Bilete la Luvru (Louvre): cum cumpăr, de unde cumpăr, cât costă

Louvre este cel mai mare muzeu de artă din lume. Fosta reședință regală astăzi se mândrește nu numai cu arhitectura sa, ci și cu o colecție de aproximativ 300.000 de exponate – faimoasa Mona Lisa, Venus de Milo și alte capodopere ale artei mondiale. Bilete la Luvru pot fi cumpărate pe loc sau online – fiecare hotărăște pentru sine.

Cum cumpăr bilete la Louvre online

Biletele la muzeu pot fi cumpărate pe loc, dar pentru a evita cozile la casierie, este mai bine să faceți acest lucru din timp. Pe site-ul oficial al Luvru nu există posibilitatea de a cumpăra bilete direct. Muzeul nu se ocupă cu asta. Biletele sunt vândute de companii terțe. Una dintre cele mai fiabile companii de bilete o găsiți pe acest link. La cumpărare, veți primi un e-bilet și instrucțiuni de la biroul oficial de turism din Paris.

Când cumpărați la casa de bilete de la Louvre, biletul costă 15 euro, iar online – 17 euro. Astfel, plătiți 2 euro mai mult, dar nu stați la coadă.

Copiii și adolescenții minori au dreptul la acces liber la muzeu. De asemenea, intrarea este gratuită și pentru studenții cu vârsta de până la 26 de ani inclusiv, care își au reședința permanentă pe teritoriul Uniunii Europene. Un truc pentru rezidenții din alte țări – obțineți un card internațional de student, nimeni nu vă va întreba de ce țară sunteți. În prima duminică a lunii, muzeul poate fi accesat gratuit, dar numai din octombrie până în martie.

Cum ajung la Luvru

Stația de metrou Palais-Royal

La Louvre este situat la Rue de Rivoli, cea mai apropiată stație de metrou este Palais-Royal / Musée du Louvre (prin care puteți ajunge chiar la muzeu).

Programul de lucru al Luvrului

Luvru

Ușile Luvrului sunt deschise zilnic, cu excepția zilei de marți. Luni, joi și sâmbătă, muzeul este deschis de la 9:00 la 18:00, iar miercuri, vineri și duminică între orele 9:00 și 22:00. Muzeul este închis de sărbători legale – 1 mai, 11 noiembrie, 25 decembrie și 1 ianuarie.

Cât durează o vizită la Luvru

Suprafața totală a Luvrului este de 200 mii de metri pătrați. Muzeul este împărțit în zone tematice: există opere de artă egipteană, romană, franceză, greacă, islamică, occidentală. Pentru trece pe la toate expozițiile și pentru a vedea toate exponatele, aveți nevoie de cel puțin 3 zile, dar puteți explora cele mai importante capodopere în 2 ore.

De asemenea, dacă sunteți interesat de artă, vă recomandăm să vizitați Muzeul Orsay (vedeți biletele de aici) și Centrul de Artă Contemporană Pompidou (bilete prin acest link).

Bucurați-vă de vizita dvs. la Luvru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *