Cum ajung de la Aeroportul Stansted la Londra

Stansted este cel de-al treilea aeroport din Londra, cu uriașii Heathrow și Gatwick în fața acestuia, urmat de alte trei aeroporturi – Luton, London City și Southend. Stansted este cunoscut ca cea mai mare bază pentru companiile aeriene europene lowcost (cum ar fi Ryanair și Wizzair) și este situat la doar 50 km de centrul Londrei. Zilnic aeroportul deservește mii de pasageri, în 2018, 19 milioane de persoane au profitat de serviciile sale. Pentru confortul pasagerilor dintre Stansted și centrul Londrei, a fost creată o rețea excelentă de transport, fiecare putând alege metoda potrivită dintr-o varietate de opțiuni.

Cu renul de la Aeroportul Stansted

De la Stansted la Londra cu trenul

Cea mai ușoară cale de a ajunge în centru este cu trenul. Trenul rapid Stansted Express părăsește stația, situată direct sub terminal, la fiecare 15 minute. Pe drum, trenul se oprește de două ori – pentru prima dată la stația Tottenham Hale (legatură cu linia de metrou Victoria Lane), și a doua oară la strada Liverpool (legătură cu Central, Metropolitan, Circle, Hammersmith & City). Timpul de călătorie este de 36 de minute până la Tottenham Hale și 47 de minute până la Liverpool Street. Trenurile încep să circule la ora 5.30 dimineața. De luni până joi, ultimul tren poate fi prins la ora 00.30, vineri, sâmbătă și duminică – la ora 1.30. Prețul uni bilet pentru adulți începe de la £ 23,40, pentru copii – de la £ 11,70. Este posibil să cumpărați un bilet dus-întors, și să vă bucurați de confortul de primă clasă.

În general, Stansted Express este cea mai rapidă opțiune de a ajunge de la Londra la Aeroportul Stansted și înapoi, dar este, de asemenea, una dintre cele mai scumpe. Puteți economisi bani dacă cumpărați bilete din timp sau dus-întors sau pentru întreaga familie odată – în acest caz, puteți obține o reducere de grup.

De la Stansted la Londra cu autobuzul

Puteți ajunge la capitala Marii Britanii și cu autobuzul. Din fericire, există multe companii care efectuează astfel de transporturi, iar autobuzele circulă frecvent. Puteți lua aceste autobuze către Victoria Central Station, Liverpool Street sau Baker Street. Biletele pot fi cumpărate din timp, dar puteți cumpăra și la îmbarcare. Autobuzele spre Londra pleacă de la stația de autobuz, care este situată vizavi de intrarea principală în terminal. Programul depinde de companie, dar, în general, autobuzele în fiecare direcție circulă la intervale de 15-20 de minute. Durata medie de călătoriei va fi de 60-80 de minute și va trebui să plătiți de la £ 2 la £ 10.50.

Există trei rute principale de autobuz:

Easy Bus
Traseul 1 – autobuzul EasyBus de la Stansted spre Londra si inapoi.

Avantaj: foarte ieftin. Prețurile biletelor încep de la £ 2! În plus, autobuzul merge fără opriri până pe Baker Street. Dezavantaje: EasyBus nu este un autobuz mare, ci un microbuz. Ca urmare, pe drum, poate fi frig și incomod de a călători. Pe lângă aceasta, EasyBus merge o oră și jumătate sau chiar două – dacă există pene de trafic în Londra.

Traseul 2 – cu autobuzul National Express de la Stansted spre Londra și înapoi

Avantaje: National Express este cel mai mare transportator de autobuze din Marea Britanie, asa ca merge după program. În plus, pe drum se oprește la stații mici – dacă există doritori de a coborî. Poate fi foarte convenabil să rezervați un hotel în zona Stratford sau, de exemplu, lângă stația Canary Wharf – prețurile hotelurilor de aici nu sunt la fel de ridicate ca în centrul Londrei; iar autobuzul vă va duce aproape până la ușă (sau cel puțin la stația de metrou), și călătoria va fi mai rapidă. Dezavantajele autobuzelor National Express de la Stansted: În primul rând, cele mai scumpe bilete pe această linie sunt de 10 £. În al doilea rând, tocmai din cauza multiplelor opriri de-a lungul drumului, timpul total de călătorie se apropie de o oră și jumătate!

Traseul 3 – cu autobuzul TerraVision de la Stansted spre Londra și înapoi

Avantaje: Biletele TerraVision vă vor costa doar 6 lire sterline, pentru un autobuz bun, confortabil. Stațiiile terminus la Londra sunt stația de metrou Stratford, Gara Liverpool și Gara Victoria. Autobuzele TerraVision aproape niciodată nu se vor opri pe drum, spre deosebire de National Express, ceea ce economisește mult timp turiștilor. Durata totală a călătoriei este de aproximativ o oră. Dezavantaje: TerraVision sustine ca autobuzele pleacă de la Aeroportul Stansted in directia Londrei (si înapoi) la fiecare jumatate de ora. În realitate, totuși, există „găuri” în program: este foarte incomod dacă ajungeți în momentul în care autobuzul tocmai a plecat, iar următorul poate ajunge numai peste oră și jumătate. Biletele pot fi cumpărate aici.

London Cab
De la Stansted la Londra cu taxiul

Pentru cei care doresc să se simtă confortabil, există un taxi – aeroportul oferă serviciul non-stop 24×7. Rezervările se pot face din timp sau imediat după sosire, biroul companiei 24×7 este chiar în sala de sosiri internaționale, iar în zona de preluare a bagajelor pentru zborurile interne există un telefon intern, care vă conectează la serviciul de taxi. Puteți plăti serviciul în momentul rezervării (utilizând carduri de credit sau de debit) sau puteți plăti deja în mașină, în numerar. Un taxi vă va duce în centrul Londrei în doar o oră însă va trebui să plătiți aproximativ 100 de lire sterline (prețul exact depinde de destinație). Puteți rezerva un taxi de la Stansted la Londra prin intermediul acestui link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *