii de grup. Biletele obișnuite, pentru a aștepta la coadă, de obicei se numesc Skip the Line.

Sau Last Minute Tickets – un astfel de bilet pentru 33 de euro poate fi cumpărat chiar pentru următoarele zile.

Întrebări frecvente

 • Cât durează să vizitez muzeele?
  În muzee puteți petrece toată ziua. Da, majoritatea turiștilor ajung la muzee doar pentru a putea vedea Capela Sixtină, deci, pentru a zice “am fost acolo” este suficientă o oră. Vă sfătuim să planificați o vizită de cel puțin 4 ore și să citiți cel puțin despre stanza Raphael și alte informații despre muzee -acolo într-adevăr ai ce vedea!
 • Planurile s-au schimbat, deoarece este imposibil să întoarc biletul, există posibilitatea ca acesta să fie transferat / vândut altor turiști?
  Da, theoretic este posibil. Desigur, la intrare poate fi cerut un act de identitate, dar practic acest lucru se întâmplă foarte rar.
 • Dacă vin mai devreme sau mai târziu?
  Da, din experiența noastră, este permis să se vină mai devreme sau mai târziu cu 29 de minute, dar este mai bine să nu întârziați.
 • Ce trebuie să fac dacă am cumpărat din greșeală bilet pentru o dată sau o oră greșită?
  Nu vă faceți griji. Trebuie să mergeți la secțiunea de schimbare a rezervării, să introduceți e-mailul, numărul rezervării și data nașterii specificate la rezervare – biletele noi vor veni la poștă în decurs de 72 de ore, iar cele vechi vor fi anulate. Deci alegeți o nouă dată și oră și așteptați un nou voucher prin poștă.
 • Ce să fac dacă biletele nu au venit pe mail? Verificați cu atenție adresa dvs. de email din nou, inclusiv SPAM. Dacă biletele într-adevăr nu au ajuns, scrieți la e-mailul oficial al muzeelor Vaticanului – help.musei@scv.va
 • Cum ajung la Vatican: consultați instrucțiunile pas cu pas.
 • Cum urc în cupola catedralei: consultați instrucțiunile pas cu pas.
 • Cum vizitez Grădinile Vaticanului: Vizitarea „grădinilor” este posibilă numai prin geamul unui autobuz special. Trebuie să selectați opțiunea Visite Guidate Singoli.

iar în a doua filă OPEN BUS GIARDINI VATICANI

Veți fi plimbat timp de 45 de minute cu autobuzul electric de-a lungul cărărilor din grădini. Un bilet costă 37 de euro și după grădini puteți ramân în muzee pentru o excursie independentă. Nu recomand această opțiune, deoarece în Roma există un parc gratuit, mult mai mare și frumos – Vila Borghese.

39 Comments

 1. Buna,
  Multumesc pentru prezentare, e foarte utila. Vreau sa intreb daca este diferenta intre biletele cumparate de aici si cele cumparate de pe
  https://www.vaticanticket.org 🙂
  Evident, nu la pret ma refer ci la modul de intrare, mai astept la coada?

  1. Bineinteles diferenta e doar pretul. Tiqets este un reseller, care permite obtinerea biletului in ultim moment. De fapt, pentru asta si sunt apreciati.

 2. Buna ziua, excelenta prezentare, ma mai puteti ajuta cu o informatie?Exista un bilet separat pentru Basilica San Pietro, sau se poate vizita cu biletul pentru Capela Sixtina! Multumesc frumos!

  1. Intrarea in Basilica San Pietro este gratuit, ca si in orice biserica din Italia. Pentru cupola Basilicii San Pietro exista bilet separat. Prețul biletului: urcat pe jos (551 trepte) – 6 euro, ascensor + urcat pe jos (320 trepte) – 8 euro, copii mai mici de 12 ani – gratuit.

   1. Buna ziua,
    De unde achizitionez vielt separat la Basilica? Pe siteul oficial am vazut acelasi pachet prezentat mai sus (muzeele Vaticanului+Capela Sixtina), sau alt pachet care oarecum se suprapune (muzeele Vaticanului+Basilica Sf. Petru). Voi cum ati procedat?
    Multumesc!

    1. Citiți despre Dom aici, pentru ca Bazilica e gratis

 3. Buna ziua
  Foarte utila prezentare. Sa inteleg ca daca voi achizitiona bilete pt 4 persoane, eu si inca 3 prieteni,
  voi primi la final un bilet in care se regasesc numele meu, care fac plata si cele 3 nume pentru care am platit tot eu?
  Biletul pentru urcarea treptelor catre domul Basilicii San Pietro se achizitioneaza acolo, pe loc (si nu mai stai la coada?), sau se poate achizitiona on-line si doar il prezinti si poti urca.
  Din ce am citit simpla vizitare a Basilicii este gratuita, doar urcarea la Dom necesita bilet.
  Va multumesc anticipat pt raspuns!

 4. Luînd în cosiderație că accest site este doar un hobby, de care nu întotdeauna am timp, inclusiv de a răspunde la comentarii, am creat o postare dedicată Bazilicii Sf. Petru, unde pot fi găsite toate informațiile necesare. Și o altă postare despre Domul Bazilicii.

 5. Vă multumim frumos pentru acest articol plin de informații suuuper utile!
  Tocmai am cumparat bilete folosindu-le!

 6. Buna seara,

  Foarte utile informatiile si foarte bine prezentate/explicate.
  Plec in 2 zile la Roma cu cei 3 nepotii – 2 elevi (clasa a XII-a) si 1 student (anul II).
  Va rog, daca puteti, sa imi oferiti mai multe detalii despre acel act/card student care sa ateste ca nepotii sunt elevi/studenti?
  Este suficient sa avem cartea de identitate + carnetul de elev/legitimatia de student, vizate la zi? Sau este vorba despre un cu totul si cu totul alt act?
  As vrea sa rezerv online 3 bilete la pret redus pentru Muzeul Vaticanului dar nu sunt pe deplin lamurita cu dovada pe care trebuie sa o prezentam acolo. Nu vreau sa ma trezesc ca platesc, carnetul de elev/legitimatia de student nu sunt documentele ok si … probabil, ma asez la coada sa platesc biletele integral.
  Multumesc anticipat pentru raspuns!

  1. Din pacate am cam trecut de varsta studentiei, deci nu pot spune sigur. Iata ce scrie chiar pe site-ul Vaticanului: It is also possible to reserve a ticket at a reduced price for students up to 25 years of age on presentation of a student identity document or a valid International Student Card on the day of the visit.*
   Adica este nevoie de un carnet/card de student valabil sau card international de student. Daca inteleg eu bine, este suficienta legitimatia simpla de student.
   In cazul, in care nu se va accepta legitimatia (ceea ce este putin probabil), va trebui sa achitati diferenta dintre bilet cu pret redus si bilet deplin. Sper ca informatia a fost utila. Calatorie placuta sa aveti.

 7. Am inteles bine, oare? Daca achizitionez online biletele standard nu voi mai sta la coada kilometrica? Exista o intrare separAta sau cum se procedeaza?

  1. Ati inteles bine. Nu mai e nevoie de stat la coada. Intrarea este una pentru toti, insa cei cu bilete cumparate din timp merg pe „Fast Line”.

 8. Bună seara.Voucher-ul trebuie printat sau se poate scana din telefon?

  1. Cu toate că lumea zice că se poate scana din telefon, noi nu am riscat și am printat voucer-ul. Și la intrare nu am văzut ca cineva să fi venit cu el în telefon. Cam toți, pe care am văzut erau cu coli A4 în mână. Așa că vă recoman să-l aveți printat.

 9. buna ziua! am vazut ca rezervarea si plata biletelor se face pt o anumita ora. daca vom ajunge mai tarziu vom pierde biletele?aveti idee?

  1. Când am fost la Vatican, am venit cu o oră mai devreme – ne-au lăsat să intrăm fără probleme. Cu o săptămână mai târziu, prietenii noștri au întârziat 40 de minute – au intrat, dar cu un pic de scandal. În general, din ce înțeleg eu, întârziueri de 15 – 30 minute sunt acceptate.

 10. Buna ziua, multumim pentru toate informatiile pe care ni le-ati oferit ! Voiam sa intreb la ce anume se refera ora pe care trebuie sa o selectez: ora la care se intra in Vatican sau ora la care se viziteaza capela Sixtina ? Multumesc !

  1. Ora selectată se referă la ora intrării în Vatican

 11. buna,

  am o intrebare, am luat bilet pentru muzeu si capela sixtina pentru San Pietro trebuie sa iau separat ?
  Daca vreau sa le cumpar de acolo trebuie sa stam la coada cea mare ?

  Multumesc

  1. Bazilica San Petro, cu tot istoricul și importanța ei, este, în esență, o biserică. De aceea este accesibilă vizitelor gratuite, ceea ce este clar scris în comentariile de mai sus.
   Cupola Catedralei este altceva – pentru a urca la cupolă este nevoie de bilet și, de cele mai multe ori, veți prinde și coadă… Mai multe despre cupolă – aici

 12. Daca am optat pentru vizitarea Vaticanului pentru ultima duminica din luna ,adica ar fi gratuit mai trebuie sa fac o rezervare on line?

  1. Probabil ca nu o sa reusiti sa faceti aceasta, pentru ca… nu rezervati un bilet.

 13. Multumesc pentru indrumari, chiar acum le-am aplicat 🙂
  Am totusi o neclaritate: am rezervat cu cardul meu, un voucher pentru fiul meu – pe formular i-am trecut numele la ”participanti”. Voucherul primit pe mail are numele meu. Este vreo problemă? Trebuie sa le scriu si sa le specific asta?
  Multumesc!

  1. Numele Dvs. probabil apare la „Customer” – clinetul ce a achitat voucher-ul. Oricum, aici se pot modifica datele participantilor online. De asemenea se pot modifica datele la Recepcion Desk – e scris chiar pe voucher – schimbarea se face cu cel putin o ora inaintea vizitei.

   1. Multumesc mult! Le-am scris si lor si mi-au raspuns ca totul e ok așa.

 14. Bună! Cum se procedează daca copilul termina clasa a-xll-a si inca nu are carnet de student ? Plănuim să mergem în luna Septembrie.

  1. Se cumpara bilet intreg, pentru ca in acea perioada copilul deja nu este elev si, deocamdata, nu este student.

 15. Buna ziua,
  Imi puteti spune va rog, daca in urma platii rezervarii se primesc bilete nominale online sau doar un voucher?
  Am facut plata, am primit confirmarea si voucherul pe numele meu, dar eu am facut rezervare pt 6 persoane. Unde anume se pot vizualiza numele celor pt care s-a facut rezervarea? nu trebuia sa primesc 6 tickete nominale sau este suficient voucherul? Multumesc, Roxana

  1. Buna ziua,
   Ati primit voucher-ul, care se schimba la „CASSA ONLINE ET GRUPPI” pe bilete de intrare. este scris chiar pe el, cu roșu.

   1. Multumesc pt raspuns. Voiam sa va mai intreb daca aceste bilete au timp limitat pt vizita? am citit ca exista astfel de bilete cu numar de ore limita pt vizita.

    1. NU au limitare de timp. Noi am petrecut cam 4 ore in muzee 😉

 16. Mulțumesc, am citit mai atent pe voucher, asa este. Voiam sa va mai întreb dacă aceste bilete au timp limitat pt vizita sau putem sta oricâte ore dorim?

 17. Buna ziua,
  multumiri pentru toate detaliile oferite si rabdarea dumneavoastra. Stiti cumva daca se poate plati rezervarea cu card Revolut?

  1. Din ce stiu eu,Revolut are toate atributiile unui card de debit. Deci da, se poate.

 18. Buna seara
  Nu stiu daca am inteles bine
  Imi trebuie doar un singur bilet pt a vizita Muzeele Vaticanului si Capela Sixtina? Sau trebuie sa iau bilet separat si pt Capela Sixtina?

  1. Bună ziua. Da, va trebuie un singur bilet.

 19. Buna ziua!
  Se poate plati pentru bilet cu card de debit? Pe site pare ca ar accepta doar card de credit!

  1. Cu siguranță acceptă carduri de debit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *