Cum ajung de la aeroportul Luton la Londra

Aeroportul britanic Luton, care deservește companiile aeriene internaționale, este situat în suburbiile orașului Luton, Bedfordshire, la 48 de km de Londra.

Aeroportul este un hub pentru companiile aeriene Aer Arann, easyJet, Flybe, Monarch Airlines, Ryanair, Silverjet, SkyEurope, Thomsonfly și Wizz Air. Majoritatea zborurilor de la Aeroportul Luton zboară spre aeroporturile europene.

Dacă zborul dvs. ajunge în Luton, puteți ajunge la Londra în următoarele moduri.

Cu trenul

Site-ul aeroportului din Londra Luton oferă informații detaliate privind circulația trenurilor între aeroportul Luton și Londra.

Este important să se țină seama de faptul că nu există o stație de cale ferată pe teritoriul aeroportului. Trebuie să ajungeți la gara Luton Airport Parkway. Aceasta este situată la 1,5 km de Aeroportul Luton. Pentru confortul pasagerilor la fiecare 10 minute de la aeroport la stație, de la cinci dimineața până la miezul nopții, circulă autobuze de transfer speciale. Călătoria este gratuită dacă aveți un bilet de avion sau un bilet pentru tren. Dacă ați aruncat biletul, este mai înțelept să cumpărați un bilet de tren chiar la aeroport (acest lucru este posibil), altfel o călătorie de zece minute cu autobuzul vă va costa 2.10 de lire sterline.

Luton este conectat la centrul Londrei de către ramura ferată Thameslink (durata călătoriei aproximativ 40 de minute). Puteți cumpăra bilete online pe site-ul Thameslink. Costul este diferit și depinde de tipul de bilet, prețurile exacte pot fi găsite pe site. Thameslink este comod pentru cei, care au nevoie să ajungă în regiunea gării feroviare St Pancras International.

Exemplu de rezervare a unui bilet
Exemplu de rezervare a unui bilet

Între Luton și Londra există transport feroviar regulat, timpul de călătorie cu trenul va fi de aproximativ 30 de minute.

Biletele pot fi, de asemenea, achiziționate online pe site-ul web al trenurilor East Midlands sau pe site-ul aeroportului. Trenurile din East Midlands merg de la stația de metrou Luton Airport Parkway la stația de metrou St Pancras la fiecare oră. Există o oprire intermediară la stația Black Friars – este comodă, dacă hotelul dvs. este situat în centrul orașului sau în City. În general, călătoria spre Londra durează aproximativ o jumătate de oră.

Verificați ambele site-uri, costul biletului poate varia.

Cu autobuzul

Lutonul este deservit de mai multe companii de autobuze, care vă vor duce în centrul Londrei într-o oră. Autobuzele circulă des.

Stațiile de autobuz sunt situate chiar lângă terminal, la ieșirea din zona de sosiri.

TERRAVISION

Este o modalitate comodă de a ajunge în centrul orașului. Autobuzul Terravision porneste din aeroport spre stațiile London Victoria, London Marble Arch, Bricket Wood, London Brent Cross, London Finchley Road, London Baker St (gloucester Place).

Luton Airport Transfer

Biletul pentru maturi într-o direcție 10 lire, dus-întors – 17, copii circulă gratis până la vârsta de 4 ani, cei mai mari de 4 ani – cu preț redus. Prețurile și orarul se poate vedea pe site (click pe banner).

NATIONAL EXPRESS

Una dintre cele mai convenabile rute cu punctul de sosire / plecare din centrul Londrei este National Express. Puteți ajunge la Golders Green, Marble Arch și Victoria Coach Station. Prețul biletului într-o singură direcție este de cel puțin 5 lire sterline, dacă cumpărați online. Biletele și orarul pot fi vizualizate aici.

National Express leagă de asemenea aeroportul Luton cu orașe precum Northampton, High Wycombe, Oxford, Leicester, Nottingham, Coventry, Wolverhampton, Birmingham și Cambridge.

GREENLINE

autobuz greenline
Autobuz Greenline

Autobuz Greenline (linia verde) № 757. Intervalul dintre rute variază de la 10 minute la jumătate de oră, în funcție de ora din zi. Acesta vă poate duce la Brent Cross, Finchley Road, Baker Street, Marble Arch Londra Victoria și stația de autobuze Green Line.

Tariful este de la 11 lire sterline. Bilete pot fi cumpărate pe site-ul operatorului de transport. De asemenea, pe site puteți vedea opririle unde puteți merge în centrul Londrei sau viceversa vă poate lua autobuzul pentru a vă întoarce la aeroportul Luton.

Traseul liniei verzi și al autobuzelor easyBus este identic, destinația finală fiind Platformele nr. 10 și nr. 11 la ieșirea de la terminalul principal al aeroportului.

EasyBus

Autobuzele și microbuzele easyBus circulă între Aeroportul Luton și centrul Londrei. Aceștia fac câteva opriri și își termină traseul chiar în centrul Londrei, la gara Victoria. Atunci când cumpărați un bilet înapoi la aeroport, puteți alege una în care autobuzul vă va lua pe drum spre aeroport:

  • Golders Green
  • Finchley Road
  • Baker Street
  • Arcul de marmură
  • Londra Victoria

Autobuzele EasyBus merg la aeroportul Luton de la Earl’s Court (West Cromwell Road), stația D și de la stația de autobuz Victoria. Autobuzele circulă la fiecare 15 minute, non-stop. Traseul din Earl’s Court durează aproximativ o oră. Traseul de la stația de autobuz Victoria oprește la stația de autobuz Park Lane 14A, Marble Arch, Baker Street / Gloucester Place, stația Finchley Rd, Centrul comercial Brent Cross. Aeroportul este la 1 oră și 20 de minute distanță.

Cu microbusul easyBus veți ajunge la stația Liverpool Street.

easybus

Prețul minim al biletului este de doar 2 lire sterline într-o direcție.

Cumpărați bilete pe site-ul easyBus. De fapt, se pare că EasyBus pe site-ul său vinde bilete pentru transportatorii menționați, dar mai ieftin! După cumpărare, în rezervarea dvs. vi se spune care din transportatori vă va duce la aeroport sau de la aeroport.

Opțiuni de rezervare a unui bilet pe easyBus:

rezervare easybus

Cum să ajungi de la Luton către alte aeroporturi?

Aeroportul Gatwick

Trenul direct Thameslink spre Aeroportul Gatwick de la stația de metrou Airport Luton, durata călătoriei este de aproximativ 1 oră și 30 de minute. Vedeți programul, prețurile și cumpărați un bilet aici.

Thameslink

Cu autobuzul National Express, durata călătoriei este de 2 ore și 20 de minute. Vedeți programul, prețurile și cumpărați un bilet aici.

National Express

Aeroportul Heathrow

Pentru transfer luați Thameslink spre Farringdon, apoi luați metroul spre Paddington și luați Heathrow Express spre Aeroportul Heathrow. Călătoria durează aproximativ 1 oră și 20 de minute.
Autobuzul direct National Express. Călătoria durează aproximativ o oră. Vedeți programul, prețurile și cumpărați un bilet aici. !!! Atenție la care din terminale aveți nevoie!!!

Heathrow

Aeroportul Stansted

Autobuze direct National Express. Călătoria durează aproximativ 1,5 ore. Vedeți programul, prețurile și cumpărați un bilet aici.

stansted

Cu taxiul

Vă recomandăm să comandați din transferul unei companii de încredere KiwiTaxi în formularul de aici. Puteti alege o masina de clasa si capacitate potrivita din timp. Costul acestui serviciu – de la 93 euro (£ 83), pentru 3-4 persoane, ceea ce nu este foarte scump, având în vedere toate facilitățile. Taxa de transfer de Aeroportul Luton din Londra este fixat la momentul comenzii și nu poate crește în nici un caz: nici atunci când conducătorul auto își așteaptă pasagerii sau dacă doriți să faceți o oprire la o cafenea sau din cauza ambuteiajelor de trafic de pe drumuri. Șoferul vă întâlnește la aeroport, atât de aproape de zona de sosire, pe cât o permit normele. Taxiul poate fi rezervat aici.

Cu o mașină închiriată

Dacă vă place să conduceți o mașină și aveți intenție clară de a circula prin țară, are sens să închiriați o mașină, cu atât mai mult că aceasta se poate face direct la aeroportul Luton. Vă rugăm să rețineți că, mai devreme vă decideți să rezervați o mașină, cu atât mai multe opțiuni veți avea la rezervare. Accesați secțiunea de rezervare a mașinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *