Cele mai uimitoare ascensoare din lume

Vă vor duce repede sus sau jos, de la un etaj la altul, însă unele ascensoare sunt mult mai mult decât simple cutii metalice concepute pentru a vă transporta rapid la destinație. Unele dintre cele mai interesante ascensoare din lume pot concura ușor cu orice parc de distracții pentru tăria senzațiilor, începând cu unul construit în panta unei stânci, terminând cu un altul – acvariu deosebit.

Hai să mergem împreună cu cele mai uimitoare și uneori cele mai ciudate ascensoare din lume.

Ascensorul din Bailong, Zhangjiajie, China

Ascensorul din Bailong, Zhangjiajie, China

Bailong Elevator este un lift de sticlă construit pe panta unei stânci imense în Zhangjiajie, China. Acesta ridică vizitatorii la vârful stâncii, la o înălțime de 1.070 de metri în mai puțin de două minute și se spune că este cel mai înalt și cel mai rapid ascensor de excursii din lume. (Foto de Sura Ark / Getty Images)

AquaDom, Berlin, Germania

AquaDom
AquaDom

AquaDom este o structură spectaculoasă cu înălțimea de 24 de metri – este un acvariu înalt, cilindric realizat din sticlă acrilică cu un lift transparent în … interior. Acesta este situat la Radisson Blu Hotel, în districtul Berlin-Mitte din Germania. (Foto de Sean Gallup / Getty Images)

Hammetschwand Lift, Burgenstock, Elveția

Hammetschwand Lift
Hammetschwand Lift

Cel mai înalt ascensoor extern din Europa, Hammetschwand, duce vizitatorii la aproape 150 de metri, până în vârful Hammetschwand, Elveția, conectând valea montană cu o platformă de vizionare, care oferă priveliști uimitoare asupra Lacului Lucerna. (Foto de Wikimedia Commons / Grindegg)

Ericsson Globe Skyview, Stockholm, Suedia

Ericsson Globe Skyview
Ericsson Globe Skyview

SkyView duce vizitatorii la 120 de metri, până în vârful celei mai mari clădiri sferice din lume, Ericsson Globe din Stockholm, Suedia. (Foto de Claudio Bresciani / SCANPIX / AFP / Getty Images)

Ascensorul Lacerda, Salvador, Brazilia

Ascensorul Lacerda
Ascensorul Lacerda

Primul lift din Brazilia, restauratul Lacerda în stil art deco, conectează Orașul de Jos (Cidade Baixa) și Orașul de Sus (Cidade Alta) din Salvador. (Foto de Marcelo Andre / LatinContent / Getty Images)

Sky Tower Glass Elevator, Auckland, Noua Zeelandă

Sky Tower Glass Elevator

Elevator de 310 metri înălțime – Sky Tower din Auckland, Noua Zeelandă, este cea mai înaltă structură creată de om din emisfera de sud, are trei cabine vitrate care pot transporta oameni în doar 40 de secunde. Pardoseala este din sticlă, astfel că pasagerii pot privi pământul plecănd de sub picioare când ascensorul se ridică sau pământul care vine spre tine când liftul coboară. (Foto de EyesWideOpen / Getty Images)

Ascensorul Santa Justa, Lisabona, Portugalia

Santa Justa Lift

Situat în Lisabona, Portugalia, Ascensorul Santa Justa face legătura între străzile inferioare ale străzii Baixi și districtul Largo do Carmo de mai sus, permițând vizitatorilor să evite o plimbare incomodă prin Dealul Carmo. Ascensorul în stil neogotic este singurul lift vertical rămas în oraș. (Foto de Wikimedia Commons / Davids)

Falkirk Wheel, Scoția

Falkirk Wheel
Falkirk Wheel

Dacă considerăm ascensoarele ca un miracol al ingineriei, atunci ar trebui să remarcăm Falkirk Wheel – singurul ascensor rotativ de barci din lume, care este folosit pentru a naviga între canalele Fort n Clyde și Union din centrul Scoției. Roata poate ridica șase bărci simultan. (Foto de Flickr / Kevin Walsh) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *