Cum ajung de la aeroportul Pisa în oraș, la Florența sau Sienna

Aeroportul Internațional din Pisa, Galileo Galilei, este situat la 4 km de centrul orașului Pisa și la 97 km de Florența (cod IATA – PSA).

Principalele companii aeriene care se bazează pe acest aeroport sunt low-costrele (Air Baltic, Easy Jet, Germanwings, Norvegian, Ryanair, Vueling, Wizz Air, Pobeda și S7). De asemenea, către și de la aeroportul „Galileo Galilei” sunt efectuate zboruri de către companiile aeriene precum Alitalia, British Airways, Finnair, Lufthansa, Turkish Airlines. Aeroportul se numără printre primele zece aeroporturi din Italia, după traficul de pasageri. În 2016, aeroportul a deservit aproximativ 6 milioane de pasageri.

Schema aeroportului din Pisa
Schema aeroportului din Pisa

La aeroport sunt toate cele necesare pentru așteptarea confortabilă a zborului: cafenele, restaurante, schimb valutar, farmacie, magazine, servicii de informații, un depozit de bagaje, care nu este departe de biroul de informații este deschis de la 9.00-19.00, costul fiind de aproximativ 7 euro. Este disponibil Wi-Fi gratuit.

La aeroportul „Galileo Galilei” există un singur terminal, care se închide pe timp de noapte. Cursele încep să plece de la ora 4 dimineața.

Cum ajung la Pisa

Aeroportul „Galileo Galilei“ este situat la 4 km de la centrul orasului Pisa si la doar 1 km de gara central din Pisa (Stazione Pisa Centrale), de unde puteți ajunge la toate orașele importante ale țării, inclusiv Florența. Puteți ajunge la Pisa în mai puțin de 15 minute cu autobuzul, cu trenul, cu mașina și, dacă preferați, puteți merge la „Stazione Pisa Centrale” chiar pe jos.

Cu trenul

Trenul Pisa Mover
Trenul Pisa Mover

Începând cu martie 2017, a început să funcționeze o nouă linie feroviară, care a legat terminalul aeroportului cu gara „Pisa Centrale”. Trenurile, complet automate, „Pisa Mover” pleacă de la aeroport de la 6 dimineața până la miezul nopții, cu o frecvență de 5-10 minute. Distanta este atat de mica incât în 5 minute veți fi pe loc. Biletul costă 2,70 euro.

Cu autobuzul

Schema amplasării stațiilor de autobuz
Schema amplasării stațiilor de autobuz

Între aeroport și oraș, circulă autobuzele companiei locale CTT Nord. Autobuzele pleacă de la stația din zona de sosire la fiecare 15 minute de la 5:20 la 20:30. Traseul trece prin gară, de unde puteți merge în orice oraș important din Italia și apoi ajunge în centrul orașului. Călătoria până la gară durează doar 5 minute, iar la centrul cu faimoasa Piazza dei Miracoli și turnul înclinat – nu mai mult de 15 minute (în acest caz, trebuie să coborâți la stația «Ospedale S. Chiara»).

Prețul biletului costă aproximativ 1,20 euro și este valabil 1 oră pentru toate tipurile de transport din oraș. Biletele sunt vândute la case din aeroport, la birourile de informare sau puteți cumpăra un bilet în automatul de la stația de autobuz.

Pe jos

Dacă nu vă grăbiți și nu sunteți împovărat de bagaje, puteți merge pe jos de la aeroport la gara centrală. Este foarte aproape, mergeți mai întâi drept înainte, apoi la stânga. Drumul va dura nu mai mult de 20 de minute.

traseul pe jos
Traseul pe jos

Cu taxiul

Aeroportul Galileo Galilei oferă călătorilor taxiuri. Deoarece aeroportul se află la doar aproximativ 4 km de centrul orașului Pisa, puteți lua un taxi să ajungă la un hotel confortabil în oraș. Costul unui taxi variază între 6 și 10 euro. De asemenea, este posibil să rezervați un taxi din timp pe această pagină.

Cu mașină închiriată

Dacă vă place să conduceți o mașină și aveți o intenție clară de a călători adesea în diferite orașe din Italia, este logic să închiriați o mașină, mai ales că o puteți face chiar la aeroport. Mergeți la site-ul unui operator de încredere, alegeți mașina potrivită și aceasta vă va aștepta în parcare. Vă rugăm să rețineți că, mai devreme vă decideți pentru a rezerva o mașină, mai multe opțiuni va avea. Accesați secțiunea de rezervare a mașinilor.

De la aeroport ajungeți direct la autostrada Florența-Pisa, autostrada federală A12 „Genova-Rosignano“ și A11 „Firenze – Pisa Nord“, precum și pe drumul regional SS1, care merge de-a lungul mării, în direcția Genovei.

Cum ajung de la aeroportul din Pisa la Florența

În cazul în care scopul călătoriei dvs. nu este Pisa, ci, de exemplu, Florența sau alt oraș, nu va fi dificil să ajungeți și de la aeroportul Galileo Galilei.

Cu trenul

În primul rând, trebuie să luați Pisa Mover Express sau autobuzul, despre care este scris mai sus și să ajungeți la gara Pisa Centrale. De la stația „Pisa Centrale” în direcția Florenței, o dată la 30-40 de minute, pleacă trenurile regionale. De câteva ori pe zi merg trenuri rapide. Va trebui să petreceți între 50 de minute și 1,5 ore. Aflați programul și rezervați bilete pentru date convenabile aici. Atunci când cumpărați un bilet din, prețul biletului pentru un tren de mare viteză va fi mai mic decât cumpărarea acestuia în ziua plecării.

Cu autobuzul

De la aeroport, „Galileo Galilei” se poate, de asemenea, de ajuns direct la Florența sau la aeroportul din Florența cu autobuzul. Există trei companii de autobuze: „Terravision”, „Sky Bus Lines Caronna” și „Autostrade”.
Terravision Transfer Pisa Airport - Florence centre

Cu autobuzul Terravision, care pleacă de la aeroport în fiecare zi de la ora 8.48 până la 00.20, veți petrece exact o oră pe drum.

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 4,99 euro, online, pe site-ul oficial www.terravision.eu. La case biletele pot fi mai scumpe sau este posibil să nu mai fie locuri pentru cursa de care aveți nevoie. De asemenea, pe site puteți vedea orarul de mersc. Stația de autobuz se află în partea dreaptă a zonei de sosire.
Vezi diagrama de mai sus.

Cu compania de autobuze Sky Bus Lines Caronna. Punctul final al rutei este aeroportul din Florența. De-a lungul rutei autobuzul face 3 opriri: în Montecatini, Pistoia si Prato. Autobuzele circulă de două ori pe zi, la orele 8:40 și la 14:10. Pentru mai multe informații despre prețul biletelor, faceți click aici.

Compania de autobuze Autostrade. Autobuzul merge la Piazzale Montelungo din Florența. Puteți vedea programul autobuzului aici.

Cum ajung de la aeroportul din Pisa la Siena

În Siena merg autobuzele companiei Autostrade. Oprirea finală este Piazza Gramsci. Autobuzele circulă la fiecare 30 de minute, între orele 10:00 și 21:00. Durata cursei este de 2,5 ore. Biletul costă 15 euro. Programul autobuzului se află aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *