Maimuta din Gibraltar

Cum ajungi din Sevilia în Gibraltar

Pentru mulți vizitatori al sudului Spaniei, Gibraltar reprezintă interes, în mare parte datorită maimuțelor și moștenirii sale istorice. Dar se merită oare de vizitat?

Da-mi trebuie mie în Gibraltar?

Gibraltarul este destul de faimos doar pentru că este acolo. Este o stâncă mare, care nu poate fi ratată atunci când traversezi Strâmtoarea Gibraltar și este deținută de Regatul Unit în baza unui acord încheiat între Spania și Marea Britanie în Tratatul de la Utrecht. Numai existența sa, ca ultima colonie din Europa continentală, este principalul motiv pentru interesul oamenilor.

Gibraltarul nu este bine conectat la Sevilla. Nu există trenuri, iar autobuzul te duce numai până la La Linea, orașul de cealaltă parte a frontierei. Nu este posibil să vizitați Gibraltarul într-o zi cu transportul public; probabil că veți avea întârzieri la frontieră (Gibraltarul nu se află în zona Schengen, vedeți mai jos pentru mai multe detalii despre aceasta) făcând orice vizită în Gibraltar foarte scurtă, dacă doriți să vă întoarceți în Sevilla în aceeași zi.

Dacă motivul pentru care vizitați Gibraltar este feribotul spre Maroc, rețineți că-l puteți lua de la Tarifa și Algeciras.

O notă privind trecerea frontierei

Spaniolii privesc prezența acestei colonii britanice, ca pe o insultă. O justificare utilizată pentru a pretinde că teritoriul ar trebui să fie spaniol, este că drogurile și alte mărfuri de contrabanda sunt trecute peste graniță anume aici. Acest lucru duce la cozi lungi la vamă, în timp ce spaniolii mai lungesc această coadă, verificând portbagajele mijloacelor de transport, care traversează hotarul. Aceste timpi de așteptare cresc dramatic din motive politice. Nu traversați frontiera cu masina. Mai bine parcați pe partea spaniolă și treceți peste graniță pe jos.

Cum ajung din Gibraltar la Sevilla cu autobuzul sau trenul

Pentru a vă deplasa cu autobuzul din Gibraltar la Sevilla, va trebui traversați graniță în orașul La Linea de Concepcion. De acolo puteți lua un autobuz TG Comes spre Sevilla. Călătoria durează aproximativ patru ore și costă puțin peste 20 EUR.

Nu există trenuri spre/din Gibraltar. Cea mai apropiată stație de tren este în Algeciras. Puteți lua autobuzul de la La Linea de Conception (orașul spaniol din partea cealaltă de frontieră) spre Algeciras.

Cum să ajungeți din Gibraltar la Sevilla cu mașina

Călătoria de 200 km de la Gibraltar până la Sevilla durează aproximativ două ore și jumătate. Megeți pe A-381 spre Jerez și apoi luați AP-4 spre Sevilla. Atenție! Unele din aceste drumuri sunt cu taxă.

Îmtotdeauna puteți închiria o masina de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *