Tot ce trebuie să știți despre închirierea apartamentelor cu Airbnb – argumentele pro și contra, cum să economisiți și chiar să câștigați

Feedback detaliat despre serviciul Airbnb, instrucțiuni pentru familii, care călătoresc cu copii.

Ideea de a închiria un apartament în călătorie, și nu un hotel, în familia noastră a fost implementată pentru prima dată în 2015, când am fost plecați la Roma.

Atunci am aflat despre site-ul airbnb, și acum rezervăm cazare doar prin intermediul acestui serviciu, despre care foarte sincer credem că este cel mai comod și sigur (și pentru care putem să vă oferim un bonus – reducere). Dar, înainte de a descrie pașii,care trebuie făcuți pentru a închiria un apartament, îmi voi expune gândurile asupra unei alte întrebări:

Prin ce un apartament privat (casa) este mai bun decât un hotel, dacă călătoriți cu copiii? Avantajele airbnb.

1. Prezența bucătăriei

Puteți cumpăra produse la orice magazin, a le băgă în frigider și dulapuri și să fierbeți mâncarea pe aragaz, în cuptor sau să folosiți prăjitorul de pâine – ca acasă, deoarece bucătăria în astfel de apartamente, de regulă, este complet echipată. De asemenea, puteți mânca confortabil la masa din bucătărie.

Nu orice hotel se poate lăuda cu astfel de condiții, pentru că oaspeții hotelului, în mod obișnuit, nu au nevoie de bucătărie în vacanță, mulți vor să ia o pauză de la treburile casnice, dar această variantă nu este valabilă pentru părinții copiilor mici, care au nevoie de mâncare specială, uneori într-o perioadă destul de imprevizibilă a zilei, mai ales dacă zburați într-o altă țară, cu alt fus orar.

2. Ați primit cheile și ați devenit stăpân.

Puteți veni și pleca atunci când vreți, nimeni nu va încerca să intre în cameră, ca să facă curat atunci, când ați pus bebelușul la culcare.

3. Disponibilitatea spațiului liber pentru jocuri

În hoteluri cu acest lucru, pot exista adesea „tensiuni”, de regulă, în camerele hotelurilor se încearcă să se economisească pe suprafață. Apartamentele toate sunt amenajate aproximativ la fel – o bucătărie, un dormitor, o cameră de zi, în care copilul se poate târâ și juca atât cât vrea.

4. Posibilitatea de a menține curățenia.

Dacă aveți / ați avut un copil, care abea începe să deprindă arta de a mânca mâncare solidă și nu doar lichidă, mă veți înțelege.

Serviete, cârpe, mătura și aspiratorul sunt cei mai buni prieteni ai noștri de dimineața până seara, și ne simțim foarte incomod, dacă nu putem aduce casa la starea ei normală. Desigur, acest punct nu este foarte relevant, în cazul în care copilul încă nu a început să se familiarizeze cu mâncăruri solide, și devine din ce în ce mai puțin important odată cu creșterea copilului.

Într-o familie cu copii de orice vârstă prezența mașinii de spălat și uscat va facilita șederea într-un loc străin, și totodată, vă va ușura bagajele, pentru că scade necesitatea în numărul de haine luate.

5. Hotelul poate fi zgomotos

Petrecăreții și femeia de serviciu, chiar din coridor sau alte zgomote specifice hotelurilor nu există într-un apartament ales corect.

6. Posibilitatea de a trăi ca și familiile locale.

Pentru a vă familiariza cu modul lor de viață, toate acestea pentru câteva zile vă duc într-o realitate nouă. Fiecare cartier, casă și apartament au propria istorie și energie (mai ales în orașele vechi), este imposibil să le simți, trăind într-o izolare turistică la hotel.

7. Prețul

De regulă, este mai ieftin decât un hotel, motiv pentru care familia noastră a apelat la airbnb pentru prima oară. Iar calitatea vieții, pe care o obțineți pentru acești bani, este mult mai mare decât pentru bani mai mulți într-un hotel.

Da, micul dejun nu este inclus, dar să fiu sincer, micul dejun este masa cea mai puțin problematică: chifle, pâine, brânză, iaurt, lapte – toate le cumpărați la cea mai apropiat brutărie sau supermarket, iar fulgii de ovăz, pentru copilu meu, nimeni nu îi va găti mai bine decât mine. În afară de aceasta, nu în toate hotelulrile se va servi la mic dejun ceva potrivit copilului meu.

Desigur, există întotdeauna opțiunea de a merge la micul dejun la orice cafenea din vecinătate.

8. Un apartament îl găsiți mai ușor

De când ne-am familiarizat cu site-ul airbnb, găsirea unui apartament pe durata călătoriei a devenit mult mai ușoară, iar procesul de căutare și alegere este mai interesant. În plus, serviciul oferă anumite garanții, datorită cărora vă simțiți mai protejați în călătorie.

Airbnb – cum funcționează?

Site-ul Airbnb este un loc de întâlnire pentru proprietarii de apartamente și case din întreaga lume, care doresc să le dea în chirie, și călători, care caută un loc unde ar putea sta pentru o vacanță, călătorie de afaceri, etc.

Adresa principală a site-ului internațional este airbnb.com. Înregistrarea și utilizarea site-ului sunt gratuite. Din orice versiune ai acces la o mulțime de case din diferite țări. Deci poți folosi serviciul în timp ce călătorești prin țara de reședință sau la plecare peste hotare.

Filtrele de căutare sunt foarte ușor de înțeles. Cel mai important – notați din start că sunteți în căutarea unui apartament întreg («entire apartment»), altfel în rezultate vor apărea și variante de a închiria o cameră sau chiar un pat, mai potrivite pentru studenți și tineri, care călătoresc singuri. Acestea sunt, din motive lesne de înțeles, mai ieftine decât apartamentele și casele întregi, unde veți locui singuri.

Filtre suplimentare- numărul de persoane, dormitoare, paturi, grupuri sanitare, precum și disponibilitatea de Wi-Fi. De asemenea, dacă sunteți cu un cărucior, verificați dacă există un lift în casă.

Pentru a găsi o cazare potrivită pentru familiile cu copii, căutați semnul „kids friendly” pe site. Cu toate acestea, lipsa acestei inscripții nu înseamnă că un apartament nu este bun, merită să căutați și prin astfel de variante.

Dacă mergeți într-o călătorie de vara sau în țări cu clima caldă, asigurați-vă de prezența unui aparat de aer condiționat în apartament. Dimpotrivă, pe vreme rece, este important ca lociunța să aibă un sistem de încălzire eficient.

Țineți cont și de prezența mașinii de spălat și uscat în casă.

Este mai bine să indicați imediat datele sosirii și plecării dvs. pentru a alege doar din apartamente disponibile, deoarece proprietarii completează calendarul, care arată când locuința este rezervată și când este liberă.

În partea de jos a site-ului există o fereastră în care puteți selecta moneda pe care o preferați și puteți schimba limba.

La trecerea pe pagina apartamentului care vă interesează, puteți vedea fotografiile lui din diferite unghiuri, care sunt aproape întotdeauna fotografii profesionale, pentru ca proiectul are proprii fotografi, pentru a arăta casa din partea cea mai avantajoasă.

Pe lângă fotografii și descrierea casei, vedeți și filele „Detalii” și „Facilități” cu informații suplimentare. Și mergeți la unele dintre cele mai importante informații, după părerea mea – recenzii.

Uneori acolo apar cele mai importante lucruri, care pot strica o vacanță în locație aparent ideală: bar zgomotos la parter, mirosul de țigări, curățenie insuficientă în apartament, distanta mare de la transport, etc. Citiți cu atenție recenziile, în special recenziile familiilor cu copii.

Un alt lucru foarte util este o hartă, care arată locația fiecărui apartament.

De asemenea, vă puteți familiariza cu informațiile despre proprietarul locuinței: fiecare are fotografii și informații despre el, plus recenzii și recomandări. Statistici, care arată cât de repede persoana răspunde și când a fost actualizat calendarul.

Centrul de asistență Airbnb lucrează în permanență din întreaga lume.

Comunicarea cu gazdele

După ce ați decis cu pretendenții principali, merită să le trimiteți un mesaj personal în care vă exprimați interesul pentru locuință și să le puneți întrebările care vă interesează. Care sunt ele?

Noi, de exemplu, ne adaptăm planurile la regimul zilei copilului și, dacă copilul este obișnuit să doarmă acasă la o anumită oră, atunci încercăm să menținem acest program și când suntem plecați. Și, bineînțeles, liniștea este importantă pentru noi noaptea. De aceea, intotdeauna întrebăm despre zgomot, reparații in curs sau planificate, cluburi de noapte din apropiere.

De asemenea, întrebăm despre disponibilitatea unui scaun înalt pentru mâncare și despre alte lucruri pe care nu le puteți aduce cu avionul.

Din corespondența scurtă se înțelege imediat starea de spirit a proprietarilor – uneori, acestea sunt nișterăspunsuri laconice cu un minim de informații. Iar alteori, scrisorile sunt foarte calde, detaliate și aș spune chiar grijulii, după care alegerea devine evidentă.

Astfel, în una din călătorii, am ales un apartament cu un număr mic de clienți (care abia a început să fie dat în chirie), însă cu gazde foarte prietenoase, cu un copil mic, care au lăsat în apartament nu numai un scaun înalt și un pat de copii, dar, de asemenea, jucării și cărți pentru copii, iar apoi ne-au întâmpinat cu chifle calde și lapte proaspăt de la piață!

Ce altceva este important de luat în considerare? Regulile de anulare a rezervării – există mai multe tipuri (stricte, moderate, flexibile etc.), asigurați-vă că studiați bine aceste informații >>

Înregistrarea pe airbnb

Pentru a contacta proprietarii de apartamente și pentru a vă salva opțiunile dorite, trebuie să vă înregistrați. Acest lucru se poate face direct pe site-ul Airbnb sau folosind contul dvs. de Facebook sau Google +.

De asemenea, serviciul are aplicații mobile comode – pentru iPhone și Android. Prin intermediul acestora este de asemenea foarte comod să corespondezi cu proprietarii apartamentului și să-i informezi despre deplasări, astfel încât ei să fie gata să te întâlnească.

Rezervarea apartamentului

Dacă totul vă convine, ați contactat proprietarii apartamentului și sunteți gata să faceți rezervarea, faceți click pe butonul „Solicitați o rezervare”. În termen de 24 de ore proprietarii vă vor răspunde – dacă rezervarea dvs. este aprobată, veți primi o notificare prin e-mail.

Site-ul are, de asemenea, posibilitatea de a rezerva instantaneu. (Inscripția de pe butonul „Rezervă instantaneu”). Aceasta înseamnă că nu trebuie să așteptați aprobarea proprietarilor, puteți selecta datele și puteți obține imediat un „OK”.

Plata și securitatea

Iată ce scrie pe site:
Sistemul nostru convenabil de plată acceptă diferite valute, mai multe metode de plată și primirea plăților. Airbnb colectează plata în momentul rezervării și o depozitează până la 24 de ore de la sosirea oaspetelui. Astfel, oaspeții și proprietarii se simt siguri știind că Airbnb va transfera bani atunci, când obligațiile de rezervare vor fi îndeplinite.

Taxa de servicii pentru serviciile sale, atât de la oaspeți și proprietari. Cu oaspeții, aproximativ 6-12% din suma tranzacției este retrasă. Pentru a afla cifra exactă, uitați-vă la „Service fee”, care apare atunci când rezervați cazarea. Mai multe detalii aici >>

Ei și plata pentru curățenie – de asemenea, diferă de la apartament la apartament.

Opinii despre airbnb.com

Opinii asupra proiectului sunt primite nu numai de la oaspeți, ci și de la proprietarii locuinței. Și dacă gazdele anterioare v-au apreciat bine ca oaspeți, aveți mai multe șanse să vă rezervați o casă de vis în viitor.

Cum să economisiți la rezervarea cu Airbnb

Pe lângă faptul că costul apartamentelor private este, în general, mai mic decât hotelurile, vă putem oferi posibilitatea de a obține o reducere pentru rezervarea cazării în călătorii. Faceți click pe acest link și obțineți un bonus pentru prima călătorie!

Cum să câștigați cu Airbnb

În primul rând, vă puteți înregistra ca proprietar și puteți închiria locuința oaspeților.

În al doilea rând, Airbnb are un program de afiliere, prin care puteți recomanda serviciul prietenilor și primiți bonusuri pentru călătoriile dvs.

Pentru fiecare prieten invitat, aveți două modalități de a obține bonusuri:

Dacă un prieten invitat de dvs. a finalizat o rezervare conformă ca oaspete, veți primi un bonus de 25 USD.
Dacă un prieten invitat de dvs. a finalizat o rezervare eligibilă ca gazdă, veți primi un bonus de 75 USD.
Astfel, în total, puteți obține până la 100 de dolari pentru fiecare prieten invitat.

Mai multe informații despre programul partener și sistemul de bonusuri >>

Sperăm că acest articol despre site-ul airnbnb va fi util pentru dvs. și veți putea profita la maximum de acest serviciu minunat, ideal pentru călătoriile familiilor cu copii. Și dacă aveți proprii experiențe de folosire al airbnb, vă rugăm să le împărtășiți în comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *