Cum ajung de la aeroportul Tivat către orașele din Muntenegro.

Aeroportul Tivat (cod IATA – TIV) – aeroport internațional situat la patru kilometri de orașul Tivat. Acesta este unul dintre cele două aeroporturi din Muntenegru, al doilea este aeroportul metropolitan Podgorica.

Aeroportul este concentrat în principal pe deservirea zborurilor charter care aduc turiști în Muntenegru din întreaga lume, inclusiv din România, astfel încât este foarte aglomerat la aeroport în timpul sezonului de vacanță. În timpul sezonului de vară, aeroportul din Tivat este, de asemenea, una dintre destinațiile cele mai populare pentru ruși, deoarece cetățenii Rusiei nu au nevoie de viză pentru a vizita țara.

Aeroportul a fost construit în 1971. Are un singur terminal – o clădire mică cu o singur nivel, cu 11 ghișee de check-in.

La aeroport, în plus față de serviciile care oferă zboruri, pașaport și de control vamal, există o cafenea, magazin duty free, o reprezentanță a băncii, bancomat, chioșc de ziare, magazin de cafea, serviciu de ambalare pentru bagaje, salon VIP. De asemenea, pe teritoriul aeroportului există o agenție de turism, un birou de închiriere auto, un stand de taxi, parcare de autobuzeși parcare cu plată.

Aproape de aeroport există un număr mare de hoteluri moderne și confortabile.

Cum să ajung la aeroport

De la aeroportul Tivat la stațiuni se poate ajunge în următoarele moduri:

 • cu autobuz;
 • cu taxi;
 • cu mașină.

Distanța de la aeroportul Tivat către orașe:

 • Tivat – 2 km
 • Budva – 19 km
 • Herceg Novi – 8 km
 • Podgorica – 90,4 km
 • Kotor – 5,8 km
 • Bar – 56.9 km

Cu autobuzul

Autobuz din Muntenegro

Cel mai ieftin mod de a ajunge la Tivat sau orice alt oraș din apropiere este autobuzul. Direct la aeroport autobuzele nu merg, de aceea, trebuie să mergeți aproximativ 100 de metri pe jos și să ajungeți la șosea. Acolo pe ambele părți ale drumului există opriri de autobuz. Autobuzele spre Tivat, Budva, Podgorica și alte orașe merg aproximativ o dată la 30 de minute. Tariful depinde de distanță. De exemplu, drumul spre Tivat va costa 2 EUR, la Budva – 5 EUR.

Dacă călătoriți la Budva, Kotor, Podgorica, Bar, Ulcinj, trebuie să stați pe partea aeroportului, iar dacă în Tivat, Perast, Herceg Novi, de cealaltă parte a drumului. Când vedeți un autobuz, ridicați mâna, trebuie să oprească. Dacă nu vă simțiți bine să stați lângă drum, mergeți în direcția orașului Tivat până când ajungeți la o stație, care se află înainte de stația de alimentare cu petrol Oprirea are forma unei „ciuperci”.

statia de langa aeroport din Muntenegro

De la Budva este de asemenea ușor să ajungeți la aeroport cu un autobuz intercity.

O altă modalitate de a ajunge acolo sunt shuttle bus-urile către toate stațiunile importante din Muntenegru. Dar ele pleacă numai de la stația de autobuz, care se află la 15 minute de mers pe jos de aeroport și nu pleacă mai des de 2-3 ori pe zi! Biletul pentru transfer va costa un pic mai mult decât pentru un autobuz regulat: de exemplu, pentru a ajunge la Budva va fi necesar de aproximativ 4 EUR.

Gara auto din Tivat

Cu taxiul

O plimbare cu taxiul spre Tivat vă va costa aproximativ 20-25 EUR.

Preturi taxi Montenegro

Taxiul este mai bine de a rezerva din timp sau de a folosi contorul. La aeroport, pot exista mai mulți doritori de a face extrabani din turiștii, care au sosit pentru prima dată în Muntenegru. Există o modalitate eficientă de a nu intra în afaceri cu „extratarife”. Una dintre cele mai eficiente alternative este de a rezerva un taxi prin Internet. Găsirea unui taxi la terminalul este destul de reală, însă, în asemenea cazuri, există riscuri de a plăti de 2 ori mai mult comparativ cu tariful real. De aceea este recomandabil să rezervați un taxi online. Confirmarea comenzii va apărea prin e-mail, iar șoferul vă va aștepta la ieșirea din zona de sosire cu un semn pe care va fi indicat numele dvs. De asemenea, șoferul vă poate ajuta cu bagajele, iar costul total va fi plătit numai după ce ajungeți la locul pe l-ați solicitat, când ați rezervat taxiul.

Cu mașină închiriată

Dacă vă place să conduceți o mașină și intenționați să călătoriți mult prin și în jurul Muntenegrului, este logic să închiriați o mașină, mai ales că o puteți face chiar la aeroport. Mergeți la site-ul unui operator de încredere, alegeți mașina și ea vă va aștepta în parcare. De fapt, este foarte ușor să închiriați o mașină la aeroport. Puteți face asta chiar la aeroport. Dacă ați rezervat o mașină din timp, înregistrarea tuturor documentelor și primirea autoturismului vă va lua aproximativ 30 de minute – este foarte comod.

Vă rugăm să rețineți că, cu cât mai devreme vă decideți să rezervați o mașină, cu atât mai multe opțiuni veți avea. Accesați secțiunea de rezervare a mașinilor. De asemenea, puteți comanda opțiuni suplimentare, de exemplu, un navigator sau un scaun pentru copii.

Pentru a ajunge la majoritatea orașelor cu mașina, puteți lua drumurile E65 și E80.

Cu mașina veți ajunge de la aeroport:

 • la centrul orașului Tivat – 10 minute (2 km),
 • la stația de autobuz din Tivat – pe jos în 12-15 minute (1 km),
 • la Budva – 20-25 de minute (20 km),
 • la Kotor – 15 minute (7 km),
 • la Petrovac – 35-45 minute (33 km),
 • la Herceg Novi, Igailo – 40-50 de minute (53 km),
 • la Podgorica – 70-80 minute (90 km),
 • la Bar – 40-50 minute (57 km).

În funcție de punctul de plecare, puteți alege una dintre următoarele rute pentru a ajunge la aeroport:

Drumul de-a lungul coastei – Budva – Cetinje (nu departe de Parcul Național Lovcen cu un mausoleu Njegoš pe vârful muntelui, la 1749 m) – Podgorica – Airport

Drumul de-a lungul coastei – Sutomore – prin tunel Sozina (lungime 4185 m) – Parcul Național Lacul Skadar (cu o suprafata de 369.7 kilometri pătrați, este cel mai mare lac din Muntenegru și din Peninsula Balcanică) – Aeroport

Drumul de-a lungul coastei – Herceg Novi – Risan – Niksic – Podgorica – Aeroport

Pljevlja – Mojkovec – Kolasin – de-a lungul canionului Moraca – Podgorica – Aeroport

Zabljak – Shavnik – Nikshich – Podgorica – Aeroport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *