Cum ajung de la aeroportul Beauvais la Paris?

La Paris se află principalul aeroport internațional – Roissy Charles de Gaulle (articol despre cum să ajungeți de la Charles de Gaulle în centru), există principalul aeroport regional – Orly, acum vă voi spune despre cel mai îndepărtat aeroport din capitală, care este Aeroportul Beauvais. Pe acest aeroport se bazează companiile low-cost, adică cele mai ieftine companii aeriane. Acesta este situat la 90 (!) de kilometri de centrul Parisului din Picardie. În mare parte compania RYANAIR zboară de aici, dar există și alți transportatori. Ei numesc aeroportul „Paris-Beauvais”. Drumul spre aeroport este extrem de lung, incomod și costisitor. Se ajunge la faptul că uneori un taxi este mai ieftin, decât transportul in comun, mai ales dacă merg mai mult de 3 persoane (găsiți un taxi de la Beauvais către hotel prin intermediul acestui link). Dar tot încerc să vă spun cum ajungeți de la / spre Aeroportul Paris Beauvais cu transport municipal.

Acordați atenție faptului că aeroportul Beauvais este închis între orele 00:30 și 6 dimineața. Adică nu va fi posibil să petreceți noaptea în el (dacă este necesar, puteți găsi hoteluri în apropierea aeroportului Beauvais).

Aeroportul Paris -Beauvais cu mașina.

Este nevoie de aproximativ o oră de mers pe autostrada A16.

Cu autobuzul la Aeroportul Paris – Beauvais.

Există un autobuz (denumit Navette Beauvais), care leagă aeroportul Beauvais de Paris, de stația de metrou Porte Maillot (Beauvais / Paris-Porte Maillot). Imaginea arată unde se oprește autobuzul aeroportului (zona galbenă, chiar între primul și al doilea terminal).

Acest autobuz transportă pasageri numai pentru zboruri. Circulă în fiecare zi, la 15-30 de minute de la sosirea zborului. Direcția: Paris-Porte Maillot (Metro / RER: Porte Maillot). Cu ajutorul aceluiași autobuz vă puteți întoarce de la Paris la aeroport. Autobuzele din Paris pleacă cu trei ore înainte de decolarea aeronavei, așa că vedeți programul de circulație. Biletele pot fi achiziționate pe site, la case sau în automate. Cu toate acestea, noi vă recomandăm să cumpărați bilete din timp: va fi mai ieftin (într-o direcție: 15,9 euro online în loc de 17 euro la case sau 29 euro pe ambele sensuri) și mai repede – întregul avion va așteapta la coada de la casa de bilete.

Prima Navette pleacă din Paris spre aeroport cu 3 ore înainte de primul zbor. În zile diferite, acest timp variază, dar de obicei plecarea este la 5:20 – 5:40 dimineața.

Există, de asemenea, autobuze numite Supershuttle, care duc oamenii în Paris și Disneyland. Se opresc la primul terminal al aeroportului. Costul biletului pentru un pasager este de 34 de euro (la Paris), pentru doi 58 de euro, respectiv 54 de euro și 84 de euro pentru Disneyland. Biletele pentru copii sunt de două ori mai ieftine.

În cele din urmă, puteți ajunge la orașul Beauvais. Prețul biletelor este de 4 euro (biletul este valabil 48 de ore). Există hoteluri, magazine și o gară de tren în oraș, de unde puteți ajunge la Paris sau alte orașe din Franța. Vă rugăm să vedeți în partea de jos al acestui articol un fișier atașat, care conține orarul curselor de autobuz de la Primăria Beauvais la aeroport și înapoi.

Aeroportul Beauvais cu trenul

De la stația orașului Beauvais, trebuie să luați trenul TER (Train Express Régional) către Gara de Nord (Gare du Nord), metrou – Gare du Nord, RER – Magenta. Trenurile circulă între orele 6:30 și 20:00. Intervalul dintre plecări este de la 30 de minute la 1 oră 30. Costul unui bilet este de 10 euro. Timp de călătorie: aproximativ 1 oră și 20 de minute.

Vă atenționez că trenul ajunge în orașul Beauvais, și nu la aeroport!

Luați un taxi spre Aeroportul Beauvais

De la gara Beauvais, cel mai ușor mod de a ajunge la aeroport este cu taxiul. Costă 13 € în zile obișnuite și 16 € în zilele de duminică și de sărbători. Durata călptoriei este de aproxinmativ 15 minute

Puteți lua un taxi și puteți merge direct de la aeroport la hotelul dvs. din Paris. Acesta va costa de la 100 de euro pe timul zilei și de la 120 de euro pe timp de noapte. Pe drum veți petrece cam o oră și jumătate. Comandați un taxi de la aeroportul Beauvais spre Paris. Veți fi întâmpinați la aeroport de un șofer de taxi, care vă va duce la hotel.

Așa cum v-am promis, ajunsul la aeroport nu este ușor, însă zborurile sunt ieftine.

Orarul autobuzelor (fișier atașat)

2 Comments

  1. Sunatima va rog as vrea sa stiu si eu mai multe detali pentru a ajunge la beauvais

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *