Cum ajung la aeroportul din Rio de Janeiro

Dacă ați planificat o călătorie independentă în Rio de Janeiro, veți avea nevoie de informații despre cum ajungeți la aeroportul Rio de Janeiro Galeão din centrul orașului Rio. Prin urmare, în acest articol vom examina această problemă în detaliu și vă voi spune cum mai ieftin și mai confortabil este să ajungeți la aeroport și de la aeroport până în centrul orașului Rio de Janeiro cu transportul public sau cu taxiul.

Când vă pregătiți pentru o călătorie independentă la Rio de Janeiro, decideți cum veți merge la hotel, deoarece, după un zbor transatlantic dificil, nu este foarte plăcut de a călători în oraș cu transportul public. Vă sfătuiesc să țineți cont de următoarele recomandări.

  • În Google Maps, uitați-vă la locația hotelului dvs. Dacă nu ați rezervat un hotel, vă sfătuiesc să faceți acest lucru pe site-ul Booking.com, unde de obicei este garantat prețul cel mai mic pentru rezervare.
  • Notați numele și adresa exactă a hotelului dvs. pe o bucată de hârtie.
  • Descărcați o hartă a orașului pe smartphone și marcați unde sunt situate hotelul, aeroportul și alte puncte și atracții.
  • Dacă vă decideți să luați un taxi, atunci comandați un transfer din timp.

Aeroportul principal al Rio de Janeiro – Aeroportul Internațional Galeão (Galeão International Airport) se află la 25 de kilometri nord de centrul orașului.

Nu există zboruri directe de la București la Rio, cel mai des zborurile către Brazilia sunt cu escale în orașe europene și sunt efectuate de următoarele companii aeriene: KLM, Emirates, Iberia, Air France, Alitalia, Lufthansa, Condor. Timpul de călătorie de la București la Rio cu o escală la Lisabona sau Zurich este de 20-32 ore.

Aeroportul Rio de Janeiro reprezintă o clădire modernă formată din Terminalul 1 și Terminalul 2. Aeroportul are tot de ce este nevoie pentru turiști: cafenele (inclusiv Starbucks), restaurante, magazine, magazine duty-free, magazine de suveniruri, bănci care oferă schimb valutar, poștă, o farmacie, informații turistice și hotelul Rio Aeroporto. Pe harta aeroportului puteți vedea locația terminalelor și principalele servicii ale aeroportului.

Terminalul aeroportului Rio de Janeiro
Terminalul aeroportului Rio de Janeiro

Vor fi utile informațiile despre moneda națională a Braziliei. Până în prezent, moneda oficială a Braziliei este realul brazilian (BRL sau R$), iar conform datelor băncii centrale, pentru 1 $ dau 3,35 Real, iar pentru 1 Euro – 3,72 Real.

Video – Aterizarea cursei de la Frankfurt in aeroportul Rio de Janeiro

Cu autobuzul de la Aeroportul Rio de Janeiro Galeão în centru

Singura opțiune de a ajunge în centrul orașului Rio cu transportul public este un autobuz. Drumul din oraș până la aeroport este deservită de două companii de transport: Transcarioca (BRT) și Ónnibus. Biletele pentru călătorii pe autobuze pot fi achiziționate la chioscuri speciale, care se află în zonele de sosire ale ambelor terminale.

Autobuzele Transcarioca (BRT) circulă de la Terminalul 1 (zona de sosiri, ieșirea H) și Terminalul 2 (zona de sosiri, ieșirea D) până la gara de autobuze Terminal Alvorada. Principalul avantaj al acestor autobuze este că acestia lucrează non-stop fără sărbători și zile libere. Tariful este R$ 3.50. La stația Vicente de Carvalho, puteți lua metroul pe linia verde numărul 2.

Harta autobuzelor de la aeroportul din Rio de Janeiro
Harta autobuzelor de la aeroportul din Rio de Janeiro
Harta Metro Rio de Janeiro
Harta Metro Rio de Janeiro

De la compania Ônibus de la Aeroportul din Rio până în oraș circulă autobuze de clasa premium.

Autobuzele Premium 2018 și Premium 2918 (prin Linha Amarela) circulă pe ruta Aeroportul Rio – Terminal Alvorada. Orar: de la 5:40 la 23:00. Tariful este de R$16. Intervalele de circulație al autobuzelor: aproximativ 20-30 de minute.

Autobuzele Premium 2101 și Premium 2145 merg pe ruta Aeroportul Galeão spre Aeroportul Santos Dumont. Program de lucru: de la 5:30 la 21:30. Tariful este de R$16. Intervalele de circulație al autobuzelor: aproximativ 20-30 de minute.

Autobuzele 1001 Viação 761 și 760 merg pe ruta Galeão Airport – Charitas. Program de lucru: de la 4:00 la 23:00. Tariful este de R$6,7. Intervalul de circulație al autobuzelor: aproximativ 20-30 de minute.

Autobuze din Rio de Janeiro
Autobuze din Rio de Janeiro

Taxi de la Aeroportul din Rio de Janeiro

După cum am spus la începutul articolului, după un zbor lung, probabil că nu veți avea puterea de a ajunge de la aeroport la hotel cu transportul public. Adăugați la oboseală valizele grele, căldură, și vă dați seama că va fi mai bine să mergeți la hotel cu taxiul.

Vă voi spune despre unele dintre caracteristicile și prețurile pentru călătorie cu taxi-ul din Rio. Este mai ieftin să luați un taxi din stradă decât din parcare specializată. Când luați un taxi, atrageți atenție la faptul că denumirea oficială al taxiului este scrisă pe mașină, iar licența este în mașină. La plecare, șoferul trebuie să pornească contorul, dacă nu, cereți-i să o facă. În caz contrar, după călătorie puteți avea o surpriză neplăcută. În prezent, mersul cu taxi prin Brazilia a devenit mai sigur, dar șoferii încă mai doresc să amăgească pasagerii, de exemplu, alef un traseu mai lung sau mint la rest. De exemplu, costul călătoriei a fost de 20 R$, îi dai șoferului 50, iar el îți oferă rest de 20 R$, spunând că i-ai dat 40. Deci, până când șoferul a numărat restul, nu lăsați banii din mâină.

În ceea ce privește tariful, în Rio se aplică următoarele tarife: apornire: R $ 5.20-6.60; costul de 1 km: R $ 2,20-3,60; 1 oră de așteptare: R $ 25.83-45.36 (ceea ce înseamnă că în blocaje de trafic, contorul va merge); transportul unei valize: R $ 2,05.

Tariful de taxi variază în funcție de ziua săptămânii și de ora din zi, cel mai scump tarif este de la 21:00 la 6:00, în zilele de duminică și de sărbătorile legale.

Dacă nu cunoașteți limbile străine, vă este teamă că veți fi înșelați de șoferii locali, atunci vă sfătui să comandați un taxi de la aeroportul Rio Galeão prin Internet într-o companie de încredere. Șoferul vă va întâlni la aeroport în sala de sosire cu un semn și vă va duce confortabil la locul potrivit. Atunci când comandați un transfer pe Internet, veți găsi o reducere, o garanție a unui serviciu bun, securitate și un tarif fix.

Cum ajung la aeroportul din Rio de Janeiro

Sejurul dvs. în Rio de Janeiro sa încheiat și trebuie să vă întoarceți acasă? Deci trebuie să mergeți la aeroport. În timpul călătoriei trebuie să acționați în conformitate cu instrucțiunile de mai sus doar că în direcția opusă. Când ieșiți din metrou sau tramvai, acordați întotdeauna atenție semnelor care indică cum ajungeți la autobuzul spre aeroport. Dacă vă place confortul, comandați un transfer de la hotel, pentru a nu obosi înainte de zbor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *