Bagajele de mână. Ce pot și trebuie să iau în avion?

Bagajele de mână provoacă foarte multe întrebări. Pentru a evita situațiile neplăcute la îmbarcare, aflați cerințele de bază privind siguranța și restricțiile companiilor aeriene aplicate bagajelor la bordul aeronavei.

Ce să luați în avion

Dacă bagajele de mână nu sunt singurele bagaje cu care zburați, atunci în avion merită să luați numai cele mai valoroase și necesare obiecte, care sunt permise spre transportare. Luați: banii, cardurile de credit, documentele, echipamentele scumpe și gadgeturile (telefon, cameră, computer, tabletă), bijuteriile, obiectele fragile. Restul conținutului bagajelor de mână depinde de cerințele companiei aero și de dorința dvs. de a căra totul.
Toate informațiile actuale privind regulile de transport al bagajelor de mână sunt afișate pe site-urile aeroporturilor și al liniilor aeriene. Standardele de siguranță sunt obligatorii pentru toți, iar numărul de locuri, greutatea și mărimea bagajelor de mână sunt reglementate de companiile aeriene.

Ce nu se poate lua în avion

În bagajul de cabină și de cală este categoric interzis transportul obiectelor și substanțelor periculoase: arme, substanțe și lichide inflamabile, gaze lichefiate, explozivi, substanțe toxice / radioactive / corozive. Acest lucru este evident și nu ridică întrebări. În bagajele de mână nu se pot transporta obiecte ascuțite și tăioase, care includ lucruri aparent inofensive: un tirbușon, o pila de unghii din metal și foarfecele de unghii, foarfece simple, pensete. Toate acestea trebuie puse în bagaje și dacă nu-l aveți comandat, căutați alternative sau cumpărați la aeroport. De exemplu, o mașină de ras electric sau un aparat de ras cu blocuri interschimbabile sunt permise transportului în bagajele de mână, iar pilele de unghii pot fi moi și cu margini rotunjite.

Lichidele din bagajele de mână

Lichidele din bagajele de mână
Lichidele din bagajele de mână

Dacă nu sunt introduse măsuri de siguranță suplimentare, în bagajele de mână, este permis transportul lichidelor într-un volum total de 1 litru în ambalaje de cel mult 100 ml. Lichidele includ: apă, băuturi, creme, loțiuni, aerosoli, geluri, spume, paste și altele. Cosmetica (rimelul, luciul de buze) – este, de asemenea, un lichid. Rețineți, dacă flaconul cu sampon are 200 ml și este doar pe jumătate plin, atunci el NU poate fi transportat. Lichidele a două persoane, care zboară împreună nu sunt însumate.
Excepție: alimentele pentru copii necesare copilului în timpul zborului; preparate medicale sau alimente dietetice dacă aveți o prescripție de la medic.

De unde iau ambalaje de o capacitate de 100 ml?

Nu aruncați ambalajul de la șampoane și geluri de duș, care sunt oferite în hoteluri. Cele mai multe branduri cosmetice vând sau oferă la achiziționarea unor produse mini seturi de cosmetice. Puteți cumpăra un set de recipiente pentru lichide și le puteți umple cu ce doriți. Ambele opțiuni respectă pe deplin normele privind transportul lichidelor. La trecerea controlului de siguranță, lichidele trebuie prezentate separat într-o pungă transparentă, care se închide. Cumpărați un pachet, care corespunde cerințelor, în magazinele de papetărie, un pachet pentru păstrarea produselor cu încuietoare Zip-Lock este, de asemenea, potrivit. Unele companii aeriene impun restricții suplimentare privind dimensiunea pachetului cu lichide: Wizzair – 20x20cm, Victory – 18x20cm.

Urmăriți modificările regulilor privind transportul lichidelor

În timpul Jocurilor Olimpice de la Soci din 2014, Rosaviatsia a introdus interdicția completă privind transportul lichidelor în avioane. În diferite țări, se pot aplica diferite limitări. În cazul în care, în timpul inspecției înainte de zbor, se dovedește că ați încălcat regulile de transport al lichidelor, vi se va oferi șansa de a scăpa de obiectul interzis (se aruncă într-un container special), discuțiile cu privire la acest subiect sunt inutile, ele pot duce la o întârziere la urcarea în avion sau chiar anularea biletului.

Numărul obiectelor de bagaj de mână

Numărul de unități ale bagajelor de mână este reglementat de compania aeriană. De regulă, este permis să se ia un bagaj în cab ina avionului. Pasagerii în bussines și în primă clasă au permisiunea de a transporta 2 bucăți de bagaj de mână. Majoritatea companiilor aeriene mari nu consideră o geantă de mână sau o servietă pentru bărbați, o umbrelă, un laptop, un costum sau o rochie ca un loc de bagaj separat. Companiile aeriene bugetare impun cerințe stricte pentru transportul bagajelor, respectând regula: o persoană – o geantă de bagaje de mână. Excepție sunt căruțele pliante, cârjele, îmbrăcămintea. Aproape întotdeauna este permis să se ia la bord un pachet de la Duty Free.

8 Comments

 1. Pot lua rezerve de ras Gilette in rucsac in avion?

  1. Marea majoritate al companiilor aeriene permit aceasta

 2. Penseta cosmetică pot lua in rucsac in avion?

  1. Nu aș risca. Depinde mult de persoanele care fac controlul: la aeroportul din Berlin mi-au confiscat unghiera, iar la aeroportul din Barcelona am trecut (neintenționat) cu o foarfecă pentru manichiură.

 3. Eu mereu îmi iau pasta de dinții colgate 100 ml și nu mi a arunca nimic ca îmi iau de 30 ml când plec

 4. Combina electric se poate lua în bagajul de mână

  1. Probabil OK

   De avut grijă:

   dimensiunea lamei – ar trebui să fie OK dacă lama este mai mică de 6 cm
   cablu electric – ar trebui să fie în regulă, dar ar putea fi respins la întâmplare de către ofițer dacă se suspectă că ar putea fi folosit drept armă
   cu baterie ar trebui să fie OK, dar poate fi neacceptată dacă este mare și/sau detașabil
   Inspector aleatoriu – rețineți că ofițerii de securitate din aeroport pot refuza să permită trecerea unui articol într-un avion dacă acesta poate prezenta un pericol.
   Regulile pot fi ușor diferite în funcție de țară, aeroport și circumstanțe.

 5. Aparat de tuns pot lua în bagajul de mână?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *