Cum ajung de la aeroportul Malaga- Costa del Sol în centru.

Aeroportul Malaga-Costa del Sol(Aeropuerto de Malaga – Costa del Sol), de multe ori denumit și simplu – Aeroportul Malaga este un aeroport internațional major, care primește zboruri interne și internaționale, atât regulate și sezoniere.

Acest aeroport are o importanță deosebită pentru turismul din sud-vestul Spaniei, deoarece deservește stațiunea Costa del Sol. Aeroportul trimite și primește zboruri în mod regulat către mai mult de 60 de țări ale lumii, inclusiv zboruri directe care leagă țărmul spaniol de Romania. Zboruri ieftine către Malaga pot fi găsite aici.

Aeroportul operează zilnic, este deschis non-stop, are trei terminale (T1, T2, T3). La aeroport funcționează: camere de așteptare, Wi-Fi gratuit, cafenele și magazine, toalete, dulapuri, parcare.

Aeroportul Malaga - Costa del Sol

De la aeroportul Malaga până în centrul orașului

Aeroportul Malaga este situat comod la doar 8 kilometri de centrul istoric al orașului Malaga, astfel încât puteți ajunge rapid și confortabil de la aeroport până în centrul orașului Malaga sau din centrul orașului la aeroport.

Taxi / Transfer

Cel mai comod să ajungeți de la aeroportul Malaga în centrul orașului, precum și alte orașe din Costa del Sol, este cu taxiul. Puteți rezerva un taxi / transfer din timp, chiar și de acasă. În orice moment al zilei, la aeroport, șoferul vă va aștepta cu un semn, unde va fi scris numele și prenumele dvs. Pentru a comanda un taxi, este suficient să comunicați datele zborului!

Transport public

Pe lângă taxiuri, de la aeroport la Malaga se poate ajunge cu mijloacele de transport în comun: tren sau autobuz.

Autobuzul

Conexiunea aeroportului cu centrul orașului Malaga este asigurată de autobuzul Express Airport (linia A), cu care se poate ajunge de la aeroport în centru în 15-20 de minute.

Tariful este de 3 euro. Biletele sunt achiziționate cu bani cash de la conducătorul auto la intrare.

Autobuzele circulă zilnic, la fiecare 15-30 de minute, de la aeroport spre centru – între orele 07:00 și 24:00; din oraș spre aeroport – de la 06:25 până la 23:30.

Orarul autobuzului de la aeroport spre centru
Orarul autobuzului de la aeroport spre centru
Orarul autobuzului din centru spre aeroport
Orarul autobuzului din centru spre aeroport

Stația de autobuz de la aeroport este situată în apropierea ieșirii principale din zona sosirilor. Ajungând la aeroport și ieșind din clădire, veți vedea aproape în fața dvs. autobuzele, la fiecare stație va fi indicat la ce oră și unde merge autobuzul. Stația noastră este ultima pe partea dreaptă.

Stația de autobuz din aeroport
Stația de autobuz din aeroport

Autobuzul trece prin gară, spre piața Generalul Torrijos (Plaza del General Torrijos), care este aproape de port, orașul vechi și plaja Malagueta.

Autobuz Malaga

Pe lângă centrul orașului Malaga, puteți ajunge direct la Marbella, Estepona, Algeciras, Ronda, Sevilla, Granada, Torrox, Almeria și așa mai departe.

Trenul

Linia de tren suburban Renfe C1 leagă Aeroportul din Malaga de centrul capitalei și de câteva locuri de-a lungul coastei Costa del Sol. Linia de rută C1: Malaga Centro-Alameda – Fuengirola (prin aeroport).

Trenul ajunge în 12 minute la centrul orașului Malaga. Trenul de la aeroport trece prin Gara Principală a orașului și ajunge la stația Malaga Centro-Alameda.

La aeroport, gara de trenuri (Aeropuerto) este situată într-o clădire aflată vizavi de zona de sosiri și acolo găsiți mașini de vânzare a biletelor.

Gara de tren de la aeroportul Malaga
Gara de tren de la aeroportul Malaga

De asemenea, de la aeroport și din centrul orașului Malaga, cu trenul, puteți ajunge la următoarele stațiuni: Torremolinos; Benalmadena și Fuengirola.

Prețul călătoriei în dependență de zone: Aeroport – centrul orașului Malaga 1,80 euro; Torremolinos – 1,80; Benalmadena – 2,05; Fuengirola – 2,70.

Trenurile circulă zilnic: din centrul orașului Malaga la aeroport – de la 05:20 până la 23:30; de la Aeroportul spre centru – de la 06:44 la 00:54.

Orar tren Aeroport – Centrul orașului Malaga

Pe lângă linia C1, trenurile de pe linia C2 , de asemenea circulă în Malaga. Linia C2 conectează centrul orașului Malaga cu Alora.

Orar Malaga - Alora
Orar Malaga – Alora

Harta de circulație a trenurilor suburbane din Malaga

Harta circulație trenuri
Harta circulație trenuri

Atenție! Calendarele și tarifele pentru transportul public pot varia. Verificați înainte de a pleca.

2 Comments

  1. Voi călători pentru prima oară în Malaga.
    Multumesc mult pentru informații!

  2. Bună ziua !!!!
    Cum pot ajunge și eu din Aeroport Malaga …..în orașul Velez Malaga cu autobuzul???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *