Cum ajung de la Aeroportul Debrecen (Debrețin) până în oraș și Budapesta

Aeroportul Internațional Debrețin (Debreceni nemzetközi repülőtér) este un aeroport internațional al aceluiași oraș din estul țării, situat la 6 km sud-vest de Debrețin. Debrecen este al doilea oraș ca mărime din Ungaria; aeroportul local este al doilea cel mai mare aeroport de pasageri din țară, după aeroportul din Budapesta.

Codul aeroportului IATA: DEB, ICAO: LHDC. Site-ul oficial al aeroportului: debrecenairport.com. Acest aeroport este mic, cu o cifră de doar 318 mii de persoane pe an.

În timpul verii, de aici zboară charter-urile către stațiuni, iar aeroportul este utilizat în principal ca centru pentru compania aeriană lowcost Wizz Air.

 • Bulgarian Air Charter: Burgas
 • Corendon Airlines: Antalya
 • FlyEgypt: Hurghada
 • Germania: Dresda
  Lufthansa: München
 • Travel Service Hungary: Antalya, Barcelona, Corfu, Zakynthos
 • Wizz Air: Barcelona, Basel, Aeroportul Beauvais-Thille (Paris), Aeroportul Bergamo, Eindhoven, Cipru Aeroportul Larnaca, Londra-Luton, Malta, Moscova-Vnukovo, Aeroportul Milano-Malpensa, Palma de Mallorca, Aeroportul din Tel Aviv Ben Gurion.
Orașele unde puteți ajunge de la Debrecen la prețuri ieftine
Orașele unde puteți ajunge de la Debrecen la prețuri ieftine

Prin urmare, dacă doriți să obțineți un buget pentru orașele de mai sus, puteți utiliza Debrecen ca punct de tranzit.

Vă rugăm să rețineți că la aeroport nu există un schimb valutar, ci doar un bancomat. Pentru 2018, rata forintului maghiar este după cum urmează: 1 euro = 322 forinți.

Singurul terminal de aeroport pare foarte nereprezentabil, o construcție tipică pentru Europa de Est.

Video – aterizarea zborului din Tel Aviv pe aeroportul Debrecen

Cum ajung la Aeroportul Internațional Debrecen

Autobuz de la Aeroportul Debrecen până în centrul orașului

Aeroportul este conectat cu centrul orașului și cu gara principală din Debrecen cu autobuze de transfer. Autobuzele Airport1 și Airport2 sunt operate de compania locală de transport Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV).

 • Traseul autobuzului de la Airport1 începe de la aeroport și trece prin gara principală din Debrețin (stația Nagyállomás), de unde pleacă autobuzele și trenurile regionale și internaționale, precum și unele linii de tramvai. Durata călătoriei către stație este de numai 13 minute.
 • Linia de autobuz Airport2 conectează aeroportul cu zonele nordice ale orașului.
  Programul de circulație al autobuzelor este adaptat la momentul plecării și sosirii aeronavei la aeroport.

Tariful este de 330 forinți, atunci când cumpărați un bilet din timp, sau 400 forinți atunci când cumpărați un bilet de la șofer.

Transportul feroviar de călători nu mai este efectuat, iar căile ferate sunt utilizate numai pentru transportul de mărfuri. Traficul de pasageri va fi restabilit numai dacă va crește traficul de pasageri.

Dacă ajungeți la aeroport cu mașina, aeroportul are parcare cu plată. Costul parcării este de: 600 forinți pe oră; 1200 forinți pe zi sau 6000 forinți pe săptămână.

Aeroportul din Debrețen

Cum ajung de la Aeroportul Debrețen la Budapesta

Nu există nici o legătură directă cu autobuzul sau trenul între aeroportul Debrecen și Budapesta. Prin urmare, va trebui mai întâi să ajungeți cu autobuzul la Gara Centrală din Debrecen, unde trebuie să cumpărați bilete de tren și să continuați drumul de acolo.

Trenurile spre Budapesta circulă frecvent, aproximativ de două ori pe oră în prima jumate a zilei, iar seara trenurile circulă mult mai rar. Durata călătoriei, în funcție de tipul de tren, este de la 2:46 la 4:22 ore. Distanța dintre gări este de 221 km. Tariful din clasa a doua este de aproximativ 14 euro. În Budapesta, trenurile ajung la stația Budapesta-Nyugati.

Gara din Debrecen de unde puteți ajunge la Budapesta
Gara din Debrecen de unde puteți ajunge la Budapesta

Taxi de la Aeroportul Debrecen

Când părăsiți zona de sosire, veți vedea mai multe taxiuri locale, care sunt obligate să vă ducă la centrul orașului la un preț fix. Forintul este necesar pentru plată, și doar câteva taxiuri acceptă carduri bancare.

Tariful depinde de zona în care doriți să mergeți, de la 2500 forinți (o călătorie în zona 1) până la 6500 forinți (o călătorie în zona 4).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *