Trenitalia.com – cum să cumperi bilete de tren în Italia fără intermediari

Astăzi vom învăța să folosim site-ul oficial al căilor ferate italiene – www.trenitalia.com, precum și să cumpăram bilete pentru trenuri de mare viteză în Italia, fără agenții sau intermediari. Există doar un singur site oficial al căilor ferate italiene – acesta este www.trenitalia.com. Este disponibil NUMAI în limba italiană (implicit), engleză, franceză, germană, chineză și ar trebui să arate așa. În limba română, nu există nici un site pentru Trenitalia! Dacă găsiți unul – fugiți, este o capcana.

Cum cumpăr un bilet?

De fapt, este foarte ușor să utilizați acest site și nu aveți niciun motiv să plătiți agenția sau să rugați pe cineva să vă ajute. Doar cumpărarea unui bilet pe site-ul oficial vă oferă garanția unei călătorii relaxante. De asemenea, pe Trenitalia puteți verifica întotdeauna programul actual de circulație al trenurilor.

Important: din cauza unor eșecuri frecvente în sistemul site-ului, vă recomandăm să cumpărați bilete pentru toate trenurile din Italia pe site-ul oficial Omio – costul este același, dar totul merge și este clar.

Să vedem cum se poate cumpăra un bilet de tren pe exemplul cumpărării unui bilet pentru tren de mare viteză de la Roma la Napoli. Introducem punctele de pornire și destinație în casete.

Da (de unde): Roma (Tutte Le Stazioni), de la Roma, toate stațiile

A (spre): Napoli (Tutte Le Stazioni), spre Napoli, toate stațiile

Puteți a filtra rezultatele după tipul de tren:

FRECCE – numai trenurile de mare viteză (FRECCIAROSSA, FRECCIARGENTO, FRECCIABIANCA) circulă între orașele mari – Napoli, Roma, Milano, Veneția, Florența și Bologna.

REGIONALI – trenuri regionale, cel mai ieftin, dar nu cel mai confortabil mod de a călători în Italia.

Vedeți și Cum cumpăr bilet pentru tren regional.

Alegem o dată de călătorie, eu am introdus, pentru exemplu, 8 martie 2019.

Optiuni:

SOLO ANDATA – bilet doar dus
ANDATA E RITORNO – bilete dus-intors

Numărul de pasageri:

Adulti – pasageri adulți cu vârsta peste 14 ani.
Ragazzi – copii mai mici de 14 ani, inclusiv.

Alegerea trenului

Vă recomand între orașele mari ale Italiei să călătoriți numai cu trenuri de mare viteză – este confortabil și rapid, mai ales că cumpărarea biletelor din timp poate economisi foarte mult. De la Roma la Napoli, de obicei, un bilet costă mai scump, dar cu o lună înainte îl putem cumpăra cu 19,90 euro. Timpul de călătorie este de numai 1 oră și 10 minute, în loc de un tren obișnuit, cu o grămadă de opriri pentru aceiași bani. Este de remarcat faptul că călătorii cu un buget limitat pot găsi opțiuni în orar pentru doar 9,90 euro.

Tipurile de bilete

Alegem opțiunea de plecare la 07:35 de la stația Termini și alegem un bilet. Se poate observa că prețul standard de bază al biletului este de 48 de euro – un astfel de bilet poate fi cumpărat aproape întotdeauna la casele de bilete de la stație, însă în sezonul estival din aprilie până în noiembrie este mai bine să planificați călătoria cu cel puțin o săptămână mai devreme. Chiar și cele mai scumpe bilete pot lipsi în sezon.

Opțiunea Economy pentru suma de 32,90 euro poate fi găsită cu 2-4 zile înainte de plecare însă vă recomandăm să rezervați cea mai avantajoasă opțiune – Supereconomy cu aproximativ o lună înainte de călătorie. De asemenea este ales biletul de întoarcere, în cazul nostru suntem norocoși și putem cumpăra un loc pentru aceeași sumă de 16,90 euro sau doar 19,90 euro pentru a ne întoarce de la Napoli cu premium .

Datele cumpărătorului

Dacă aveți cont pe Trenitalia.com, trebuie doar să introduceți numele de utilizator și parola. Deoarece înregistrarea pe site a trenurilor italiene este destul de laborioasă, vom selecta opțiunea Proseduo senza fare il login – continuați fără înregistrare.

Va apărea o fereastră în care introducem date despre călători:

Nume: prenumele tău, de exemplu, Marioara (fără diacritice)

Cognome: numele, de exemplu, Popescu
e-mail: e-mailul dvs. – introducem foarte atent, fără erori!

Conferma e-mail: introduceți încă o dată aceeași adresă – aceasta este foarte important.

Telefono: telefonul poate fi introdus sau nu, la alegere.

Atenție: cumpărătorul de bilete nu este neapărat pasager. Puteți cumpăra bilete pentru familia, prietenii sau clienții dvs. Pentru acest lucru, și iau bani tot felul de site-uri ale agențiilor.

Dacă cumpărați un bilet pentru dvs. sau o companie de călători din care faceți parte, alegeți opțiunea Sono anche un passagero del viaggio – călătoresc și eu.

Datele pasagerilor

Datele pasagerilor vor fi completate automat. Dacă cumpărați bilete pentru cineva, atunci pur și simplu introduceți datele pasagerilor.

Alegerea unei metode de plată

Pe aceeași pagină de mai jos, în secțiunea Pagamento, alegem cea mai convenabilă, pentru noi, metodă de plată.

Faceți clic pe Acceto – acceptați termenii și Continua.

Plata

A rămas ultimul pas introduceți datele dvs. personale pentru plată.

Faceți clic pe Continua și, în câteva minute, primiți un bilet prin poșta electronică.

Cum arata un bilet? E nevoie de validare?

În e-mail primiți o confirmare a rezervării prin e-bilet. Dacă nu ați primit nici o scrisoare, verificați la SPAM. Biletul conține toate detaliile călătoriei dvs.: de unde, unde, numărul de tren, data, ora, numărul vagonului și locurile. Nu este nevoie să validați biletul. Pentru o călătorie trebuie doar să salvați biletul în telefon, pe calculator sau să copiați codul de rezervare de 6 litere pe o bucată de hârtie. În biletul dat, acesta este MMGBXN – acesta este codul pe care îl va verifica controlorul – totul este foarte simplu și comod, a venit secolul 21.

Sunt sigur că acest articol va contribui la evitarea posibilelor surprize pentru toți cititorii CalatorIndependent.com și va face călătoria dvs. în Italia mai confortabilă.

Întrebări frecvente

Cum schimb un bilet?

Opțiunea de a schimba data este prezentă numai în biletul de bază, biletele cumpărate printr-o variantă de reducere (Economy, SuperEconomy) nu pot fi schimbate. Biletul dvs. este valabil numai pentru o anumită dată, timp și tren.

Cum aflu despre promoții și reduceri?

Trenitalia face în mod regulat promoții, cum ar fi cumpărarea unui bilet pentru o călătorie de dus-întors în aceeași zi, prețul va fi mai mic. Însă cea mai sigură cale de a face economie este să rezervați bilete cu aproximativ o lună înainte. Împărtășiți feedback-ul și experiența achiziționării de bilete pe site-ul oficial Trenitalia (Trenitalia.com) în comentarii. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să întrebați.

Trebuie să validez și să printez?

E-biletul, sau mai degrabă codul de rezervare, trebuie salvat pe telefon sau pe tabletă și arătat controlorului. Imprimarea unui bilet nu este necesară. Rețineți că biletele achiziționate online sunt valabile numai pentru un anumit tren – aveți numărul și locul în vagon. Nu este obligatoriu să cumpărați bilete pentru trenurile regionale italiene din timp, dar o puteți face. Aici este articolul pentru bilete tren regional Italia.

Ce trebuie să faceți în cazul în care site-ul nu merge bine?

Trebuie să contactați asistența tehnică pe această pagină, să descrieți problema în detaliu și să atașați screenshoturi din partea cu plată, sau extras de card, care demonstrează incasarea banilor pentru trenitalia.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *