Cele mai bune plaje din Sicilia

Deși cele mai bune plaje din Sicilia se află în sudul și la sud-estul insulei, restul plajelor, cu grade diferite de confort, sunt de găsit practic pe toate coastele insulei. Există locuri, unde este dificil să ajungi la apă, există multe plaje neamenajate, dar, în general, posibilitatea de a găsi aici plaja visurilor tale este foarte reală.

Programați o vacanță în Sicilia la începutul sau la sfârșitul sezonului: marea în acest răstimp este mai rece, însă sunt mult mai puțini turisti decât in iulie si august.

În Sicilia există atât plaje plătite – în principal în orașe, cât și plaje pentru utilizarea cărora nu trebuie să plătiți nimic; aici va trebui să achitați o sumă mică doar pentru un șezlong sau o umbrelă de soare, dacă nu ați adus umbrela proprie. Există multe plaje sălbatice, care nu sunt echipate nici cu cele mai elementare facilități, însă nu sunt la fel de aglomerate ca plajele orașenești.

Plajele din Sicilia

Este logic să începeți cunoștința cu plajele siciliene din capitala insulei Palermo. Aici sosesc avioanele și trenurile din alte orașe ale Italiei. În plus, apele Mării Tireniene, pe malurile cărora se situează Palermo, încep să se încălzească chiar la începutul verii, ceea ce înseamnă că sezonul de scăldat poate începe mai devreme.

Între Palermo și Messina

Deplasându-ne de-a lungul coastei de nord a Siciliei, denumită Tireniană și trecând de Palermo, se poate ajunge la Messina, cel mai de est punct al insulei, și la strâmtoarea îngustă Messina (di Messina Stretto), care separa Sicilia de continent. În acest drum veți vedea niște plaje minunate.

San Vito Lo Capo


Plaja San Vito Lo Capo, în apropiere de San Vito Lo Capo, situată la vest de Palermo, este frecvent denumită cea mai bună plajă din Sicilia. Ea este ideală: o astfel de plajă este mult mai probabil să vedeți pe o insulă exotică decât în Lumea Veche. Drumul de la Palermo durează aproximativ o oră. Plaja este bună în toate – și dimensiunea (lungimea de 3 km) și nisipul alb, moale și apele azurii și vederi frumoase ale golfului, în care se află. Singurul său dezavantaj – un număr incredibil de mare de turiști, chiar și în lunile, în care marea este încă sau deja rece.

San Vito lo Capo
Un hotel bun în oraș: Allbergo Auralba.

Mondello


Situat la vest de Palermo, plaja Mondello ne atrage prin nisip alb foarte curat. A fost adus aici special; cu doar o sută de ani în urmă, țărmul de aici era foarte mlăștinos. Marea nu este adâncă și este excelentă pentru odihna cu copiii. În apropiere – multe vile frumoase și un parc pitoresc. Din centrul orașului Palermo – 13 km.

Hotel Splendid laTorre
Unul dintre cele mai bune hotele din oraș – Splendid Hotel La Torre.

Campofelice di Rochelle

Campofelice di Rochelle

Calea spre est trece pe la plajele din Campofelice di Roccella. Nisipul nu este abundent, plaja este în mare parte din pietriș, iar fundul mării, în apropierea țărmului, se adâncește brusc. Aici nu se poate recomanda să vii cu copii – este periculos. Da, și plajă amenajată este doar una, restul sunt sălbatice. Dar dacă absența umbrelelor și șezlongurilor nu vă deranjează, rămâneți aici.
În apropiere puteți închiria o pensiune sau un apart hotel, de exemplu, Costa Mediterranea sau Case Vacanze Paradise Beach.

Case Vacanze Paradise Beach
Puțin mai departe, pe capul proeminent, se află plaja Capo Playa, foarte iubită de windsurferi.

Cefalu

Cefalu

După acel cap începe o coastă destul de accidentată a plajelor din Cefalu. Palermo este la 70 km distanță. Această plajă reprezintă 15 km de nisip imaculat și apă transparentă. Adâncimea este mică, de aceea apa se încălzește bine. Aceasta este, de asemenea, o opțiune bună pentru familiile cu copii: cald, moale la picioare, mult loc pentru alergat.
Optiuni de cazare cu plaja privata – hoteluri Blu Bay, Calanica Resort.

Cuplurile tinere sau fanii unei distracții mai zgomotoase trebuie să meargă puțin mai departe – la 12 km de Cefalu există un loc numit Finale di Pollina. Plaja nu este foarte largă, dar vederile spre mare sunt luxoase. Orașelul devine centrul unei distracții neîngrădite, mai ales la sfârșitul sezonului, a unui hangout și a unor focuri de artificii neîntrerupte.
Opțiune excelentă pentru cazare: Marco Polo Casa Vacanze.

La sud de Messina

Pe coasta estică a Siciliei, spălată de Marea Ionică, există multe plaje bune. Lungimea plajelor, care aparțin Messinei este mai mare de 200 km. Pe drumul către un alt oraș mare al insulei, Catania, veți trece prin Taormina, unde se găsesc stațiuni minunate, dar nu din cele mai ieftine.

Insulele Eoliene


Puțin la vest de Messina, la câțiva kilometri de coasta Siciliei, sunt situate Insulele Eoliene (Isole Eolie), sau Insulele Lipare. Puțini oameni cunosc acest nume, dar mulți oameni au auzit despre Volcanul Stromboli, situat pe aceeași insulă. Arhipelagul este incredibil de frumos și este listat ca loc al Patrimoniului Mondial UNESCO. Cele mai frumoase plaje sunt pe insula Lipari, de exemplu, plaja din Canneto.

Lipari
Există multe case de oaspeți, unde puteți sta câteva zile. Una dintre ele este reședința Mistral.

Taormina

Cele mai bune plaje de lângă Taormina sunt Giardini Naxos și Letojanni: linia de plajă perfect dreaptă, care se întinde pe zeci de kilometri, apa de mare de culoarea cerului, plaje largi, dotate cu tot de ce aveți nevoie, și o viață de noapte vibrantă. Plaja orașenească este mică și întotdeauna aglomerată. Puteți ajunge la ea cu ajutorul unui funicular sau al unui lift sau poți urca pe scări, ceea ce este destul de obositor.

Taormina
Hoteluri de calitate cu plaje proprii: Atahotel Capotaormina, Park Hotel Silemi și altele.

Lido Mazzarò

Lido Mazzaro

O altă plajă faimoasă din Taormina, Spiaggia Lido Mazzaro, până în prezent a fost indisponibilă pentru muritorii de rând. Ea a fost îndrăgită de vedetele de la Hollywood, care nu vor să fie în mulțimea de turiști. Acum toata lumea poate veni în golful confortabil. Este mai bine este să alegeți pentru vizită momentul în care fluxul turiștilor scade – numărul turiștilor care doresc să ajungă la această plajă este foarte mare. Aici puteți sta la Belmond Villa Sant’Andrea.

Catania

Catania

Din plajele din Catania, merită remarcată La Playa. Acesta este un loc pur turistic, cu multe hoteluri, complexe spa, toate plajele sunt bine echipate, dar va trebui să plătiți pentru utilizarea lor. Nu vă așteptați la apă cristalină – acesta este centrul orașului. Pot utiliza gratuit a plaja turistii cazati in hotelurile Zeus Residence, NH Catania Parco degli Aragonesi și altele.

Dacă nu sunteți împovărați cu copii mici și doriți să scăpați de agitație, urmați exemplul localnicilor și faceți o alegere în favoarea plajei Lee Kuti (Li Cuti) . Ea vă va surprinde nu numai prin mărime și lipsa de aglomerație, dar, de asemenea, prin aspect: Plaja este neagră și presărată cu pietricele mari și bucăți de lavă întărită. Aveți grijă când intrăți în apă – puteți aluneca sau vă puteți răni.

Sud-estul Siciliei

După zgomotul Cataniei, Siracusa, amplasată un pic mai la sud, vă va surprinde prin liniște și calm. Turiștii, veniți pentru plajă, nu prea au cce face aici – nu există locuri potrivite pentru înot, cea mai apropiată plajă este situată la 10 km de oraș. În mod ironic, Syracuse este singurul loc de pe insulă unde puteți înota chiar și în mai.

Fontane Bianche

Fontane Bianche

Stațiunea Fontane Bianche este renumită pentru plaja sa de nisip, care este de culoare albă, din care se găsește, de obicei, pe insulele tropicale. Dacă nu ați rezervat o cameră la hotel (White Bay), cu greu puteți găsi un loc lângă apă; plaja este foarte mică și în sezon este plină.

Calamosche

De remarcat este plaja din Calamosche. Ea este situată pe teritoriul unei rezervații și este foarte dificil de ajuns, mai ales dacă sunteți cu copii sau în compania dvs. există persoane vârstnice sau cu mobilitate limitată. Parcarea pentru mașini este situat departe de plajă, drumul este un drum obișnuit, fără asphalt, și trebuie să mergeți, sub soarele arzător, mai mult de un kilometru. Însă aici este apă cristalină și puteți admira păsările sălbatice.

Lido di Noto

Lido di Noto

Lido di Noto este una dintre cele mai bune din vecinătatea orașului Noto, situat între Siracuza și punctul cel mai sudic din Sicilia. Este un loc ideal pentru a vă relaxa cu copii datorită nisipului fin, a mării curate și lipsei de aglomerație. Nu trebuie să plătiți pentru intrarea pe plajă, puteți închiria o umbrelă și un șezlong. Există puține hoteluri aici, însă puteți închiria o mică casă confortabilă lângă plajă: Villa Agape, Appartamento Don Nino și altele.

Coasta Mării Mediterane

Trecând pe coasta mediteraneană a Siciliei, ajungeți în unul din cele mai bune locuri de pe insula, pentru o vacanță pe plajă.

Carratois

Plaja Carratois este un loc retras și necunoscut de turiști, un loc aproape de vârful sudic al insulei. Dar în Italia acest locușor se bucură de o mare popularitate, în special în straturile superioare ale societății. Puteți ajunge aici numai cu mașina și chiar ajunși, trebuie să știți pe unde să mergeți de la parcare. În Carratois vin nu numai să admire marea: argila albă locală are proprietăți medicinale.

Ragusa

Ragusa

În imediata apropiere a Ragusa pot fi găsite plaje pentru orice gust – cu dune de nisip, acoperite de pomi, cu comoda intrare în pantă în mare sau cu stânci abrupte chiar lângă apă. Cele mai populare plaje sunt situate în zona Marina di Ragusa. Plaja este gratuită, dar bine echipată, multe restaurante, există o parcare pentru iahturi, există un autobuz spre Ragusa. O opțiune excelentă pentru șederea în Ragusa este hotelul L’Onda.

Agrigento

Agrigento

Situat aproape exact în mijlocul coastei de sud-vest a insulei în Agrigento luptă cu succes cu Taormina pentru tutlul de cea mai buna statiune .

Aici sunt multe plaje minunate; provincia se numără printre cele douăzeci cele mai vizitate de turiști. Două din cele mai neobișnuite plaje locale sunt cele situate pe ambele părți ale Scala dei Turchi, o stâncă alba, care coboară până la apă ca o scară construită de giganți. În Agrigento puteți sta la Villa Rossana.

Marsala și Trapani

În partea de vest a insulei se află orașele Marsala și Trapani. Povestea despre odihna din Sicilia va fi incompletă fără descrierea plajelor locale.

Marsala


Orașul Marsala este cunoscut mai ales pentru vinul său. Degustarea sa este principalul scop al majorității turiștilor care vin aici. În ceea ce privește plajele, ele sunt și ele acolo, dar nu sunt potrivite pentru scăldat: vânturile puternice sunt frecvente în această parte a insulei. Din acest motiv, plajele din Marsala sunt foarte populare printre fanii de windsurfing și kiting. Una dintre cele mai bune opțiuni de cazare este Villa Profumo Di Mare.

Insulele Egadi

Plajele din Trapani sunt stâncoase și nu cele mai curate din Sicilia. Însă exact vizavi de oraș sunt Insulele Egadi (Isole Egadi), la care de la Trapani, precum și de la Marsala, se poate ajunge cu feribotul. Feribotul merge cu un interval de 30-60 de minute, un bilet într-o direcșie vă va costa 15-20 de euro.

Insule Egadi
Pe insulele Egadi merită să mergeți pentru apă curată, peisaje frumoase, liniște și izolare. Cele mai bune plaje, cu grote, golfuri și frumusețea uimitoare a mării se află pe insula Favignana. Este mai bine să închiriați o mică vilă. Printre cele mai bune hoteluri – Hotel Il Portico sau I Pretti Resort. Rezervarea este mai bine de făcut cu câteva luni înainte de călătorie – camerele sunt la mare cerere!

Harta plajelor din Sicilia

Harta plajelor din Sicilia se poate descărca de aici. Mult succes!

2 Comments

  1. hi 🙂 bross 🙂

  2. Thank you very much for the invitation :). Best wishes.
    PS: How are you? I am from France 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *