11 mituri populare despre odihna cu copiii

De ce, atunci când mergi în vacanță cu un copil, nu trebuie să vă fie teamă de călătoriile cu avionul și de „aclimatizarea teribilă”? Ce să hrănești copilul în țările îndepărtate? Cum să facem față creșterii volumului bagajelor și, cel mai important, de unde să mai luăm timp și pentru propria odihnă? Aceste întrebări apar în mintea oricărui părinte. Haideți să distrugem niște mmituri despre călătoriile cu copiii.

Mitul 1: Cu un copil se poate merge numai la mare

Mulți părinți din start echivalează o vacanță cu un copil cu o excursie la mare. De fapt, ar trebui să mergeți acolo doar dacă dvs vă doriți asta. Din câteva motive simple. După ce ați ajuns cu copiii pe mare, adesea aflați că ei se tem de valuri, adâncime și incertitudine. Și sunt de acord să intre în mare de abia la sfârșitul vacanței. Dacă vă simțiți bine la apă – perfect, lăsați copilul să sape în nisip. Dar dacă ați sacrificat pentru mare atât dde mult dorita călătorie prin castelele din Franța, o să vă pară rău.

Un alt motiv este că, pentru cel mic, cel mai important lucru din jur sunt… părinții săi. El privește lumea prin ochii lor. El se simte bine oriunde, unde părinții se joacă cu el, zâmbesc și-i arătă lumea, fie că este vorba de templele antice, frumuseți naturală sau delicii arhitecturale neo-gotice. Un părinte obosit, care urăște vacanța petrecută pe plajă devine copilului mult mai puțin plăcut decât un părinte inspirat, deși un pic obosit de alergat prin locu viselor sale.

Mitul 2: Vacanța este posibilă numai prin „pachete turistice”

Desigur, nu este așa. La urma urmei, copilul nu știe deloc dacă vă întâlnește cu o tanti special instruită la aeroport sau dacă vă luați un taxi. Dacă cazarea este rezervatp, sau mergeți prin câteva hoteluri, cercetând care din acestea este mai confortabil. Singura problemă potențială este entuziasmul și dorința de a organiza o călătorie în funcție de nevoile dvs. De multe ori găsite în mod independent, plajele vor fi mai curate și mai goale decât plajele de la „pachet“, aparamentele prevăzut cu o bucătărie – mai confortabile decât camerele de hotel, programul cultural este mai vast și variat, decât cel, pe care l-a inventat operatorul de turism.

Mitul 3: Aveți nevoie de o mașină pentru a călători cu un copil

Fără o mașină, este chiar mai ușor. Nu toți copiii se comportă în mod ideal într-un scaun de mașină. Mergeți prin Europa cu trenul (de exemplu, pe Coasta Amalfi – priveliste, mare și shopping), sau aranjați o excursie cu autobuzul (de exemplu, prin Vietnam – de la Ho Chi Minh la Hanoi, cu o oprire la plaja din Phan Thiet). Fiecare deplasare – nu mai lungă de trei – patru ore, ncât cea mai mare parte a deplasării copilul va dormi. Și dacă reușeiți să vă plimbați și cu barca, considerați că excursia a fost un succes: copiilor le plac la nebunie plimbarile cu barca. Principalul lucru este să nu luați în astfel de călătorii prea multe de bagaje.

Mitul 4: Trebuie să meargă ambii părinți odată, unul nu se va descurca

Gândiți-vă la modul în care vă petreceți timpul acasă. Există oare întotdeauna un ajutor în apropiere? Adesea copilul își petrece ziua cu mama sau cu bunica și toată lumea se descurcă. Viața „acolo” nu este atât de diferită, mai ales că nu este nevoie să gătiți sa usă faceți curat, iar mediul înconjurător vă stimulează pentru plimbări la aer liber.

Dacă vă simțiți nesigură, mergeți toată familia, iar după o săptămână, după ce totul s-a liniștit, lăsați soțul la muncă. Din păcate, soții nu sunt întotdeauna la fel de mobili.

Mitul 5: Dimensiunea bagajelor va crește de 10 ori

Au fost relatate cazuri în care bagajul tinerilor părinți cântărea 80 de kilograme, însă aceasta este o anomalie. Dacă plecați în țări calde, bagajele vor crește destul de puțin: scutecele sunt voluminoase, însă ușoare, nu este nevoie de prea multe haine, iar alimentele pentru copii pot fi cumpărate cu ușurință sau gătite la fața locului. Desigur, pentru o călătorie de iarnă în Europa într-o valiză va trebui să rezervați mai mult spațiu din cauza hainelor și a încălțămintei calde. Dar țineți aminte că absolut totul poate fi cumpărat la destinație și nu aveți nevoie să le depozitați pentru utilizare ulterioară.

În același timp, este logic să vă mai gîndiți la bagaje: poate lăsați acasă perechea ceea de pantofi cu toc sau al doilea palton? Dacă lucrați bine în această direcție, lucrurile copilului încap cu ușurință în locul lucrurilor la care părinții pot ușor renunța. Iar de pe la cinci ani, copilul va înbraca fericit un rucsac pe umeri, cu majoritatea propriilor sale bagaje.

Mitul 6: Copilul va înnebuni tot avionul

Nu mi-e teamă de zborurile cu copii. Desigur, copiii nu se comportă întotdeauna perfect. Dar vă sugerez să rețineți două lucruri: „copilul nu este de vină pentru ceea că părinții vor în vacanță” și „oamenii din jur sunt, de asemenea, oameni”. Reieșind din aceste puncte, luați o atitudine înțelegătoare pentru comportamentul copilului dvs. în avion, nu strigați și nu-l certați pe copil (pentru că un țipăt de adult este mult mai dezgustător decât a unui copil).

Cel mai important lucru – încercați să vă gândiți la zbor din timp. Faceți un stoc de dulciuri, sau orice îi place copilului să mănânce, niște jucării noi (care nu produc sunete, deoarece ne gândim și la alții), pentru copii mai mari – desene animate, cărți audio sau jocuri pe tabletă. Zborul de noapte foarte bine rezolvă problema. Iar înainte de un zbor de zi – obosiți copilul: ridicați-l devreme, găsiți-i o activitate, atâta timp cât impachetați lucrurile, nu-l lăsați să doarmă în drumul spre aeroport (numărați mașinile, jucați-vă). Suna înfricoșător, dar în avion potențiala amenințare a liniștei, va adormi foarte repde, fiind distrat doar un pic de geam la decolare.

Mitul 7: Copilul meu nu va suporta aclimatizarea

Aclimatizarea este un lucru misterios. Mulți susțin că.. aceasta nu există. Iar cineva suferă în mod constant de ea. Nimeni nu-vă cunoaște copilul mai bine decât dvs: dacă se obișnuiește repede cu ceva nou, cum reacționează la schimbarea vremii, dacă se îmbolnăvește ușor. Principalul lucru – nu uitați să luați o asigurare medicală înainte de a pleca.

Dacă planificați o vacanță pentru o săptămână sau două, mergeți într-o zona cu climă similară. În cazul în care călătoria durează de la trei săptămâni sau mai mult, sunteți liberi să alegeți: toți vor avea suficient timp să se obișnuiască și să se bucure de vacanță. Și nu vă supărați că copilul, în care primele zile refuză să meargă zeci de kilometri sau să mănânce porții imense de produse alimentare necunoscute: el se obișnuiește cu o țară nouă, și înțelegerea dvs va face acest proces mai ușor.

Mitul 8: Nu veți mai avea timp pentru odihnă

Ce este pentru dvs odihna? Desigur, se va schimba puțin, așa cum s-a schimbat totul în viață odată cu apariția copilului. Aș sugera să programați vacanța astfel, încât copilul să fie implicat în tot ce se petrece și nu înnebunit în încercarea de a vă atrage atenția cu toate puterile. În plus, aproape totul este posibil cu un copil, cu excepția… statului în liniște.

Copiii sunt entuziasmați de aproape orice: schi sau săniuș, excursie la „pădurea magică” cu un castel vechi, cai, elefanți și alte animale. Aveți posibilitatea să vă planificați pe ziua în funcție de interesele proprii și să „condimentați” programul cu două sau trei momente, pe care copilul le va aștepta cu respirația reținută. Copiii iubesc când se petrece ceva și părinții fac cu ei ceva împreună. Dar, bineînțeles, nu trebuie să uităm că părintele este mare și puternic aici, iar copilul este mic și slab, are nevoie de sprijin și de înțelegere, chiar dacă poate merge deja la distanțe mari.

Mitul 9: Copilul se va intoxica cu alimente locale

Începeți cu mâncarea obișnuită, comandați la cafenea produsele alimentare prelucrate termic (în loc de sushi și salată verde), alegeți locurile în care sunt mulți oameni, și comandați felurie de mâncare populare (astfel puteți fi sigur că ingredientele nu sunt vechi).

Oriunde în lumeputem cumpara diverse feluri de mâncare și ingrediente: ouă, orez, paste, supa de pui, clătite, pește, cereale, banane, pepeni și alte fructe și legume (acestea din urmă nu uitați să le spălați). Dacă mergeți nu pentru doar o săptămână, dar pentru mai mult, puteți închiria o casă sau un apartament cu bucătărie. În acest caz, va fi util să aduceți cu dvs. de acasă o mică cantitate de produse. Apropo, în multe cafenele vă puteți aduce propriile ingrediente (sau să explicați exact ce vreți), iar copilului îi vor fi pregătite imediat – ca o opțiune – o simplă supă cu cartofi sau pește fără condimente.

Mitul 10: Cu copil totul este mult mai scump

Această afirmație este adevărată, doar dacă vorbim despre călătoriile aeriene cu un copil care a împlinit vârsta de doi ani. În astfel de cazuri trebuie să plătiți suplimentar biletul. În rest, „scumpirea” o observă doar persoanele care au economisit foarte mult înainte (de exemplu, au stat în hostels cu vecini în cameră și cu duș și toaletă comune).

În general, apariția unui copil practic nu are nici un impact asupra costurilor: nu contează numărul de stele la hotel (este chiar mai bine când păharul pentru periuța de dinti este din plastic, nu din cristal), sau tipul de lemn din care este patul. Copiii nu disting scump de ieftin și nu sunt interesați de diferențele hotelelor din Bali. Cea mai mare parte a „creșterii prețului” se naște în capul nostru, pe fundalul poveștilor de groază. Doar nu vă mutați din cauza copilului într-un cartier nou: el merge la joacă acolo unde stați. Exact la fel, un hotel de cinci stele este un lucru complet convențional, care nu este atât de necesar pentru o vacanță cu un nou membru al familiei.

Mitul 11: Trebuie să uitați de drumeții / caiace / excursii cu bicicleta

Valabil este exact opusul. Încercați să puneți copilul pe scăunelul special de pe bicicletă. Îl veți scoate cu țipete: „Mami, mai vreau să mă plimb!” Să doarmă într-o „casuță” în pădure? La vârsta de trei ani vă va ajuta cu plăcere să instalați un cort, să introduceți arce și să întindeți cortul. Excursii de apă sunt, de asemenea, o mare divertisment. Pentru siguranță, aveți nevoie de o vestă gonflabilă sau, în cel mai rău caz, de mâneci.

Călătoriile cu bicicleta în Europa devin din ce în ce mai populare: țânțari sunt mai puțini, hotelurile sunt mai confortabile și există căi de ciclism peste tot. Dacă mergeți „la apă”, veți întâlni cu siguranță familii cu copii acolo. În cazul în care drumețiile și caiacele nu sunt pentru dvs., călătoriți cu mașina. Doar nu uitați să vă luați corturile.

Dacă aveți de adăugat sau de corectat, părerile sunt aștepate în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *