Cina cea de taină a lui Leonardo da Vinci din Milano – cum cumpăr bilete

Fresca Cina cea de Taină al lui Leonardo da Vinci din Milano, împreună cu Mona Lisa din Luvru reprezintă unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Leonardo da Vinci. De-a lungul ultimelor cinci secole, aceasta decorează pereții camerei de trapeză a bisericii Santa Maria delle Grazie, însă 90% dintre călătorii, care vizitează Milano, se confruntă cu faptul că ei nu pot vedea una dintre cele mai importante capodopere ale omenirii. Despre cum să cumpărați bilete și să vedeți cea mai greu de văzut atracție turistică din Italia, vă va spune Călătorul independent în acest articol.

Ar părea – ce poate merge greșit la cumpărarea unor bilete? Însă nu totul este atât de simplu. Având în vedere popularitatea sa frenetică, intrarea în sala cu frescă este o adevărată provocare.

La prima vedere, totul este extrem de transparent. Accesul în camera de trapeză al mănăstirii Santa Maria delle Grazie, pentru a vedea fresca Cina cea de Taină, este deschis pentru vizitatori în fiecare zi, cu excepția zilelor de luni și a sărbătorilor legale (1 ianuarie, 1 mai, 25 decembrie), de la 08:15 la 18:45.

Însă situația este mult complicată datorită faptului că accesul în sală este restricționat artificial de către autoritățile italiene. Și majoritatea turiștilor se împiedică aici.

de 5 secole faimoasa frescă decorează zidurile camerei de mese din Santa Maria delle Grazie
de 5 secole faimoasa frescă decorează zidurile camerei de mese din Santa Maria delle Grazie

A vedea picturile murale este posibil numai într-o sesiune de 15 minute, iar în interior, în același timp, se pot afla un maxim de 25 de persoane. Astfel, rezultă un număr foarte limitat și cunoscut de vizitatori, care pot vedea fresca în fiecare zi.

Da, există un site oficial de bilete și chiar o posibilitate de a cumpăra bilete pentru Cina cea de taină online. Dar nici aici nu este totul foarte simplu.

Oficial biletul pe site costă 10 euro (valabil pentru anul 2018), însă șansele de a cumpăra un bilet spontan, pentru un turist obișnuit sunt practic absente. Biletele, pentru marea majoritate a datelor, dispar din vânzarea oficială cu 1-2 luni înainte de data vizitei.

Valoarea capodoperei, agitația din jurul ei și restrângerea artificială a autorităților, au creat la Milano o întreagă industrie în jurul biletelor.

În camera cu frescă nu se admit decât 25 de persoane
În camera cu frescă nu se admit decât 25 de persoane

Pe lîngă călătorii independenți, agențiile turistice, hotelurile, și dealerii cumpără în masă bilete pentru clienții săi , care ulterior le vând mai scump. Deficitul ajunge la limită, iar astfel de bilete pre-achiziționate pot fi găsite pe site-uri terțe și prețul lor este crescut la 50, 60 sau mai mult de euro.

Cum puteți cumpăra bilete pentru Cina cea de taină în această situație? Vă voi povesti despre mai multe metode.

Operatorul oficial de bilete

Așa cum am scris mai înainte, posibilitatea de a cumpăra bilete pe site-ul oficial, pentru un turist obișnuit, este practic inexistentă. Însă puteți încerca să „prindeți” biletul online. Pentru a vă maximiza șansele de succes, trebuie să înțelegeți cum funcționează sistemul.

Biletele intră în vânzare în loturi, pentru o anumită perioadă de timp. De obicei, acest lucru se întâmplă cu 3 luni înainte de data vizitei. De exemplu, în februarie, se scot la vânzare biletele pentru lunile mai și iunie.

Biletele on-line pentru Cina cea de Taină, la prețul oficial (+2 Euro pentru rezervare on-line) pot fi achiziționate de la acest site. În momentul lansării vânzărilor pentru luna următoare, șansele de a cumpăra un bilet sunt maxime.

În practică, cu toate acestea, chiar și în prezența biletelor pentru o anumită dată, nu toată lumea ajunge până la sfârșitul procesului de cumpărare, pentru a obține biletul mult râvnit.
La o anumită etapă, adesea, apare o eroare, care nu vă permite să treceți la pasul următor și să plasați o comandă.

Voucher-ul, care trebuie schimbat pe bilet
Voucher-ul, care trebuie schimbat pe bilet

Sau data și ora selectate nu mai sunt disponibile la pasul următor. Motivul din care acestea se întâmplă rămâne un mister. Cel mai probabil, toate acestea se întâmplă din vina sistemului de rezervare inadecvat și al actualizării prea lente a datelor.

Dacă totuși ați reușit să treceți prin toate etapele, cu 20-30 de minute înainte de vizita programată trebuie să veniți cu confirmarea printată la oficiul de rezervări și să o schimbați pe un bilet.

Cum cumpăr bilete, dacă pe site-ul oficial nu mai sunt?

Ca și in orice industrie, ceea ce nu poate fi cumpărat pe bani, poate fi cumpărat pe mulți bani. In internet pot fi ușor gasite numeroase site-uri de reselleri. Eu folosesc Tiquets, un reseller apreciat de utilizatori cu peste 4,9 din 5. Pe Tiquets, biletele pentru Cina cea de Taină pot fi comandate pe această pagină. Este adevărat, sunt mai scumpe decăt pe site-ul oficial și costă 25 de Euro. Însă, dacă biletele nu se găsesc, nu prea avem de ales. Un alt site care oferă bilete pentru Cina cea de Taina din Milano este GetYourGuide. Dacă nu ați găsit până acum – căutați AICI, sau în wiget- ul de mai jos, cu siguranță veți găsi mai multe posibilitați pentru că sunt prezentați mai mulți reselleri – mai multe șanse!

La telefon

Un alt mod de a obține un bilet este să apelați direct la birourile de bilete și să comandați un bilet de la ei.

Aici, de asemenea, este valabilă regula „cu cât mai devreme, cu atât mai bine”. Optimal – monitorizați data de lansare a unui nou lot de bilete și apelați la câteva zile după aceasta, când entuziasmul va scădea ușor și linia va fi mai liberă.

Birourile de bilete funcționează între orele 08:00 și 18:00, la numărul de telefon: +39 02 92800360.

Desigur,la mulți va apărea, probabil, o întrebare firească: ce fac dacă nu vorbesc italiana? Răspund: puteți să faceți rezervarea fără a o cunoaște. Este nevoie doar de cunoștințe de bază a limbii engleze.

Formând numărul, veți auzi un robot telefonic în italiană, după care veți auzi o frază în limba engleză, cerând alegerea limbii prin apăsarea tastei corespunzătoare de pe telefon.

Operatorul vă va pune o serie de întrebări standard, răspunsurile la care cu siguranță nu vor fi dificile: prenumele și numele, data și ora dorită, numărul necesar de bilete, numărul de telefon, adresa (puteți numi doar țara și orașul) și e-mail.

Cina cea de tană - cea mai cunoscută lucrare al lui Leonardo da Vinci
Cina cea de tană – cea mai cunoscută lucrare al lui Leonardo da Vinci

Apoi vă va întreba cum doriți să plătiți: prin transfer sau cu card bancar. În primul caz, o factură vă este trimisă pe e-mail, care trebuie plătită conform rechizitelor. În al doilea caz, va trebui să dictați numărul cardului și codul CVC. Nu este foarte sigur, dar depinde de dvs.

Prețurile sunt aceleași: 12 euro pentru tot. După efectuarea plății, ca și la rezervarea online, va veni o scrisoare pe mail, cu care veți putea lua biletele la casa de bilete.

Rândul pentru bilete
Rândul pentru bilete

Câteva sfaturi

Indiferent de modul în care cumpărați un bilet pentru Cina cea de Taină, străduiți-vă ca el să fie cumpărat cât mai devreme posibil.

În orice caz, până când muzeul nu a început să vândă un nou lot de bilete, nu le veți putea cumpăra un bilet. Cele mai multe șanse de a obține un bilet sunt în primele zile de la lansarea vânzărilor.

În prima duminică a fiecărei luni, intrarea în sala cu frescă este gratuită, însă pentru a ajunge acolo în acea zi, vizita trebuie rezervată în prealabil prin call-center.

Apropo, cei care nu au împlinit 18 ani, pot vizita gratuit Cina cea de Taină. Dar nu puteți intra oricum, obținerea unui bilet este o procedură obligatorie pentru toată lumea.

Mănăstirea Santa Maria delle Grazie
Mănăstirea Santa Maria delle Grazie

Dacă nu ați reușit să faceți o rezervare pentru sala cu frescă și aveți foarte puțin timp până la călătorie, încercați – vă norocul și veniți la biroul de bilete al muzeului dimineața devreme, cu aproximativ o oră înainte de deschidere. Poate că veți reuși să fiți printre cei norocoși și să prindeți un bilet.

Unde se află Cina cea de taină și cum să ajungi acolo?

Reședința mănăstirii Santa Maria delle Grecia, în care se află fresca, se află la Piazza Santa Maria delle Grazie 2 | Corso Magenta, 20123 Milano, Italia (Centro Storico)

Cele mai apropiate stații de metrou sunt Cadorna și Conciliazione.

3 Comments

  1. Bună, am citit în articol că în prima duminică a lunii este intrarea gratuită, și am mai căutat și alte surse despre aceasta informație, inclusiv pe siteul lor unde nu am găsit nimic despre asta. Unde pot găsi dacă mai este valabilă informația?

    1. Cel mai corect va pot raspunde la numarul +39 02 92800360, la care si se pot rezerva vizite pentru primele duminici din luna. Insa nu fiti foarte optimista – toata lumea vaneaza rezervari gratuite.

  2. Am un tablou de al lui cina cea de taina cât ar valora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *