Cum ajung de la Aeroportul Charleroi la Bruxelles

În acest articol voi descrie toate metodele de a ajunge de la Aeroportul Charleroi în centrul orașului Brusselles. Luați în considerare faptul că Aeroportul Charleroi este, ca mărime, al doilea aeroport din vecinătatea orașului Bruxelles (distanța până la centru – 60 km), iar companiile aeriene lowcost, cum ar fi Ryanair, din principalele orașe europene zboară, de obicei, aici.

Informații utile despre aeroport

Aeroportul Charleroi a câștigat popularitate în ultima vreme, deoarece aeroportul principal din Bruxelles este deja supraîncărcat, iar Belgia devine din ce în ce mai vizitată din punct de vedere turistic.

 • Denumirea oficială al aeroportului: Aeroportul Internațional Brussels Charleroi (Brussels South Charleroi Airport)
 • Codul aeroportului: IATA: CRL, ICAO: EBCI
 • Adresa Aeroportului: Rue des Frères Wright 8, 6041 Charleroi, Belgia
 • Locația aeroportului și distanța până la centrul orașului Bruxelles: Aeroportul Charleroi este situat la 60 km sud de Bruxelles
 • Denumirea stației de autobuz de la aeroport: GOSSELIES Airport
 • Serviciul informații al aeroportului (non-stop): + 32 902 02 490
 • Site-ul oficial al aeroportului: https://www.charleroi-airport.com/
 • Volumul de pasageri al aeroportului: 7,7 milioane de persoane pe an
 • Prețuri pentru zborurile din București și Chișinău: biletul de avion București – Bruxelles de la 25 EUR  ; biletul de avion Chisinau – Bruxelles – de la 93 EUR  .
 • Principalele companii aeriene care zboară către aeroport sunt: Ryanair (Barcelona, Madrid, Napoli, Praga, Sofia, Riga, Stockholm, Roma, Vilnius, peste 100 de destinații), Wizz Air (București, Budapesta, Varșovia, Sofia), Pegasus Airlines din aeroportul Sabiha Gokcen, Istanbul), Belavia (Minsk), TUI fly Belgia
 • Ora locală: GMT + 1
 • Valuta Locala: Euro
 • Vremea pe aeroport: din noiembrie până în martie, temperatura medie a zilei și a nopții de la Bruxelles este de 2-8 ° C. În toamna și primăvara, temperatura aerului în timpul zilei nu crește peste 17 ° C, iar în timpul nopții este de aproximativ 10 ° C. În timpul verii, temperatura aerului în timpul zilei este de 20-22 ° C, iar noaptea 12-15 ° C
 • Puncte de alimentare: Nu sunt atât de multe posibilități de a mânca în aeroport, voi enumera cele mai importante: Jupiler Bar, Paul Coffee Shop, Fast Food Café de Méli-Mélo Belgian Dishes, Oui Shop Sandwich, Bar Leffe Pub, Guapa,Express Snack & Drink.
 • Shoping/cumpărături: Magazinul Duty Free International, încă câteva magazine și cam atât – aeroportul nu este creat pentru cumpărături
 • Servicii suplimentare: internet Wi-Fi gratuit, schimb valutar, puncte de închiriere auto, birouri de informare, bancomate.
 • Celule de depozitare a bagajelor: mici € 5, medii € 7, mari € 9. Prețul este pentru închirierea unei celule timp de 24 de ore.
Aeroportul Charleroi Brussels, Terminal
Aeroportul Charleroi Brussels, Terminal

Autobuzul de la aeroportul din Charleroi

Cea mai populară modalitate de a ajunge în centrul orașului Bruxelles de la Aeroportul Charleroi este transferul Bruxelles City Shuttle. Aceste autobuze seamănă cu cele de distanțe lungi și pot fi recunoscute după culoarea alb-albastră și după inscripțiile mari de pe caroserie Bruxelles City Shuttle.

Autobuz spre Bruxelles
Autobuz spre Bruxelles
Schema de amplasare a stației
Schema de amplasare a stației

Biletele de autobuz sunt cel mai bine să fie cumpărate din timp pe Internet pe site-ul oficial Brussels-city-shuttle.com, deoarece biletele de la șofer sunt mai scumpe și puteți cumpăra un bilet doar într-o singură direcție. Biletele pentru autobuz pot fi achiziționate la Ticket Desk sau la șofer. Pentru un bilet de la șofer se poate plăti doar prin card. Un bilet achiziționat pe Internet este valabil până la ora 04:00 a doua zi. Puteți achita un bilet pe Internet cu aproape orice card bancar sau chiar PayPal.

Locul de plecare al autobuzelor și autocarelor
Locul de plecare al autobuzelor și autocarelor

Costul unui bilet pentru 1 adult pe ruta Aeroportul Charleroi – centrul Bruxelles-ului: 14,20 € într-o singur direcție sau 28,40 € în ambele. Dacă cumpărați biletul cu o jumătate de an înainte de călătorie, puteți să luați un bilet de € 5. Biletul pentru o singură direcție la șofer costă 17 €.
Orarul de circulație al autobuzului: de la 07:50 până la 00:54 de la aeroport până spre centru; de la 03:30 la 23:25 din Bruxelles spre aeroport. Intervalul de circulație al autobuzelor: 20-30 minute.
Autobuzul ajunge în la gara Bruxelles Midi / Brussel Zuid, iar stația de autobuz este situată pe Rue de France.

De la Bruxelles la Aeroportul Charleroi
De la Bruxelles la Aeroportul Charleroi

Cu autobuzul se poate ajunge direct și la alte orașe din Belgia, deoarece țara este mică. Autocarele Flibco circulă de la aeroportul Charleroi către următoarele orașe din Belgia și Luxemburg:

 • Autocar Flibco
  Autocar Flibco
 • Arlon (Luxemburg): € 20,5
 • Bruges: € 17,2
 • Gent: € 15,2
 • Luxemburg (gara centrală): € 23,5

Autobuz + Tren de la Aeroportul Charleroi la Bruxelles

Gara Charleroi-Sud
Gara Charleroi-Sud

De la Aeroportul Charleroi, este posibil să ajungeți la Bruxelles cu autobuzul și trenul, trebuie doar să schimbați transportul.

 • Mai întâi, luați autobuzul al companiei locale TEC la gara Charleroi-Sud. Apoi luați trenul către Bruxelles, care pleacă de la gara Charleroi South (Charleroi-Sud). La Bruxelles, trenul ajunge la gara principală.

Prețul biletului este de 15,90 EUR. Tariful include o mersul cu autobuzul TEC și cu trenul la Bruxelles. Valabil pentru trenul de clasa a doua. Biletul poate fi achiziționat online pe site-ul oficial al căilor ferate belgiene la Belgianrail.be sau la un automat situat în afara terminalului, lângă intrarea 2.

Căile ferate belgiene
Căile ferate belgiene

Rent a car la aeroportul din Bruxelles

Dacă șederea dvs. în Belgia este limitată la Bruxelles, atunci nu veți avea nevoie de o mașină, deoarece vă costă scump locurile de parcare, iar Bruxelles-ul este mai bine să fie văzut în timpul plimbărilor.

Dacă planificați, pe lângă Bruxelles, să vizitați și alte orașe din Belgia, cum ar fi Anvers, Brugge, Gent, Ostend, Dinan, Leuven, atunci nu o puteți face fără o mașină. De la aeroport există o ieșire pe autostradă, ceea ce înseamnă că puteți merge imediat cu mașina în călătorie, evitând străzile înguste ale Bruxelles-ului.

Când închiriați o mașină, veți obține o mulțime de avantaje – primul este economia, pentru că trenurile din Belgia au devenit foarte scumpe, al doilea este mobilitatea – într-o zi puteți vizita mai multe orașe, lucru greu de făcut cu transportul public.

Toate companiile de închiriere populare lucrează la aeroportul din Bruxelles: Europcar, Alamo, Sixt, Avis. Prețurile pentru închirierea unei mașini de la toate companiile de închiriere pot fi comparate aici, unde puteți de asemenea să rezervați o mașină. Prețurile de închiriere încep de la 15 € pe zi pentru cea mai simplă mașină cu cutia mecanică.

La închirierea unei mașini veți avea cheltuieli tipice: combustibil și parcare. Benzina și motorina din Belgia costă în mediu cam 1,39 EUR. În centrul orașului, parcarea plătită va costa aproximativ 2,6 euro pe oră. Circulația pe drumurile din Belgia este gratuită.

Rent-a- car Belgia
Rent-a-car Belgia

Inchirieri masini in Bruxelles si Belgia

Taxi de la Aeroportul din Bruxelles

Taxiul este cel mai confortabil mod de a ajunge la hotel. Când ieșiți din sala de sosire, veți vedea o parcare de taxi, care este semnalizată printr-un semn albastru și galben. Taxiul de la Bruxelles cel mai frecvent este negru. Trebuie să vă avertizez, un taxi la Bruxelles este foarte scump. Pentru claritate, citez ratele aproximative de taxi: pornirea de la 6:00 la 22:00 – 2,40 €; 22:00 – 6:00 – 4,4 €; tariful de 1 km – 1,8 euro în oraș, 2,7 euro în țară; așteptarea (stat în trafic) – € 30. Când autovehiculul se deplasează cu o viteză mai mică de 20 km / h, se adaugă automat câte 0,5 Euro per minut. Deplasarea în oraș costă de obicei 45-60 €, în funcție de distanța de la hotel la aeroport. Făcând un calcul simplu vedem, că o călătorie în centrul Bruxelles-ului va costa € 2,4 + 10 * € 1,8 + 50 * € 2,7 = 155,4 €.

Taxi Bruxelles
Taxi Brusselles

Dacă totuși doriți să ajungeți confortabil la hotelul din Bruxelles sau într-un alt oraș, atunci, ca opțiune, puteți să comandați un transfer de taxi la companie de încredere. Tariful va fi fix și final. După sosire, șoferul vă va întâlni cu un semn pe aeroport, vă va ajuta să duceți bagajele și cât mai repede posibil, în conformitate cu regulile de circulație, vă va duce la adresa specificată.

2 Comments

 1. V amultumesc pentru informatii. Voi alege autobuzul. Banuiesc ca face vreo 2 ore pana in centru

 2. Cum pot ajunge din aeroportul Charleroi în Oostende? Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *