Cum ajung de la aeroportul din Innsbruk în oraș

Aeroportul Innsbruck (Flughafen Innsbruck) este un aeroport mic și confortabil în vestul Austriei, în regiunea Tirolul. Aeroportul are statut internațional. În timpul iernii, datorită popularității zonei de schi, primește un număr mare de zboruri charter. Aeroportul are o singură pistă, lungimea fiind de 2000 de metri. În fiecare an deservește aproximativ un milion de pasageri.

Aeroportul Innsbruk din interior
Aeroportul Innsbruk din interior

Serviciile aeroportuare

Aeroportul din Innsbruck este gata să ofere oaspeților săi toate serviciile necesare care pot fi necesare în călătorie. Pentru pasagerii flămânzi pe teritoriul terminalului există cafenele și restaurante, mereu gata să-și hrănească vizitatorii cu mâncăruri delicioase și proaspete. Există wi fi gratuit (trebuie să introduceți numele de utilizator și parola «airport»).
Există o zonă de magazine, unde puteți cumpăra ziare și reviste, parfumuri, produse alimentare, suveniruri, băuturi etc.
Pentru pasagerii cu copii, există camera mamei și a copilului pe teritoriul terminalului. Sunt echipate zone speciale de joacă pentru copii.
La aeroportul din Innsbruck există o sală business.

Cu autobuzul

Pentru a ajunge la oraș de la aeroport, puteți folosi transportul public. Linia de autobuz F pleacă la fiecare 15 minute de la terminalul aeroportului Innsbruck și se duce la gara centrală, care este la 15 minute de mers pe jos de centrul istoric. Timpul de călătorie este de aproximativ 20 de minute. Stația de autobuz se află lângă ieșirea din clădirea aeroportului. Pe parbriz din partea dreaptș sau stângș sus, căutați litera F.

Autobuzele aeroportului Innsbruk
Autobuzele aeroportului Innsbruk

Autobuzele sunt mari, confortabile, există un loc special pentru valize. Puteți să călătoriți chiar cu biciclete și căruciare de copii. Pentru acestea, lângă o ușă este rezervată o platformă specială. Și este asigurată fixarea, astfel încât să nu alunece bicicleta prin autobuz sau să fiți nevoit să o țineți cu mâinile.

Prețul biletelor

Biletele pentru călătorie sunt diferite. Puteți cumpăra un bilet pentru o singură călătorie. Există, de asemenea, bilete pentru 4 călătorii, pentru 24 de ore, pentru o săptămână. În funcție de planurile viitoare și de timpul petrecut în Innsbruck, vă veți orienta pe loc de ce fel de bilet aveți nevoie. Un bilet de autobuz de la Aeroportul Innsbruck spre centrul orașului pentru un adult este de 5,1 Euro. Copiii mai mici de 6 ani călătoresc gratuit. Sunt disponibile reduceri pentru școlari, pensionari și tineri cu vârsta sub 20 de ani.

Achiziționarea de bilete

Biletele pot fi achiziționate direct la îmbarcare în autobuz. Adevărul este că va costa puțin mai mult decât să cumpărați un bilet în automatul de vânzare. Șoferul din autobuz are un terminal, unde puteți plăti pentru bilet cu un card bancar. Pentru a cumpăra un bilet la automat, trebuie să specificați corect traseul. Avem stația de plecare: Innsbruck Flughafen. Stația terminus: Innsbruck Klinik / Univesitat. Această stație este la 500 de metri de Acoperișul de Aur. Deci ajungeți în inima orașului. Dacă hotelul dvs. nu se află în centru, întrebați de administrația acestuia la ce stație trebuie să coborâți.

Traseul de circulație autobuz F
Traseul de circulație autobuz F

Apropo, nu uitați să validați biletul la îmbarcare. Aparatele se află în interiorul autobuzului. Un bilet fără validare este considerat nevalid și puteți lua o amendă. Bicicletele, cărucioarele, bagajele pot fi transportate gratuit.

Validator in autobuzele din Innsbruk
Validator in autobuzele din Innsbruk

Cu taxiul

Taxi Innsbruk
Taxi Innsbruk

Dacă ați zburat la schi cu echipamentul dvs., cel mai convenabil este de a ajunge de la aeroport la hotel cu taxiul. Mai ales dacă sunteți mai mulți. Pentru șase persoane, cu o grămadă de bagaje, pentru un microbuz, am plătit 70 de euro. Destul de accesibil.
Standul de taxi este situat chiar vizavi de clădirea terminală. Pentru a evita neînțelegerile, puteți întreba administrația hotelului, în care veți trăi pentru a vă solicita să vă apelați la un taxi. Este adesea mai ieftin decât negocierea unui preț.
De asemenea, mai ieftin și mai sigur este comanda unui taxi pe internet, de pe această pagină.

Cu mașina închiriată

La Aeroportul Innsbruck există șase companii care oferă un serviciu de închiriere de mașini. Dar dacă plănuiți înainte de călătoria dvs. cu mașina, este mai bine să decideți din timp alegerea mașinii. Există site-uri convenabile de rezervare și de închiriere de mașini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *