Cum ajung de la aeroportul Ben Gurion la Tel Aviv, Ierusalim sau alte orașe

Aeroportul Ben Gurion este cel mai mare aeroport internațional din Israel, situat în capitala sa – Tel Aviv.

Aeroportul este situat la 19 km sud-est de Tel Aviv, și este unul dintre cele cinci cele mai bune aeroporturi din Orientul Mijlociu. Pe lângă aeroportul Ben Gurion, la nord de Tel Aviv, există un alt aeroport – Sde-Dov, care deservește companiile aeriene interne în direcțiile Eilat, Haifa și Kiryat Shmona.

Aeroportului Ben-Gurion are 2 terminale: Terminalul 1 și Terminalul 3.

Terminalul 1 deservește companii aeriene low budget și zborurile low-cost: Vueling, EasyJet, Wizz Air. Terminalul 3 deservește restul zborurilor.

Aeroportul este situat la 19 kilometri de Tel Aviv. Această distanță poate fi parcursă cu trenul, autobuzul sau taxiul în aproximativ o jumătate de oră.

Cum ajung de la Aeroportul Ben Gurion până în centrul orașului Tel Aviv

Cu trenul

Probabil aceasta este cea mai convenabilă opțiune. Trenurile sunt considerate cel mai confortabil transport public din Israel. Toate trenurile au o toaletă, încărcătoare pentru telefon / laptop și se poate rezerva un loc din timp. Având în vedere faptul că traficul pe drumurile din Israel este tensionat, mai mulți oameni preferă transportul feroviar autobuzelor și mașinilor.

Orarul de mers al trenurilor este disponibil pe site-ul Căilor Ferate din Israel. Platformele de cale ferată sunt situate în Terminalul nr. 3, la parter.

Dacă plecați de la Terminalul 1 și ajungeți la aeroport cu trenul, puteți lua un autobuz gratuit de transfer, nr. 5, care circulă între terminalele aeroportului.

Cu trenul de la aeroport, puteți ajunge la 4 stații în centrul orașului Tel Aviv:

 • Tel Aviv HaShalom
 • Tel Aviv-HaHagana (aceasta este gara centrală)
 • Tel Aviv Center – Savidor
 • Tel Aviv – University

Timpul de călătorie până la stația Tel Aviv-HaHagana este de 12 minute. Costul unui bilet de tren către oricare dintre cele patru stații din centrul orașului Tel Aviv este de 13,50 shekel.

Exemplu de preț pentru bilet de la Aeroport – Tel Aviv-HaHagana de pe site-ul Căilor Ferate a Israelului:

La calea ferată există reduceri și tarife speciale:

 • Copiii sub 5 ani călătoresc gratuit.
 • Un bilet pentru un copil de la 5 la 10 ani este cu 10% mai ieftin decât al unui adult.
 • Studenții primesc o reducere de 10% la prezentarea unui card ISIC.
 • Pensionarii plătesc jumătate din preț (specificați la case).

Biletele pentru tren pot fi achiziționate la biroul de bilete sau la automat în sala de sosire. Biletul trebuie păstrat până la sfârșitul călătoriei, deoarece ieșiți din tren numai cu bilet. Trenurile circulă de la 05:16 la 23:20 la fiecare 30 de minute de luni până vineri după-amiaza. De vineri la prânz și până sâmbătă seara la Shabbat, transportul în Israel nu funcționează deloc, inclusiv trenurile. Vineri, programul se termină la ora 15.00. Sâmbătă primul tren pleacă seara, în jurul orei 20.00.

Dacă un hotel este situat în inima orașului Tel Aviv, în zona de Hayarkon Street sau Shaul Ha-Melec, atunci trebuie de mers la stația Tel Aviv-Savidor Center. Timpul de călătorie este de 20 de minute.

Cu trenul se poate ajunge, cu o schimbare la gara centrală din Tel Aviv, la Ierusalim, Haifa, Netanya, Bat Yam și alte orașe din Israel.

Lângă gara Tel Aviv-Savidor Cente se află stația de autobuz Arlozorov, de unde, ca și de la stația centrală de autobuze din Tel Aviv, pleacă autobuze interurbane.

Cu autobuzul

Stația de transport public la aeroport este situată la etajul 2, în apropiere de ieșirile 21 și 23. De aici, la fiecare 15 minute de la 05:00 până la 22:00 pleacă shattle bus -ul gratuit №5 (verde) al companiei Egged, până la complexul Airport City, unde veţi putea să schimbați autobuzul pe unul de rute regulate spre Tel Aviv: numărul 249, 423, 930, 943, 947 și 950. Vă rog să rețineți că traseele de autobuz nu intră la stația de la aeroport, numită Aeroportul Ben Gurion.

Programul de autobuz poate fi văzut pe site-ul Egged.

De la „Airport City” autobuzele pleacă spre oraș cu următorul program:

 • în zilele lucrătoare de la 7.00 la 20.30.
 • vineri, sunt operate două plecări – la orele 10.30 și 14.00.
 • sâmbătă este o singură plecare zbor, la ora 21.30 de la „Airport City”.

Tariful pe rutele orașului este plătit direct șoferului sau la contorul de bilete de la stația de autobuz. Autobuzele se opresc la Gara Centrală de Autobuze din Tel Aviv.

Autobuze:

 • Autobuzul numărul 249: Petah Tikva – Rehovot;
 • Autobuzul numărul 433: Petah Tikva – Ierusalim;
 • Autobuzul numărul 930: Netanya – Ierusalim;
 • Autobuzul numărul 943: Hadera – Ierusalim;
 • Autobuzul numărul 947: Haifa – Ierusalim prin Netanya;
 • Autobuzul numărul 950: Ierusalim – Netanya.

Intrând în orașe, în drumul lor, autobuzele interurbane devin urbane și se opresc la fiecare stație, astfel durata călătoriei spre centru poate crește semnificativ.

Cum se ajunge de la Aeroportul Ben Gurion la Ierusalim

De la Aeroportul Ben Gurion la Ierusalim puteți ajunge în următoarele moduri:

 • Autobuzele nr. 947 și nr. 900 de la stația Airport City

Autobuzele circulă zilnic între orele 06:30 și 21:00, cu excepția zilei de sâmbătă. În zilele de joi, autobuzele circulă până la ora 16:00. Prețul biletului pentru o direcție este de 24 de shekel. Durata călătoriei este de aproximativ 2 ore.

 • Tren + autobuz

Primul tren de la Aeroportul Ben-Gurion pleacă la 05:35, ultimul – la 19:35. Trebuie să ajungeți la gara din Tel Aviv Center – Savidor și apoi să luați autobuzul 480 către Ierusalim. Acest autobuz pleacă la fiecare 10 minute. Timpul de călătorie este de 1,5 ore.

 • Tren

Rețineți că gara Ierusalim Malha se află la o distanță de centrul Ierusalimului. În plus, va trebui să faceți un schimb în centrul orașului Tel Aviv – la gara Tel Aviv-HaHagana. Călătoria durează 1 oră și 40 de minute. Prețul biletelor: 20 de shekel.

 • Sherut taxi

Aceasta este una dintre cele mai convenabile modalități de a ajunge la Ierusalim. Sherut este un microbuz conceput pentru 10 pasageri. Taxi-ul nu are un orar, sherut-ul se duce când se adună destui pasageri. Ar trebui să se țină cont de probabilitatea de a aștepta umplerea Sherutei atunci când planificați o călătorie. Călătoria va dura aproximativ 2 ore, deoarece toți pasagerii vor fi transportați la hotelurile lor. Tariful este fix și depinde de distanța, de obicei biletul costă cu 10% mai puțin decât în autobuzul unui traseu similar. Plata se efectuează conducătorului la îmbarcare. Dacă este necesar, puteți solicita o chitanță privind plata. Prețul biletelor: 50-70 de shekel. Avantajul Sherutei este că lucrează în zilele de sărbătoare și în zilele de sâmbătă, în Shabbat.

Cum ajung de la Aeroportul Ben Gurion la Haifa

Este cel mai convenabil să ajungeți la Haifa de la aeroportul Ben Gurion cu trenul, dacă nu ajungeți după prânz vineri sau sâmbătă. În Shabbat, va fi cel mai convenabil să luați un taxi sau o navetă.

 • Trenul

Trebuie să ajungeți la stația de Haifa – Hof HaKarmel, de unde, deja cu un autobuz, puteți ajunge la hotel sau la gara de trenuri Haifa Merkaz-Hashmona (Haifa Central), de unde circulă metroul. Timpul de călătorie este de 1,5 ore. Prețul biletelor: 41,5 shekel.

 • Autobuzul numărul 947

Autobuzul pleacă de la stația Airport City. Nu vă recomand să ajungeți la Haifa, deoarece călătoria durează peste două ore și este necesar să faceți un tschimb, ceea ce, mai ales pe căldură, este foarte incomod.

 • Taxi Sherut

Sherut vă va duce de la aeroport. În funcție de locația hotelului dvs. din Haifa, veți plăti pentru călătorie de la 80 la 120 de șekeli.

Cum ajung de la Aeroportul Ben Gurion  la Aeroportul Sde Dov

După cum am menționat deja, la nord de Tel Aviv există un alt aeroport – Sde-Dov, care deservește companiile aeriene interne în direcțiile Eilat, Haifa și Kiryat Shmona.

Puteți ajunge cu trenul de la un aeroport la altul. Numele opririi finale – Aeroportul Sde Dov – este scris ca Sderot. Durata călătoriei cu trenul este de 1 oră 48 minute. Există un schimb – la gara Tel Aviv-HaHagana. Prețul biletelor este de 23 de shekel.

Cum ajung din centrul orașului Tel Aviv la Aeroportul Ben Gurion

Când călătoriți în direcția opusă, vă recomand să plecați la aeroport în prealabil. La aeroporturile israeliene este un sistem foarte serios de inspecție a pasagerilor care pleacă. Prin urmare, vă sfătuiesc să plecați la aeroportul Ben-Gurion din centrul Tel-Avivului, cu cel puțin 4-5 ore înainte de decolare.

 • Dacă mergeți la aeroport din centrul orașului Tel Aviv, cu trenul, atunci trebuie să ajungeți la cea mai apropiată stație de cale ferată, cum este descris mai sus, să luați trenul spre stația de la Aeroportul Ben Gurion. Atunci când mergeți către Ben-Gurion cu autobuzul, trebuie să ajungeți la stația centrală de autobuze din Tel Aviv și să luați unul din autobuzele interurbane: numărul 249, 423, 930, 943, 947 sau 950. Când ajungeți la stația Airport City, mergeți la shattle bus-ul №5 din aeroport.
 • Dacă aveți nevoie să ajungeți la aeroportul Ben Gurion din Ierusalim, puteți alege din următoarele tipuri de transport în comun: autobuzele №947 și №950, pleacă de la stația centrală de autobuze din Ierusalim HaMerkazit Shel Yerushalayim pentru a opri la Airport City, unde va trebui să mergeți la shattle bus-ul №5 din aeroport sau luați trenul de la stația de cale ferată Ierusalim Malha la aeroportul Ben Gurion cu schimbare la gara Tel Aviv-HaHagana.
 • Atunci când mergeți la Ben-Gurion din Haifa puteți alege între autobuzul №947, care pleacă de la stația centrală de autobuze Haifa Bat Galim și ajunge la Airport City, atunci va trebui să mergeți la shattle bus-ul №5 din aeroport sau luați trenul de la stația Haifa – Hof HaKarmel sau Haifa Merkaz-Hashmona (Haifa Central). Trenul merge direct de la Haifa până la aeroportul Ben-Gurion.

Cel mai confortabil este un taxi sau un Sherut.

De la aeroport cu taxiul

Taxiul în Israel este o plăcere nu tocmai ieftină, dar pentru confort merită să plătiți. Costul unui taxi către Tel Aviv este de la 160 la 180 de shekel (de la 40 la 45 de dolari). Serviciul de taxi lucrează în zilele de sâmbătă, funcționează zilnic și non-stop.

Drumul spre Tel Aviv durează 25 de minute fără ambuteiaje, 50 de minute spre Ierusalim, 1,5 ore spre Haifa.

Transferul la comendă

De asemenea, puteți utiliza serviciul de transfer pentru a ajunge de la aeroport până la destinația dvs. din Israel. Vă recomand să utilizați serviciul de rezervări internaționale pentru transferul de mașini Kiwi Taxi. Șoferul vă va întâlni chiar la aeroport cu un semnal, vă va conduce la mașină și vă va duce fără opriri.

Cu o mașină închiriată

Dacă vă place să conduceți o mașină și aveți intenții clare de a vă deplasa foarte mult între orașele din Israel, este logic să închiriați o mașină, mai ales că o puteți face chiar la aeroportul Ben Gurion. Mergeți la secțiunea de rent a car, alegeți mașina potrivită și aceasta vă va aștepta în parcare. Vă rugăm să rețineți că, cu cât mai devreme vă decideți să rezervați o mașină, cu atât mai multe opțiuni veți avea la rezervare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *