Cum ajung de la aeroportul London Gatwick până la Londra

Atunci când planifică un zbor spre Londra, un număr din ce în ce mai mare de turiști cumpără bilete pentru compania lowcost EasyJet. EasyJet aterizează pe aeroportul Gatwick din Londra, așa că în acest articol aș dori să le spun cititorilor de blog despre cum să ajungă de la Aeroportul Gatwick la centrul Londrei.

Înainte de a vă duce la Londra, vă sfătuiesc să urmați niște recomandări simple:

Vizualizați locația hotelului ales pe Google Maps. Dacă hotelul dvs. nu a fost încă rezervat, nu contează, pe site-ul Booking.com puteți alege unul dintre cele 3000 de hoteluri din Londra.

Vedeși cum ajungeți de la Gatwick Airport la hotelul dvs. cu ajutorul rețelei de transport public din Londra pe site-ul transportului municipal.

Notați adresa hotelului dvs. și, dacă este posibil, încărcați o hartă a Londrei pe telefon.

Aeroportul Internațional Gatwick (Gatwick International Airport) este cel de-al doilea aeroport din Londra, situat la 47 km la sud de Londra. Este un hub pentru companii aeriene cunoscute precum British Airways, Virgin Atlantic. și EasyJet. Mai jos puteți vedea locația aeroportului pe harta orașului.

Aeroportul Gatwick pe harta orașului
Aeroportul Gatwick pe harta orașului

Aeroportul Gatwick pe harta orașului

Aeroportul are 2 terminale – de Nord (North Terminal) și Sud (South Terminal) și o singură 1 pistă. Între terminale circulă metroul ușor, care în 2 minute vă va duce de la un terminal la altul.

Harta aeroportului Gatwick
Harta aeroportului Gatwick

Dacă nu aveți lire sterline, vă recomand imedia ce ați ajuns să retrageți niște cash de la ATM-ul din aeroport, deoarece puteți plăti pentru transport sau cumpăra bilete doar cash.

Trenul rapid Gatwick Express de la Aeroport spre Londra

Trenul Gatwick Express circulă non-stop pe ruta Aeroportul Gatwick – London Victoria Station, la câțiva pași de la care se află și Catedrala Westminster. Timpul de călătorie este de aproximativ 30 de minute. Trenurile circulă la intervale de 15 minute, de la 05:50 la 00:35 în fiecare zi. Biletele pot fi cumpărate online, la gară sau chiar în tren. Este mai profitabil să cumpărați bilete online, din timp.

Stația de tren este situată în Terminalul de Sud. Prin urmare, dacă ați aterizat la Terminalul de Nord, va trebui să vă deplasați la Terminalul de Sud cu metroul gratuit.

Costul unui bilet dus-întors cumpărat din timp este de 17,75 lire sterline, în ambele direcții – 31,05 lire sterline.

Trenul de la Gatwick la Londra
Trenul de la Gatwick la Londra

Autobuze Național Express de la Aeroportul Gatwick spre Londra

Autobuzele National Express circulă non-stop pe traseul de la Gatwick Airport spre stația de autobuze London Victoria, din centrul Londrei. Autobuzul pleacă dintr-o parcare situată la nivelul inferior vizavi ieșirii din zona de sosiri ale terminalelor de nord și de sud. Autobuzele circulă la intervale de 30 de minute. Durata medie a călătoriei este de 1 oră și 25 de minute. Biletele pot fi cumpărate online pe site-ul Național Express sau la casele de bilete National Express din terminalele de Nord și Sud. Este mai profitabil să cumpărați un bilet dus-întors online.

Costul unui bilet într-o singură direcție achiziționat online este de 10 de lire sterline, în două direcții fiind de 12 lire sterline. Biletul pentru o singură direcție la casă costă 10 lire sterline.

Autobuz de la aeroport la Londra
Autobuz de la aeroport la Londra

Autobuze Easybus de la Aeroportul Gatwick la Londra

  • Autobuzele Easybus deservesc mai multe destinații:
  • Aeroportul Gatwick – Gara Waterloo (London Waterloo);
  • Aeroportul Gatwick – Centrul Expozițional Earls Court (Earls Court);
  • Aeroportul Gatwick – stația de autobuz London Victoria.

Autobuzele circulă non-stop și pleacă la fiecare 20 de minute de la terminalele Nord și Sud. Durata medie a călătoriei este de 1 oră și 5 minute. Autobuzele circulă non-stop, iar noaptea intervalul de circulație ajunge la o oră, în timpul zilei fiind de doar 15 minute. Biletele pot fi achiziționate doar online pe site-ul autobuzelor Easybus.

Costul unui bilet – 2 – 4,5 lire sterline.

Transfer aeroport Londra
Transfer aeroport Londra

Taxi de la aeroportul Gatwick la Londra

Taxiurile oficiale din Londra sunt faimoasele cab-uri negre, care se află la ieșirea din zona de sosire a ambelor terminale. Când călătoriți cu taxi în Londra, nu se poate ignora un număr foarte mare de adaosuri la preț, ceea ce crește semnificativ costul călătoriei. Mai jos voi menționa câteva dintre ele:

  • de la 20:00 la 22:00 în timpul săptămânii și toată ziua în weekend prețul crește;
  • călătoriile în timpul sărbătorilor și noaptea (între orele 22:00 și 06:00) sunt, de asemenea, la preț crescut;
  • suma minimă care trebuie plătită pentru o călătorie cu taxiul este de 2,4 lire sterline;
  • pentru deplasări pe o distanță mai mare de 10 km, se aplică un tarif majorat;
  • la rezervarea unui taxi telefonic sau online, se percepe o taxă de 2 lire sterline.

În medie, o plimbare cu taxiul vă va costa de la 25 de lire per persoană, cu condiția ca sunteți 4 persoane în mașină.

După cum puteți vedea, sistemul de taxiuri din Londra este foarte complicat, există marje în mod constant adăugate și, în final, puteți fi foarte surprins când veți vedea suma finală de plătit pentru călătoria dvs. În plus, Londra este unul dintre cele mai scumpe orașe din lume. Prin urmare, recomandăm cu insistență să pre-comandați un transfer de taxi pe Internet la o companie solidă, deoarece în acest caz veți ști imediat costul final al călătoriei. Șoferul vă va întâlni cu un semn și vă va duce fără probleme la destinație și nu va trebui să înțelegeți sistemul complicat de transport public din Londra sau să cărați bagajele de la autobuz la metrou și la hotel.

Cum ajung la aeroportul Gatwick din Londra

În funcție de locația hotelului dvs., luați metroul spre Gara Victoria, de unde pleacă trenul și autobuzele spre Aeroportul Gatwick. Dacă ați achiziționat bilete pentru călătorie din timp, urmați instrucțiunile de mai sus în direcția opusă. Dacă mergeți cu taxiul, cereți recepției hotelului să vă cheme un taxi la momentul potrivit sau comandați-l online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *