Heathrow

Cum ajung de la Aeroportul Heathrow în Londra sau alte orașe

Heathrow este unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume. În Europa, este cel mai aglomerat și este pe locul trei în lume, din aeroporturile de pasageri. Situat la 24 km (15 mile) vest de centrul Londrei, Heathrow deservește aproximativ 90 de companii aeriene, care leagă Londra de numeroasele aeroporturi din lume.
În mediu, de serviciile Heathrow se folosesc aproximativ 45 de milioane de oameni pe an. Una dintre cele mai căutate destinații la moment este Londra – New York. Datorită faptului că fluxul de pasageri este în continuă creștere, aeroportul devine din ce în ce mai aglomerat și adesea se întâmplă întârzieri de zbor. Din acest motiv, în ultimii trei ani, Heathrow este adesea criticat, iar în 2007 a fost considerat cel mai prost aeroport, potrivit sondajelor TripAdvisor. Din acest motiv, aeroportul a trebuit să crească numărul gate-uri pentru anumite companii aeriene, care doresc să mărească numărul de zboruri.

Una dintre caracteristicile aeroportului Heathrow este orientarea pistelor. Acestea sunt direcționate de la vest la est, ceea ce înseamnă că avioanele decolează spre oraș, ceea ce creează unele probleme. Aeroporturile mari din Amsterdam, Paris și Frankfurt se află în partea de nord sau sud a orașelor, evitând această problemă. O altă caracteristică a acestui aeroport este nivelul destul de jos, comparativ cu nivelul mării.
Inițial la aeroport au existat 6 piste, dar datorită cerințelor de schimbare a lungimii pistelor, acum la Heathrow, există două piste paralele care merg de la est la vest. În cadrul Departamentului de Transport, a fost creat un document în care se propune construirea unei a treia piste, paralele, pentru a descărca pista principală. Dar aceasta necesită dimolarea unei părți a clădirilor.

Aeroportul Heathrow are șase terminale. Dintre acestea, cinci sunt de pasageri și unul este de transport de marfă. Fiecare terminal este dotat cu o cameră specială unde vă puteți ruga, este activă și capela Sf. Gheorghe. Aceasta este situată într-un buncăr subteran, lângă vechiul turn de control al traficului. În capela găsiți preoți ai mai multor confesiuni și religii: catolici, anglicani, precum și de islam, hinduism, sikhism.

Harta aeroportului Heathrow o puteți găsi aici.

Heathrow Express

Aceasta este cel mai rapid mod de a ajunge în centrul Londrei de la Aeroportul Heathrow. Timpul de călătorie dintre Gara Paddington și terminalele centrale Heathrow 1-3 durează doar 15 minute fără opriri, iar pînă la terminalul 5 – alte 4 minute. De la Heathrow Central până la Terminalul 5, veți fi transferați printr-o navetă gratuită. Intervalul tuturor trenurilor și transferurilor este de 15 minute.

Trenurile Heathrow Express sunt disponibile zilnic.

Trenul începe circulația la 5:10. Ultimul tren de la stația Paddington este la 23:25, de la Terminalele 1-3 – la 23:48.
Costul unui bilet Express Saver, cumpărat prin Internet, terminal sau la biroul Heathrow Express, va fi de 20 de lire sterline. Tariful de întoarcere este de £ 34.00. Costul biletului cumpărat în tren – £ 25.00. Tariful pentru copii este la jumătate din costul unui bilet pentru adulți.

Atunci când se înregistrează online, pasagerii primesc un cod de bare fie prin e-mail, fie direct pe un telefon mobil, care poate fi scanat în tren.

Puteți veddea programul și cumpăra bilete pe site-ul Heathrow Express.

Heathrow Connect

Heathrow Connect conectează aeroportul cu stațiile locale din West London și Paddington Station (London Paddington).

Trenurile moderne circulă la fiecare 30 de minute. Călătoria de la gara Paddington către Heathrow Central durează aproximativ 25 de minute (alte câteva minute până la terminalele 4 sau 5).

Taxa unică este de £ 9.50 pentru întreaga călătorie. Tarifele la punctele de oprire intermediare vor fi:

  • Hayes & Harlington: £ 5.60
  • Southall: £ 6.30
  • Hanwell: £ 6.30
  • West Ealing: £ 7.40
  • Ealing Broadway: £ 7,40

Prin urmare, puteți ajunge ușor la aeroport chiar și din partea de vest a Londrei. Biletele la puncte intermediare sunt achiziționate numai la casele de bilete ale stației. Biletele de la aeroport către stația Paddington se pot cumpăra și pe site-ul companiei.

Vedeți programul și cumpărați bilete pe site-ul Heathrow Connect.

Metro

Linia Piccadilly London Underground este cea mai ieftină metodă de a ajunge de la Aeroportul Heathrow la capitala.
Există trei stații la aeroport: una (centrală) – în apropierea terminalelor 1-3 și câte una la terminalele 4 și 5. Toate stațiile sunt situate în zona 6 (Travelcard Zone 6).
Costul unui bilet va fi de 5 £.
Trenurile către Londra încep să circule de la ora 05:02 (ultimul la 23:48 de la Terminale 1-3), de la Piccadilly – la 05:47 (ultimul până la Terminale 1-3 la 00:32)

RailAir

Compania de transport cu autobuzul RailAir conectează Aeroportul Heathrow cu stația Reading Station, de unde puteți ajunge cu trenul în orice punct din Marea Britanie.
Autobuzele pleacă de la Reading Station la fiecare 20 de minute și vă duc direct la ușile terminalelor 1, 2, 3 și 5. Pasagerii care călătoresc către Terminal 4 pot beneficia gratuit de serviciile trenului Heathrow Connect.
La aeroport, urmând semnele RailAir în toate terminalele, puteți găsi cu ușurință locul de urcare îne autobuze.
Costul călătoriei într-o singură direcție (atunci când cumpărăți online) va fi de 15 lire sterline și 23 de lire sterline, când cumpărați o călătorie dus-întors; când mergeți în ambele direcții în aceeași zi (dimineața – dus, seara – întors), prețul biletului va fi de numai 16 lire sterline.

Vedeți programul și cumpărați bilete pe site-ul RailAir.

Taxi

La fel ca în orice aeroport, șoferii de taxi stau în linie la ieșirea din aeroport și așteaptă clienți. Vă recomandăm să utilizați cab-urile negre sau taxiuri de la agenții. Deși vor exista șoferii private, fără licență oficială, vă recomandăm să-I evitați. Întotdeauna întrebați cât costă călătoria. De obicei, o călătorie cu taxiul spre centrul Londrei costă ₤ 50-80 și durează aproximativ 30 de minute. În fiecare terminal Heathrow sunt taxi-chioscuri, unde poți da comandă de un taxi. Puteți rezerva un taxi de la Heathrow la Londra din timp prin intermediul acestui link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *