Aeroport Bruxel

Cum ajung la Aeroportul din Brusselles

Aeroportul din Bruxelles este locul unde putețiți începe o excursie în Belgia, explorând orașe vechi precum Gent, Anvers sau Bruges și puteți ajunge la pitorescul oraș Amsterdam.  Pentru a vă pregăti în mod corespunzător pentru călătorie, mai întâi trebuie să studiați sistemul de transport din Bruxelles și Belgia, și să înțelegeți cum ajungeți de la aeroport în centrul Bruxelles-ului sau în alte orașe. Articolul dat a fost creat pentru a vă ajuta să ajungeți cu bine în aeroportul din Bruxelles.

Informații importante despre aeroportul din Bruxelles

Denumirea oficială al aeroportului: Brussel-Nationaal sau Bruxelles-National

Codul aeroportului: IATA: BRU; ICAO: EBBR

Adresa aeroportului: Leopoldlaan, 1930 Zaventem, Belgia

Amplasarea aeroportului și distanța până la centru: la 15 km nord-est de centrul orașului Bruxelles

Denumira stației de cale ferată de la aeroport: Aeroport Brussels – Zaventem

Telefon sefviciul informații: +32 2 753 77 53

Site-ul oficial al aeroportului: https://www.brusselsairport.be/en

Volumul de pasageri al aeroportului: 24,8 milioane de persoane pe an

Prețuri pentru zborurile din București și Chișinău: biletul de avion București – Bruxelles de la 25 EUR  ; biletul de avion Chisinau – Bruxelles – de la 93 EUR  .

Timp de zbor fara escale: București – Bruxelles – 3 ore; Chisinău – Bruxelles – nu există (cu escală – de la 9 ore).

Zboruri directe de la Bruxelles către 150 de destinații: toate orașele europene importante, Kiev, Moscova, Dubai, Washington, Yerevan, New York, Montreal etc.

Ora locală: UTC +2

Moneda locală: Euro

Vremea la aeroport: din noiembrie până în martie, temperatura medie a zilei și a nopții la Bruxelles este de 2-8 ° C. Toamna și primăvara, temperatura medie a zilei nu trece de 17 ° C, iar în timpul nopții aproximativ 10 ° С. În timpul verii, temperatura aerului în timpul zilei este de 20-22 ° C, iar noaptea 12-15 ° C.

Restaurante și catering: restaurantul italian AMO, cafeneaua Beers & Cheers, restaurantul cu fructe de mare Black Pearls, cafenea Starbucks, bistroul Quick, pub belgian Leffe Bar – per total 15 facilități de catering.

Cumpărături: Magazine duty free, Magazine de bijuterii și diamante, magazine de îmbrăcăminte tip Hugo Boss, reviste și ziare, magazin de îmbrăcăminte Studio.

Servicii suplimentare: cărucioare pentru bagaje, camere de rugăciune, Wi-Fi nelimitat la toată suprafața aeroportului, toalete, fantani de băut, camere pentru fumători, camere de joacă pentru copii, bancomate, schimb valutar, farmacie, cabină telefonică, etc.

Trenul din aeroportul din Brussels

Majoritatea turiștilor ajung de la principalul aeroport din Bruxelles până în oraș cu trenul. Pentru început trebuie de ajuns din sala de sosire la stație. Brussels Airport – Zaventem (codul stației BNAT, FBNL) este o stație de cale ferată de lângă aeroportul din Bruxelles, aceasta este o stație de tip suberan, ce constă din 3 platforme și 5 piste. Gara funcționează non-stop.

Biletele pentru călătorie pot fi cumpărate la casă sau la mașina de bilete. Aparatele aceeptă principalele tipuri de carduri bancare. Intrarea pe platformă se face prin turnicheți. După ce treceți prin turnicheți, priviți semnele de sub tavan, care indică direcția spre calea de care aveți nevoie. Apoi, pe scări rulante, coborâți și ajungeți pe platformă.

Gara face conexiune feroviară directă cu Bruxelles și majoritatea orașelor mari din Belgia, precum și conexiuni feroviare internaționale cu câteva orașe din Olanda și Franța.

Trenurile directe se îndreaptă către Gara Bruxelles-Sud (Brussels-South) și Gara Centrală (Brussels-Central). Timpul de călătorie la gara centrală – 15 minute; la gara de sud – 20 de minute. Tariful este de 9 EUR. Trenurile circulă la fiecare 15 minute.

Căile ferate belgiene
Căile ferate belgiene

 

Autobuzul – un alt mod de a ajunge de la aeroportul din Bruxelles

Stația de autobuz (Zaventem Luchthaven Perron A) este situată la nivelul 0, la ieșirea din sala de sosire. Puteți să vă coborâți folosind ascensoarele sau scările rulante. În centrul stației de autobuz se află 3 platforme, fiecare platformă având destinație separată.

Autobuzele companiei De Lijn

De Lijn este o companie de transport care oferă transport de la aeroport spre următoarele destinații.

Linii care duc la Bruxelles.

 • Gara de Nord (Gara Bruxelles-Nord): Linile 272 și 471
 • NATO: Linile 272, 471 și 620
 • Underground station Roodebeek: Linia 359 și 659
 • Bruxelles Expo: Linia 820

Autobuzele de pe linia 272 merg de 2 ori pe oră. Timpul de călătorie la Gara de Nord este de 1 oră. Autobuzele pleacă de pe platforma A.

Rute regionale.

 • Mechelen: Linia 681, 682, 683, 686
 • Leuven: Linia 616, 651, 652
 • Vilvoorde: Linia 282, 621, 683, 820, 821
 • Merchtem: Linia 821
 • Jette: Linia 820
 • Diegem: Linia 272, 282, 620, 621
 • Haacht: Linia 660
 • Groenendaal: Linia 830

Un bilet la Bruxelles costă 3 €, veți avea nevoie de un bilet pentru o singură călătorie (Billet aller simple). Un bilet pentru călătorie poate fi cumpărat de la conducătorul auto sau din automat. Dacă ați cumpărat un bilet la automate, atunci la intrarea în autobuz trebuie să-l validați.

Autobuze ale companiei de stat MIVB / STIB

Autobuzele companiei de stat MIVB / STIB pleacă de pe platforma C.

Autobuzul rapid nr. 12 circulă între aeroport și cartierul european (European quarter). Timpul de circulație a autobuzelor: de luni până vineri între orele 5:00 și 20:00 Intervalul de circulație al autobuzului: 13-20 de minute. Timpul de călătorie este de 30 de minute. Autobuzul ajunge în oraș la stația de autobuz Luxemburg.

În zilele săptămânii după ora 20:00, iar în weekenduri și în zilele de sărbători legale de la ora 5:00 de la Aeroport circulă linia 21 – Airport Line №21. Autobuzul oprește la toate stațiile de pe traseu.

Biletele pot fi achiziționate de la șofer sau de la automat. Tariful este de 4,50 EUR (un bilet pentru o călătorie cumpărat la automat); € 6,00 (biletul pentru 1 călătorie cumpărat de la conducătorul auto). Biletul este valabil în întreaga rețea STIB timp de 60 de minute, adică puteți să folosițo metroul sau tramvaiul.

Autobuze al transportului public din Bruxelles
Autobuze al transportului public din Bruxelles

Express Bus Brussels Airport – Antwerp

Dacă trebuie să ajungeți la aeroportul Antwerp, luați autobuzul expres de la Aeroportul Bruxelles spre Antwerp, care merge la stația Kon. Astridplein. Orarul de circulație: de la 4:00 la 00:00. Timpul de călătorie este de 45 de minute.

Biletul poate fi achiziționat de la șofer, prețurile fiind următoarele: bilet pentru adulți € 10; bilet pentru copii € 5. Pentru bilet puteți plăti fie în numerar, fie cu card.

Autobuzele internaționale Flixbus

Autobuzul de noapte N803 circulă pe traseul Amsterdam – Rotterdam – Bruxelles – Lille – Paris (centrul Parisului și Aerportul Paris Charles de Gaulle). Autobuzele acestei companii pleacă de la Platforma E. Biletele pentru călătorie trebuie achiziționate din timp pe site-ul companiei.

Rent a car la aeroportul din Bruxelles

Dacă șederea dvs. în Belgia este limitată la Bruxelles, atunci nu veți avea nevoie de o mașină, deoarece vă costă scump locurile de parcare, iar Bruxelles-ul este mai bine să fie văzut în timpul plimbărilor.

Dacă planificați, pe lângă Bruxelles, să vizitați și alte orașe din Belgia, cum ar fi Anvers, Brugge, Gent, Ostend, Dinan, Leuven, atunci nu o puteți face fără o mașină. De la aeroport există o ieșire pe autostradă, ceea ce înseamnă că puteți merge imediat cu mașina în călătorie, evitând străzile înguste ale Bruxelles-ului.

Când închiriați o mașină, veți obține o mulțime de avantaje – primul este economia, pentru că trenurile din Belgia au devenit foarte scumpe, al doilea este mobilitatea – într-o zi puteți vizita mai multe orașe, lucru greu de făcut cu transportul public.

Toate companiile de închiriere populare lucrează la aeroportul din Bruxelles: Europcar, Alamo, Sixt, Avis. Prețurile pentru închirierea unei mașini de la toate companiile de închiriere pot fi comparate aici, unde puteți de asemenea să rezervați o mașină. Prețurile de închiriere încep de la 15 € pe zi pentru cea mai simplă mașină cu cutia mecanică.

La închirierea unei mașini veți avea cheltuieli tipice: combustibil și parcare. Benzina și motorina din Belgia costă în mediu cam 1,39 EUR. În centrul orașului, parcarea plătită va costa aproximativ 2,6 euro pe oră. Circulația pe drumurile din Belgia este gratuită.

Rent-a- car Belgia
Rent-a-car Belgia

Inchirieri masini in Bruxelles si Belgia

Taxi de la Aeroportul din Bruxelles

Taxiul este cel mai confortabil mod de a ajunge la hotel. Când ieșiți din sala de sosire, veți vedea o parcare de taxi, care este semnalizată printr-un semn albastru și galben. Taxiul de la Bruxelles cel mai frecvent este negru. Trebuie să vă avertizez, un taxi la Bruxelles este foarte scump. Pentru claritate, citez ratele aproximative de taxi: pornirea de la 6:00 la 22:00 – 2,40 €; 22:00 – 6:00 – 4,4 €; tariful de 1 km – 1,8 euro în oraș, 2,7 euro în țară; așteptarea (stat în trafic) – € 30. Când autovehiculul se deplasează cu o viteză mai mică de 20 km / h, se adaugă automat câte 0,5 Euro per minut. Deplasarea în oraș costă de obicei 45-60 €, în funcție de distanța de la hotel la aeroport.

Taxi Bruxelles
Taxi Brusselles

Dacă totuși doriți să ajungeți confortabil la hotelul din Bruxelles sau într-un alt oraș, atunci, ca opțiune, puteți să comandați un transfer de taxi la companie de încredere. Tariful va fi fix și final. După sosire, șoferul vă va întâlni cu un semn pe aeroport, vă va ajuta să duceți bagajele și cât mai repede posibil, în conformitate cu regulile de circulație, vă va duce la adresa specificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *