Aeroportul Bari din Italia: cum ajung de la aeroport la hotel.

Aeroportul Internațional Karol Wojtyla (sau Aeroportul Palese) este situat la 8-9 km nord-vest de orașul italian Bari. Zboruri regulate directe din București către aeroportul din Bari sunt operate de către compania Wizz Air.

Companiile de autobuze de la Aeroportul Bari

De la Aeroportul Bari până în centrul orașului se poate ajunge cu autobuzele mai multor companii. Punctul final al ambelor rute este Gara de cale ferată.

Terravision

Unul dintre transportatorii cei mai convenabili, nu numai în Bari, ci și în toată Italia, în general, este compania de transport low-cost Terravision. Terravision efectuiază transferuri de la aeroporturi din multe orașe, este cunoscut pentru prețurile sale scăzute, are, în mare parte, autobuze noi și bine îngrijite, și circulă conform programului.

Autobuzele Terravision pleacă de la o stație de lângă ieșirea din terminal (vezi harta de mai jos) și ajung la Gara Bari, la interval de o oră. Primul – pleacă la 5:35, ultimul – la ora 20:00. Există o cursă separată de noapte – la 00:10. Pe drumul spre oraș va trebui să petreceți aproximativ 30 de minute.

Este remarcabil faptul că lowcoster-ul va permite să cumpărați bilete online din timp, astfel încât să nu pierdeți timpul pe loc, căutând automatele sau stând în picioare la coada de la case. La fel ca și la multe companii low cost, biletul cumpărat online este mai ieftin decât pe loc. Dacă avionul dvs. întârzie, compania merge în întâmpinarea pasagerul și vă permite să utilizați biletul achiziționat pentru orice altă cursă în aceeași zi.

Costul biletelor pentru anul 2019 este de la 4 euro într-o singură direcție.

Singurul lucru important este că biletul Terravision trebuie tipărit și luat cu dvs. pentru a putea fi folosit pentru îmbarcarea în autobuz. Puteți vedea detaliile traseului și orarul curent, precum și să cumpărați bilete online pe site-ul operatorului de transport.

Tempesta

Tempesta este un alt transportator, care circulă între Aeroportul Bari și Gară. Puteți găsi stația de autobuz Tempesta urmând semnele de la aeroport.

Autobuzele Tempesta merg de la Aeroportul Bari până la gara centrală
Autobuzele Tempesta merg de la Aeroportul Bari până la gara centrală

De la aeroport până la oprirea finală – Gara „Bari Centrale” – autobuzul merge 30-40 de minute, făcând câteva opriri de-a lungul drumului. Tariful este de 4 Euro (2019). În multe privințe, această opțiune este o alternativă companiei Terravision, numai că parcul de autobuze Tempesta nu este atât de nou.

Trenul

Pe lângă autobuze, puteți ajunge de la aeroportul Bari la oraș cu trenul. Linia de cale ferată care leagă orașul de portul aerian a fost construită acum câțiva ani.

Stația de tren la aeroportul din Bari
Stația de tren la aeroportul din Bari

Puteți ajunge la stație urmând semnele din sectorul de sosire. În timpul săptămânii, trenul circulă la fiecare jumătate de oră. Circulația începe la 5:30 și se termină la 23:45. În sărbătorile legale – între orele 06:00 și 23:40, trenul merge la fiecare 40 de minute.

Prețul biletului spre Bari este puțin mai mare decât cu autobuzul – 5 euro (2019). Puteți plăti pentru călătorie la casa de bilete de la stație. Pe lângă bilet individual, puteți cumpăra, de asemenea, un bilet de grup, dar rețineți restricția – nu mai mult de 6 persoane. Puteți folosi biletul doar pentru data specificată, altfel nu mai este valabil.

Cum ajung de la aeroportul Bari cu taxiul

Taxiurile de la aeroport vor fi deosebit de comode pentru călătorii cu copii, bagaje mari, precum și pentru cei, pentru care Bari este doar o oprire intermediară pe drum. Mașina de la aeroportul Bari poate fi găsită la parcarea specializată de la terminal sau comandată din timp – prin Internet – pentru ora aterizării zborului. Majoritatea călătorilor străini preferă versiunea online.

Desigur, autoritățile locale încearcă să se ocupe de abuzul șoferilor de taxi, însă printre șoferii locali, nu este considerat prea rușinos să ridice puțin tariful pentru călătorie: sudul este sud.

Șoferul de taxi va profita de bariera lingvistică și de schema tarifară complexă: există tarife de zi și de noapte, precum și un tarif sporit la sfârșit de săptămână și de sărbători. Prețul de zi „funcționează” între orele 06:00 și 22:00 în timpul săptămânii. La sfârșit de săptămână, prețul de zi începe la același timp – la ora 06:00, dar se termină mult mai devreme – la ora 15:00. Tariful de noapte este valabil, respectiv, restul timpului.

Cunoscând toate aceste nuanțe, călătorii cu experiență preferă să rezerve un taxi online de la aeroportul din Bari. În acest caz, este exclusă posibilitatea de a manipula tariful și de a merge în cercuri. Sistemul calculează tariful din timp și acesta este cunoscut pasagerului cu mult înainte de îmbarcare.

Atunci când comandăm prin Internet, mașina ajunge la aeroport în special pentru pasager în momentul aterizării zborului său. În același timp, dispecerii monitorizează tabloul aeroportului, trimițând mașina la timp, chiar dacă zborul este fost întârziat.

Dacă este necesar, este posibil în etapa de comandă să se indice necesitatea scaunelor pentru copii în mașină – cu aceasta este strict în Italia. Găsirea unei mașini echipate cu ele pe loc va fi mult mai dificilă.

Călătoria de la aeroport către Bari, până în centru durează aproximativ 20 de minute. Tarifele pentru începutul anului 2019 sunt afișate în imaginea de mai sus. Puteți să consultați tarifele curente pentru timpul călătoriei dvs., să adresați întrebări serviciului de asistență sau să comandați o mașină până la sosirea dvs. la acest link.

Rent a car la Aeroportul Bari

O altă modalitate de a ajunge de la aeroportul Bari la locația dorită este să închiriați o mașină, care va fi deosebit de comodă pentru cei, care intenționează să exploreze nu numai orașul, ci și să călătorească în jurul unor locuri interesante din vecinătate. De exemplu, din Bari are sens să planificați o excursie la Alberobello – să vedeți faimosul Trulli.

În ceea ce privesc serviciile de închirieri auto de la aeroport, acestea pot fi găsite, desigur, pe site, dar este mai bine să o faceți din timp – online. Realitatea este că chiria la fața locului, ca regulă, este cea mai scumpă. În plus, chiar dacă aveți 3-4 mașini de închiriat în fața ochilor dvs., nu va fi ușor să comparați prețurile, deoarece unele companii aplică diverse scheme ascunse de plată. Aceasta, în special, poate fi exprimată prin limitarea kilometrajului zilnic, a plăților de asigurare sporite etc.

Este mult mai profitabil să căutăm mașini prin servicii specializate de comparare a prețurilor pe Internet (de exemplu, Renralcars, care este popular în Europa). Sistemul, care stochează datele actuale despre sute de mașini în apropiere, în câteva secunde afișează propunerile de preț și condiții, permițându-vă să găsiți rapid oferta cea mai bună.

Există un singur „dar”: găsirea mașinii potrivite. Este mai bine să rezervați mai din timp. În sud, în sezonul înalt, ofertele ieftine nu stau mult. Puteți compara condițiile curente de închiriere de mașini la aeroportul Bari pe această pagină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *