Adevărul despre atracțiile turistice

Se apropie sezonul turistic și mii de oameni merg în locuri, pe care au visat să le viziteze tot anul. Adesea ne imaginam aceste locuri destul de diferit decat arată în realitate. Pentru a vă pregăti către o întâlnire cu realitatea, pentru a nu fi dezamăgit și pentru a nu vă strica impresiile despre vacanță, vă invităm să vă familiarizați cu adevărata stare a lucrurilor în cele mai vizitate de turiști locuri de pe planeta noastră.

Cea mai faimoasă pictură din lume – „Mona Lisa” de Leonardo da Vinci, care se află în Louvre (Paris, Franța) – este de fapt foarte mică.

În plus, va trebui să lupți cu hoardede turiști, pentru oportunitatea de a vedea faimoasa operă de artă.

Urcările și coborârile de pe Marele Zid Chinezesc sunt foarte abrupte.

Dacă doriți să mergeți pe acest mare monument – asigurați-vă că aveți pantofii potriviți, timp suficient și un anumit nivel de pregătire fizică.

Statuia Micii Sirene din Copenhaga este o replică.

Această faimoasă sculptură este o copie exactă a originalului, care este păstrat într-un loc necunoscut.

Sarea din Marea Moartă vă poate aduce durere.

Evitați apele din Marea Moartă (Israel, Iordania) după ras sau dacă aveți microtraume, deoarece, datorită salinității excepționale provoacă dureri în astfel de cazuri. De asemenea, când vă scufundați, țineți ochii strîns închiși.

Unghiul „căderii” faimosului turn din Pisa (Italia) a scăzut.

Între anii 2001-2013, turnul sa îndreptat cu aproape 3 cm Deși este greu să vezi acest fapt cu ochiul liber, mulți turiști se plâng de altceva – în afară de câteva fotografii pe fundalul turnului, nu mai este nimic de făcut în Pisa.

În Capela Sixtină (Roma, Italia) este interzisă fotografia.

În timpul vizitei la Vatican, chiar dacă încercăm să facem în secret o fotografie a faimoasei fresce al lui Michelangelo, este puțin probabil să reușim.

Grădinile și parcul din Versailles (Franța) sunt mai interesante decât Palatul Versailles.

Începeți-vă ziua (și mai bine să alegeți una frumoasă) explorând mii de hectare de cărări, fântâni și peșteri – este garantată o experiență de neuitat!

Piramidele din Giza (Egipt) au în imediată vecinătate restaurante fast-food Pizza Hut și KFC, precum și o … gunoiște.

De asemenea, trebuie să vă reamintim că vizitând centrul orașului Cairo, din apropiere, pregătiți-vă pentru o întâlnire cu unii dintre cei mai insistenți vânzători de stradă din lume.

Cascadele Niagara Falls (Canada, SUA) arată mai bine din partea canadiană.

Pentru a vă bucura pe deplin de cele mai bune vederi ale celor trei cascade American Falls – Bridal Falls Veil și Horseshoe Falls, trebuie să ajungeți pe partea canadiană. Pe ambele părți, cascadele sunt înconjurate de cazinouri și magazine de suveniruri.

În Mausoleul de la Moscova sunt rămășițele mumificate ale lui Lenin.

Fii pregătit pentru faptul că veți avea doar câteva secunde pentru a surprinde ceva ce seamănă cu Vladimir Lenin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *