Cum ajung de la Aeroportul din Lisabona la oraș

Lisabona International Aeroport – Lisbon Portella este cel mai mare din Portugalia. Aeroportul primește zboruri din multe țări din Europa și din întreaga lume. În plus, aeroportul deservește zboruri interne din Portugalia, efectuate de companiile naționale TAP PORTUGAL, SATA și PORTUGALIA AIRLINES. Cantitatea de pasageri deservită anual – mai mult de 16 milioane de persoane.

Aeroportul din Lisabona constă din două terminale (T1 și T2) are două piste. Toate zborurile sosesc în Terminalul 1, indiferent de compania aeriană. Terminalul 2 este doar pentru plecări. La sosirea la Lisabona al avioanelor lowcost, aeronava se poate opri la Terminalul 2, în acest caz autobuzul vă va duce la Terminalul 1, pentru a trece controlul (dacă este necesar) și a primi bagajele.

Aeroport Lisabon

Terminalul 1 și Terminalul 2 al aeroportului din Lisabona sunt conectate prin autobuze gratuite. De la Terminalul 2 sunt operate numai avioane cu linii aeriene low-cost (Easyjet, Transavia, Norvegian, Ryanair, Wizz Air).

Pentru a ajunge la Terminalul 2, va trebui să ieșiți din clădirea aeroportului și să îmbarcați în autobuzul gratuit cu inscripția „Terminal 2”. Stația de autobuz este situată la stânga lângă drum, vizavi de sala de plecare. Astfel de autobuze pleacă la fiecare 10-20 de minute.

Shattle Lisabon Aeroport

Cum ajung în oraș

Aeroportul Lisabona este situat direct în oraș, el se află la doar șase kilometri de oraș, perfect integrat în rețeaua de transport metropolitană, astfel încât este foarte ușor să ajungeți în centru și înapoi.

Cu metroul

Acesta este probabil cel mai economic mod de a ajunge în oraș. Aeroportul din Lisabona este conectat la oraș printr-o linie „roșie” cu stația „Aeroporto”. Aceasta este stația terminală, așa că trenul pleacă de aici doar într-o direcție. Stația de metrou este situată practic în terminal (urmați indicătoarele „Metro”). Datorită acestui mijloc de transport, la centrul orașului se poate ajunge cam în 20 de minute.

Harta Metro Lisabona

Costul unei călătorii cu metroul este de 1,90 €, dacă cumpărați un card „Zapping” cu prețul de 0,50 €. Fiecare călătorie ulterioară vă va costa 1,25 € în loc de 1,40 €. Metroul este deschis de la 6.30 până la 1.00.

Metro Lisabona

Cu autobuzul

Pentru cei care preferă să călătorească cu autobuzul, există două opțiuni:

Autobuzele AeroShuttle sau AeroBus este cel mai comod mod de a călători de la aeroport.

Autobuzul Aerobus face legătura între mai multe locații centrale din oraș cu aeroportul, inclusiv gara principală de autobuze din Lisabona – Sete Rios și gările de cale ferată Entrecampos și Cais do Sodré.

Autobuze in Lisabon

LINE 1 – centrul Lisabonei

Aeroportul – Cais do Sodré: circulă la fiecare 20 de minute, începând cu 7:00 la 23:20.

LINE 2 – Centrul financiar

Aeroport – Av. José Malhoa Sul: circulă la fiecare 40 de minute, de la 7:30 la 23:00.

Airbus este mai scump decât metroul – 4,00 €, însă traseul trece chiar prin Baixa, ceea ce vă va permite a vedea orașul în timpul călătoriei.

Aerobusurile pleacă de la ambele terminale (T1 și T2). În T1, stația de autobuz este situată în parcarea din fața sălii de sosiri.

Autobuz Lisabona

Biletele pot fi achiziționate online pe site-ul Terravision sau de la șofer, sunt valabile timp de 24 de ore, se eliberează pentru un număr nelimitat de călătorii (numai pentru Aerobus, nu și pentru întreaga rețea de transport public din Lisabona). Tariful: Biletul pentru adulți – 4,00 €, copii (4-10 ani) – 2 €, grupuri (4 sau mai mulți adulți) – 2 € per persoană. De asemenea, este posibil să cumpărați un bilet de călătorie valabil 48 de ore pentru Aerobus pentru un adult – 5,5 €, pentru un copil (4-10 ani) – 3 €.

După utilizare, nu aruncați biletul! La prezentarea biletelor la Aerobus, puteți obține o reducere de 25% pentru următoarele trasee al Yellow Bus – autobuzele galbene cu top deschis: Tagus Tou, Olisipo Tou, Hills Tramcar Tou, Pena Palace Tou, Sintra Tou, Fátima Tour.

Cu autobuzele Carris:

Cu aceste tipuri de autobuze vă sfătuim să mergeți în cazul, în care nu aveți bagaje mari. De asemenea, autobuzele sunt perfecte dacă trebuie să ajungeți la aeroport pe timp de noapte (vedeți numerele și stațiile corespunzătoare):

Nr. 208: Cais Sodré – Aeroporto – Estação Oriente (zilnic, 0,30 – 5,35)

Nr. 705: Est. do Oriente – Aeroporto – Est. Roma / Areeiro (numai în zilele de lucru)

Nr. 722: Pç. Londres – Aeroporto – Portela (zilnic pe timp de zi)

Nr. 744: Marquês Pombal – Aeroporto – Moscavide (zilnic)

Nr. 783: Amoreiras – Aeroporto – Portela / Prior Velho (doar în zilele lucrătoare, noaptea numai până la Prior Velho);

Biletul de autobuz costă 1,8 € (se poate cumpăra de la șofer).

Pentru cei care nu vor sta în Lisabona și continuă imediat călătoria sa spre sudul țării, în orașe precum Albufeira sau Faro, va trebui să vă deplasați la gara de autobuze. În Lisabona, gara principală de autobuze este numită 7 Rios (Sete Riuș), nu este foarte departe de aeroport. Din aeroport puteți ajunge cu autobuzul Aerobus Line 2.
Autobuzul merge direct la gara de autobuze, nu trebuie să mergi pe jos nicăieri. De asemenea, în direcția opusă.
Principalul transportator de autobuze interurbane este compania Rede Nacional de Expressos. Această companie efectuează transporturi regulate cu autobuze numai în Portugalia. Autobuzele sunt rapide și confortabile.
Pe site-ul companiei puteți alege limba engleză și puteți vedea toate informațiile: calendarul, prețul biletelor și, de asemenea, să cumpărați un bilet on-line.

Cu taxiul

Taxi Lisabon

Taxiul este cea mai rapidă opțiune și, desigur, este cel mai confortabil mod de a călători de la aeroport la locul de care aveți nevoie. Costul călătoriei în limitele orașului nu trebuie să depășească 15-25 €. Deplasarea de la aeroport către un alt oraș vă va costa mult mai mult, de aceea este recomandabil să faceți o comandă preliminară.

Confirmarea comenzii va veni la dvs. de e-mail și conducător auto vă va aștepta la ieșirea din zona de sosire cu un semn pe care va fi indicat numele dvs.

Cu o mașină închiriată

La aeroportul din Lisabona, există mai multe companii bine-cunoscute care oferă mașini de închiriat. Pentru a inchiria o masina online, vă sfătuim să utilizați Rentalcars, multi-funcțional și simplu, care vă va permite să alegeți cea mai potrivită mașină încă de acasă și să o luați la sosire la aeroport. Accesați secțiunea de rezervare a mașinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *