Cum ajung de la aeroportul Ciampino (Aeroporto di Roma-Ciampino) la Roma (Termini)

Aeroportul Ciampino, situat în Roma, este al doilea ca mărime aeroport din capitala Italiei. Spre deosebire de aeroportul Fiumicino (L’aeroporto di Roma Fiumicino), aici sunt deservite numai avioane low cost (Easyjet, Ryanair, Wizz Air) și zborurile charter.

Inițial, la Roma s-a deschis aeroportul Ciampino (1916), iar aeroportul Fiumicino a fost înființat abia în 1960.

Aeroportul Ciampino are o istorie bogată. Ca singurul aeroport din Roma, el a servit ca bază pentru US Air Force în timpul celui de-al doilea război mondial, apoi a fost folosit pentru a livra încărcături militare, iar după deschiderea aeroportului Fiumicino a început să preia zboruri charter și în cele din urmă, zborurile companiilor aeriene low-cost.
Cel mai vechi aeroport din Italia poartă, de asemenea, numele lui Giovanni Battista Pastine (Giovanni Battista Pastine Airport). Acesta este situat la o distanță de 12,5 km de Roma. Nu există o legătură feroviară între Aeroportul Ciampino și Roma, astfel, majoritatea călătorilor sosiți către acest aeroport ajung la Roma cu autobuzul.
Site-ul oficial al aeroportului este www.adr.it.

Terminalul Aeroportului Ciampino

Este imposibil să te pierzi în aeroportul Ciampino. Aici este un terminal, care primește toate zborurile. În zona de plecare există 31 de ghișeuri de check-in și 16 ieșiri spre avion. Pentru zona de sosire există o intrare separată, în hol există patru benzi pentru bagaje.

Cum să ajungeți de la aeroportul Ciampino la Roma (Termini)
Pentru a ajunge de la aeroportul Ciampino la Roma, putem profita de mai multe rute de autobuz. Opțiunea cea mai ieftină este autobuzul Terravision.

Toate prețurile pentru bilete sunt valabile pentru anul 2018.

Cu autobuzul

Deoarece nu există trenuri între Aeroportul Ciampino și Roma, cel mai ușor este să ajungem în centrul orașului de la aeroport cu autobuz în 40 de minute.

Trebuie reamintit faptul că toate autobuzele opresc circulația în jurul orei 23 până la 6-7 dimineața, în funcție de compania transportatoare. Prin urmare, dacă ajungem noaptea, vom fi nevoiți să luăm un taxi sau să rezervăm un transfer de la aeroport.

Cu biletul cumpărat trebuie de venit la autobuz cam cu 15 minute înainte de plecare sau chiar mai devreme, deoarece este posibil să nu mai rămână locuri libere (numărul locului nu este indicat în bilet).

Terravision

Cea mai economică opțiune pentru a ajunge în centrul Romei este compania de transport auto
Ciampino Airport Transfer
Terravision, care își duce pasagerii la principala gară a capitalei – Termini. Durata călătoriei este de numai 40 de minute. Aceasta este cea mai rapidă cale de a ajunge de la aeroport în oraș.
Biletul costă 5 Euro.

Biletele pot fi achiziționate la casă sau în aparate de vânzare a biletelor, dar este mai bine să faceți acest lucru pe online, fără comisioane și cozi.

Cotral

Următorul mod de a ajunge la Roma este cu autobuzul de la Cotral. Autobuzul Cotral vă duce la Roma până la stația de metrou Anagnina. Călătoria durează aproximativ 45 de minute.

Biletul pentru o direcție costă aproximativ 5 Euro. Biletul poate fi cumpărat la casă în aeroport sau poate fi rezervat pe site-ul oficial www.cotralspa.it.

SITBusShuttle

De asemenea, de la aeroport până la gara Termini din Roma, puteți ajunge cu autobuzul de la SITBUSShuttle. Autobuzele pleacă aproximativ la fiecare oră de la 7:15 la 23:00. Călătoria durează aproximativ o oră.

Biletul într-o singură direcție costă 5 Euro.

Autobuz plus tren

O altă opțiune este să ajungeți de la aeroport la gara Ciampino, în 5 minute, cu autobuzul Atral, de unde, la fiecare 10 minute, pleacă trenul spre Roma către Gara Termini. Prețul biletului de autobuz în acest caz este de 1,20 Euro. Prețul biletului detren este ca 1,30 – 2 Euro.

Taxi

Dacă preferați o deplasare mai confortabilă sau dacă zborul ajunge pe timp de noapte, puteți lua un taxi chiar din fața aeroportului. În mediu, o plimbare cu taxiul de la Aeroportul Ciampino la Roma costă aproximativ 40 de euro.

Transfer de la Aeroportul Ciampino

Rezervarea unui transfer de la aeroport va fi o opțiune foarte convenabilă pentru a ajunge la hotelul dvs. din Roma. Veți fi întâlniți la ieșirea din aeroport, mașina va fi adusă din timp, și la sosirea pe aeroportul Ciampino nu va trebui să vă faceți griji cum veți ajunge la Roma.

Vă recomandăm să utilizați serviciul de transfer de la Aeroportul Ciampino la Roma – KiwiTaxi.

Inchiriere de masini la aeroportul Ciampino

Desigur, puteți pur și simplu să închiriați o mașină în aeroportul din Ciampino sau să faceți o rezervare în avans, de exemplu, pe site-ul www.rentalcars.com.

Atunci, puteți nu numai ajunge la Roma, ci puteți folosi mașina și în timpul călătoriei dumneavoastră în Italia. La sfârșitul călătoriei, puteți pur și simplu să lăsați mașină la aeroport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *