Cum se ajunge de la aeroportul Riga in centrul orașului și în alte orașe

Aeroportul internațional Riga (cod IATA – RIX) este principalul aeroport din Letonia și este situat la 13 km de centrul capitalei Letoniei.

Aceasta este cea mai importantă și cea mai mare întreprindere din sfera transportului aerian de mărfuri și pasageri în statele baltice. Acesta deservește companiile aeriene interne și internaționale, fiind unul dintre puținele aeroporturi din Europa, care deservește un serviciu și companiile aeriene low-cost și companiile de zbor obișnuite.

Terminalele aeroportului

Aeroportul de la Riga are 3 terminale pentru pasageri.

Terminalul A deservește zborurile din țările din afara zonei Schengen.
Terminalul B primește și trimite zboruri în spațiul Schengen.
Terminalul C de asemenea deservește zborurile din țările din afara zonei Schengen.
Diagramele etajelor terminalului le puteți vedea aici: etajul 1, etajul 2, etaj 3.

Servicii

Pe teritoriul aeroportului, există cafenele, restaurante, farmacii, birouri ale companii aeriene și birouri de închirieri auto, bănci, zone de recreere, centru medical, oficiu postal, birou de turism și o chiar capelă.
În zona de plecări se află magazinele Duty Free & Travel Value, și magazine obișnuite. Pasagerii, care sosesc din țările spațiului Schengen, pot face cumpărărturi în toate magazinele din spațiul pentru pasageri (inclusiv din magazine Duty Free), la prezentarea unui bilet de îmbarcare. Acest serviciu este accesibil tututror pasagerilor de tranzit, indiferent de țara de plecare.
După verificarea de securitate din aeroport, în două locații special amenajate, se poate cumpăra apă cu 1 EUR.

Cum ajung de la aeroport la Riga

Deoarece aeroportul este situat la 13 km de oraș, se poate ajung foarte ușor la acesta.

Cu autobuzul

Autobuz 22 Riga

Legătura cu centrul Rigai este asigurată de autobuzul №22. Stația de sosire de la aeroport se află la terminalul aeroportului, la nivelul 2, plecarea de la aeroport se face din stația de autobuz, care este situată vizavi de terminalul aeroportului în spatele parcării auto P1.

schema aeroport-parcare

Dacă veniți din centrul orașului, aveți nevoie de stația Grēcinieku iela. Aceasta se află lângă Piața Primăriei – practic în orașul vechi.

Programul de autobuz Riga – Aeroportul poate fi găsit aici. Autobuzele circulă la fiecare 10-30 de minute. Timpul de calatorie – aproximativ 30 de minute. Ultimul autobuz de la aeroport pleacă la ora 00:10, deci noaptea se poate ajunge doar cu taxiul.

Bilete și prețuri

La Riga, funcționeaza e-talon – o bucață de carton sau plastic cu cip, care trebuie să fie validat în transport. Acesta funcționează, de asemenea, în tramvaie, troleibuze și autobuze.

Tipurile de bilete:

Galben (de unică folosință) este e-talon pentru o singură călătorie. Pret: 1.15 euro la punctul de vânzare și 2 euro la șofer.
Albastru (reîncarcabil). Există valabile pentru o perioadă de timp și pentru un număr de călătorii: pentru 3 și 5 zile – 10 și 15 de euro, respectiv; 2 călătorii – 2,30 euro, 4 călătorii – 4.60 Euro, 10 călătorii – 10,90 Euro etc. Mai multe informații despre biletele pot fi găsite pe site-ul oficial.
Astfel, biletele de 1,15 euro, pot fi cumpărate în automatele, și în chioșcurile Welcome to Riga și Narvesen, și 2 euro – la șofer.

La nivelul 2 al terminalului (adiacent sectoarelor A, B, D și în pavilioanele comerciale Plus punkts) pot fi cumpărate bilete valabile o zi pentru suma de 5 Euro.

Cu microbuzele

Pe lângă autobuze, în centrul Rigăi se poate ajunge cu microbuzele de rută numărul 222 și 241.

Microbuzul numărul 222 circulă între aeroport și gara centrală din Riga.

Ruta 222, Riga

Program:

 • în zilele de lucru – de la 06:28 la 21:26, cu un interval de 12-25 minute;
 • în zilele de sărbătoare și week-end – de la 6:42 la 21:47, cu un interval de 18-25 de minute.

Microbuzul numărul 241 merge până la stația Esplanade din centrul orașului.

Ruta 241, Riga

Program:

 • de la 06:04 până la 22:20, cu un interval de 15-50 minute în timpul săptămânii;
 • de la 07:30 la 21:50, cu un interval de 30-40 minute în week-end.

Dacă doriți să ajungi la Jurmala, luați microbuzul numărul 241 și în 10 minute veți ajunge la stația de trenuri Imanta, de unde puteți ajunge rapid la Jurmala cu trenul.

În aeroport microbuzele se opresc în același loc, unde oprește autobuzul 22. Microbuzele circulă la fiecare 10-15 minute, durata călătoriei – aproximativ 30 de minute. Ultimul autobuz pleacă din aeroport la 22:08.

Programul exact al traseului №22 puteți vedea aici, №241 – aici.

Prețul biletului este identic prețului biletului pentru autobuzul convențional, vezi mai sus.

Autobuze internaționale

De la Aeroportul Riga puteți ajunge cu autobuzele diferitor companii în statele vecine.

 • Tolimojo keleivinio Transporto kompanija transportă pasageri de la aeroport – la Vilnius, Tallinn, Minsk, Varșovia.
 • Lux Express Group transporta pasageri de la aeroport spre Tallinn, Vilnius, Sankt-Petersburg și Varșovia.
 • Ollex transportă pasageri de la aeroport în Šiauliai și Klaipeda.
  Kautra transportă pasagerii de la aeroport la Kaunas.
 • Klaipedos parkas autobusu transporta pasageri de la aeroport la Klaipeda.
 • Dautrans transporta pasagerii de la aeroport în Daugavpils și Vitebsk.

Taxi de la aeroportul din Riga

În centrul orașului de la Aeroportul Riga se poate ajunge cu taxiul în 20 de minute cu companiile «Rīgas parcuri taksometru» și «Baltic Taxi». Dacă nu aveți încredere în șoferii de taxiuri locale, una dintre cele mai viabile alternative este de a rezerva un taxi prin Internet. Confirmarea comenzii va apărea prin e-mail, iar șoferul vă va aștepta la ieșirea din zona de sosire cu un indicator, pe care va fi indicat numele dvs. de familie. De asemenea, șoferul vă poate ajuta cu bagajele, iar costul total va fi plătit numai după ce ajungeți la destinație.

Taxa de transfer de la aeroportul din Riga depinde de clasa vehiculului și începe de la 25 € pentru mașină (3-4 pasageri).
Cu ajutorul transferului puteți ajunge în alte orașe din Letonia:

La Liepaja – de la 168 de euro
La Sigulda – de la 60 de euro
La Jurmala – de la 36 de euro

Taxiul se poate rezerva aici.

Cu mașina închiriată

Dacă vă place să conduceți o mașină și aveți intenția de a călători des, este logic să închiriați o mașină, mai ales că o puteți face chiar la aeroportul Riga. Vă rugăm să rețineți că, cu cât mai devreme vă decideți să rezervați o mașină, cu atât sunt mai multe opțiuni pe care le veți avea la rezervare. Spre rezervare auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *