Aeroportul Milano Linate

Aeroportul Linate din Milano: cum ajung în centrul orașului

Aeroportul Linate (Aeroportul Milano Linate) – este cel de-al doilea aeroport din Milano, care deservește în principal zboruri interne și pe cele scurte externei. În clasificarea internațională IATA, aeroportul este listat sub codul LIN. Aeroportul Linate este cel mai apropiat de capitala Lombardiei. Distanța până în centrul orașului este de numai 8 km, deci drumul la Milano nu este lung. Din acest articol veți afla principalele informații despre Linate, precum și cum puteți ajunge de la aeroport în centrul orașului.

Zboruri și companii aeriene

Aproximativ 20 de transportatori internaționali zboară spre Aeroportul Linate, inclusiv Alitalia, Lufthansa, EasyJet, Brussels Airlines, Air France, British Airways și altele.

În Linate puteți zbura din multe orașe europene. Printre acestea se numără Riga, Viena, Berlin, Düsseldorf, Paris, Amsterdam, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Frankfurt, Londra, Atena, Stockholm, Lisabona și altele.

Aeroportul Linate este deservit de 19 transportatori aerieni internaționali.

Cu autobuzul de la aeroport la Milano

Cel mai simplu și mai ieftin mod de a ajunge la Milano de la Aeroportul Linate este să luați un autobuz. Autobuzele și exprese ale companiei ATM, cu numărul 73 merg direct spre centrul orașului. Ultima oprire este stația de pe linie roșie a metroului din Milano – San Babila. Traseul este deschis zilnic de la 5:25 la 00:35 cu o frecvență de 10 minute. Biletul costă 1,5 euro (2018), timpul de călătorie este de aproximativ 30 de minute.

Autobuzele StarFly și ATM merg de la aeroport către Gara centrală. Traseul este deschis între orele 6:00 și 23:30, cu o frecvență la fiecare 30 de minute. Taxa este plătită la șofer. Pentru 25 de minute de călătorie va trebui să plătiți 5 euro într-o direcție și 9 euro – în ambele direcții (2018).

De la Linate la Malpensa puteți ajunge cu autobuzul Malpensa Shuttle

Dacă trebuie să ajungeți de la Aeroportul Milano Linate la Aeroportul Internațional Malpensa, puteți utiliza serviciile transportatorului Malpensa Shuttle. Transferurile de la aeroportul Linate pleacă de 5 ori pe zi: 9:30, 11:15, 13:40, 15:30, 16:30.

Transfer de la Linate la Malpensa

De la Aeroportul Malpensa (Terminal 1): 9:30, 11:15, 13:30, 15:15, 18:20. La terminalul 2, autobuzele se opresc la 10 minute după Terminalul 1. Călătoria durează aproximativ 1,5 ore. Un bilet unic costă 13 euro, iar călătoria dus-întors costă 26 euro (2018). Plata se face direct în autobuz.

De la Aeroportul Linate la Milano cu taxiul

Un alt mod de a ajunge de la Aeroportul Linate la centrul orașului Milano este cu taxiul. Această opțiune este potrivită în special pentru cei care călătoresc cu copii sau bagaje mari.

Mașina poate fi găsită direct la aeroport la ieșirea numărul 5 din sala de sosire sau o puteți rezerva online. În același timp, călătorii cu experiență preferă cel mai frecvent cea de-a doua opțiune: în Milano există încă cazuri frecvente de plângeri legate de prețuri exagerate pentru călători, mai ales că șoferii rar vorbesc în mod engleza.

În cazul unei comenzi online, varianta cu un tarif exagerat este exclusă: sistemul calculează automat tariful, iar călătorul îl știe cu mult înainte de a se întâlni cu șoferul. În plus, atunci când călătoriți cu un copil, puteți să comandați scaune pentru copii în masină sau, dacă bagajele sunt mari – o mașină mai spațioasă. Găsirea unor astfel de opțiuni pe loc va fi mult mai dificilă.

Taxiurile de la Aeroportul Linate la Milano pot fi rezervate online aici.

Rent a car la aeroportul Linate-Milano

Cei care apreciază libertatea de mișcare pot închiria o mașină direct la aeroportul din Linate. Există o mulțime de companii de închiriere în terminal, inclusiv Avis, Buget, EuropCar, Hertz, Sixt și altele. Cu toate acestea, trebuie să știți că închirierea la fața locului este de obicei mai scumpă.
Și nu este doar necesitatea de a compara ofertele diferitor distribuitori. Majoritatea europenilor își planifică din timp călătoriile și opțiunile cele mai profitabile sunt rezervate cu mult timp înainte.

Pentru a economisi bani, autoturismul trebuie rezervat din timp prin Internet printr-un serviciu specializat european de comparare a prețurilor (de exemplu, aici).

Hoteluri din apropiere

Aeroportul Linate este situat nu atât de departe de oraș, deci este mai bine să găsiți cazare în Milano. Vă recomand alegerea celor mai confortabile opțiuni de cazare din centru.

Dacă zborul dvs. ajunge noaptea târziu și nu există posibilitatea de a ajunge în oraș, puteți găsi ușor hotelurile locale.

Hotelul de lângă aeroport poate deveni o casă confortabilă pentru 1-2 nopți
Hotelul de lângă aeroport poate deveni o casă confortabilă pentru 1-2 nopți

În satul numit Segrate se află hoteluri de 4 stele: Hotelul Milano Linate (0,7 km de la aeroport), Hotel Motel Luna (1,6 km de la aeroport), Hotel Maxim (1,9 km de aeroport).

Cei care caută „prețuri mai mici”, se pot uita la Casa Linate, aflat la 9 minute de mers pe jos de aeroport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *