Trenurile din Italia: cum cumperi bilete on-line pentru trenul regional

Unde cumpăr bilete pentru trenuri italiene?

Dacă aveți de gând să călătoriți prin Italia cu trenul și doriți să cumpărați un bilet, fără intermediari – acest articol este pentru dvs. Aici vor fi instrucțiuni pas cu pas pentru a cumpăra on-line biletul pentru calea ferată italiană.
Biletele de tren on-line trebuie să fie achiziționate numai site-ul oficial italian www.trenitalia.com, care nu numai că vă permite să cumpărați un bilet din timp și de la distanță, ci și oferă tot felul de promoții și reduceri.

ATENȚIE! Datorită creșterii recente a problemelor cu plata prin Trenitalia recomandăm insistent să cumpărați biletele prin intermediul partenerului său oficial – OMIO.

Pas cu pas procesul de alegere și cumpărare al unui bilet

Acest site este disponibil în două versiuni lingvistice: italiană și engleză. Pagina principală în italiană arată în felul următor.

Bilete tren Italia

Pentru achiziționarea unui bilet ne interesează forma roșie, adică accel pătrat mare roșu cu inscripții LE FRECCE (numele unuia dintre tipurile de trenuri rapide) și TUTTI I TRENI (toate trenurile). În funcție de direcția aleasă, alegeți una dintre aceste rubrici. Dacă selectați TUTTI I TRENI, formularul își schimbă culoarea în gri.

Bilete tran Italia

V-ați putea întreba: „Cum putem determina care din forme să o folosim: roșie sau gri“ LE FRECCE deservesc destinații mai îndepărtate, iar TUTTI I TRENI – orice distanță. Dar, dacă în formă roșie introduceți punctele de plecare și sosire, pe care acest tip de trenuri nu le deservește, site-ul vă va întoarce o eroare de următorul tip

Bilete tren Italia

Pentru că în această formă ne interesează toate câmpurile, să începem cu traducerea lor. Andata (dus) și Andata e ritorno (dus și întors), aici, respectiv, selectați dacă este necesar ca biletul să fie într-o direcție sau dus / întors. Da (de la), adică punctul de pornire
A (până la), puncul de destinație
Andata (data de plecare), specificați data și Ora (ora)
Ritorno (data de întoarcere), specificați data dorită și ora
Adulti (adulți) și ragazzi (copii) – copiii în vârstă de până la 4 ani câlâtoresc gratuit, de la 4 la 14 ani, cu trenurile naționale de mare viteză, la tarife reduse. În acest câmp specificați numărul de călători.
Important: pentru trenurile regionale reducerea de 50% este valabilă numai pentru copiii de la 4 la 11 ani, pasagerii de la 12 ani plătesc costul integral al biletului.

Reduceri copii trenuri italia

Cerca (caută) ultimul câmp de care suntem interesați de pe această pagină. Făcând click pe butonul de căutare, site-ul analizează informațiile dvs. și oferă toate posibilele trenuri în forma de mai jos

Bilete tren Italia

Partenza (plecare) Arrivo (sosire) Durata (timpul de deplasare) Treno (tren) Prezzi (preț ).
Alegeți linia cea mai potrivită pentru călătoria dvs cu trenul, apasând pe Seleziona (selectați), site-ul va deschide formularul de mai jos

bilete tren Italia

Alegeți clasa vagonului (prima sau a doua), precum și tipul de bilet (de bază, economie, super economie), evidențiând cercul dorit. Tot aici, se poate alege locul dorit. Posto Assegnazione autmatica (atribuirea automată a scaunului) scelta del Posto (selectarea locului) Posto vicino a (loc lîngă) După ce faceți toate alegerile click pe Continua (continuare) Site-ul merge la pagina de înregistrare al biletelor.

bilete tren Italia

Alegeți Non Sono registrato (nu sunt înregistrat) și completați câmpurile menționate mai jos. Nome (prenume) Cognome (nume) E-mail (e-mail valabil, pe care va fi trimis biletul) Conferma e-mail (confirmați poștă electronică) Telefono (cred că nu are sens să traduc)

bilete tren Italia

În continuare, selectați tipul de plată (card sau prin PayPal), selectând cercul dorit, și bifați Accetto Le Condizioni Generali di Trasporto (sunt de acord cu condițiile de transport) și apăsați CONTINUA (continuare)

Procesul de achitare a biletului

Plata tren Italia

la această pagină completați datele cardului dvs. sau de PayPal și apăsați Avanti (continuare) Titolare della Carta (proprietarul cardului Nome (prenumele) și Cognome (numele) Tipo Carta (tip de card) Numero della Carta (numărul cardului) Carta Scadenza (termen de valabilitate)
Se așteaptă de câteva secunde până când plata are loc

Achitare bilete tren Italia

Dacă totul a trecut cu bine, apare următoarea pagină

Plata tren Italia


La pagina următoare, apăsați OK și selectați Pune o sms (trimite SMS-uri) sau Stampa (imprimare)

Plata tren Italia Final


Felicitări, ați cumpărat independent și fără intermediari un bilet electronic pentru tren! Biletul electronic vă va fi trimis prin mail sau SMS. De fapt, controlorul va fi interesat doar de codul biletului dvs., de obicei 5-6 cifre. Voi fi bucuros să răspund la toate întrebările dvs. în comentarii, este gratis.