Cum ajung de la Aeroportul Girona la Barcelona

Aeroportul Girona este situat la 85 km de Barcelona și la 10 km de Girona, un mic oraș de pe Costa Brava. Spre deosebire de aeroportul central din Barcelona, aeroportul Girona – Costa Brava primește zboruri ale companiilor aeriene low cost. Aeroportul Girona este situat destul de comod – este ușor să ajungeți la Barcelona, la stațiunile de pe Costa Brava, la Pirinei și Andorra. Există mai multe modalități de a ajunge de la Aeroportul Girona la Barcelona și ele sunt destul de simple. În acest articol vom descrie detaliat fiecare dintre ele.

Cu autobuzul de la Aeroportul Girona – Costa Brava la Barcelona

Care este cel mai simplu mod de a ajunge de la Aeroportul Girona la Barcelona? Desigur, cu autobuzul.

Cea mai ușoară cale de a ajunge de la Aeroportul Girona la Barcelona, este cu autobuzul Barcelona, care oprește lângă aeroport. Acest autobuz duce pasagerii spre Barcelona Nord, gara centrală de autobuze din Barcelona (situată în apropiere de stația de metrou Arc de Triumf, linia roșie, L1). Va trebui să ieșiți prin ieșirea Sortida Nàpols. Stațiade metro este a,plasată la 5-10 minute pe jos de la gara de autobuze.

În Girona, totul este bine organizat, iar cursele de autobuz sunt legate de zborurile Ryanair (și totuși nu uitați că sunt companii diferite!), și veți avea cam o jumătate de oră să ajungeți la autobuz. Drumul de la Aeroportul Girona la Barcelona durează mai mult de o oră, costul este de 16 €. Este mai profitabil să cumpărați bilete dus-întors – în ambele direcții acestea vor costa numai 27 €.

de la Aeroportul Girona până la Barcelona cu autobuzul
Barcelona Bus

De la Aeroportul Girona până la Barcelona cu autobuzul: detalii

Orarul de circulație de la Aeroportul Girona la Barcelona este adaptat zborurilor companiei Ryanair, de aceea nu este o problemă să-l găsiți.

Durata călătoriei: 70 min.

Costul biletului de la aeroportul Girona la Barcelona cu autobuzul:

16 € într-o singură direcție;

27 € – dacă cumpărați bilete dus-întors.

De unde cumpăr bilete de autobuz Girona – Barcelona?

Biletele pot fi cumpărate din casele Sagalés, situate în aeroportul Girona.

Serviciul informații Barcelona Bus, tel: +34 90 213 0014

Cum ajung de la Aeroportul Girona la Barcelona cu trenul

de la Aeroportul Girona până la Barcelona cu trenul

Nu există tren direct de la Aeroportul Girona la Barcelona. Dacă alegeți această opțiune, trebuie să urmați următorul traseu: de pe aeroportul Girona, ajungeți la gara feroviară din Girona (Cum ajung de la Aeroportul Girona la gara Girona), apoi luați trenul de la Girona la Barcelona.

Timp de călătorie

Călătoria durează aproximativ 2 ore. Trenul Girona – Barcelona merge aproxiativ 1-1,5 ore, plus aproximativ 20 de minute pentru a ajunge la gară de la aeroport (timp valabil pentru taxi!).

Preț

Prețurile biletelor de tren variază de la 7,5 euro (tren pasageri) până la 31 euro (tren expres) + prețul plătit de la aeroport la gara din Girona, aproximativ 15 euro.

Detalii despre drumul Girona – Barcelona cu trenul

Încă o dată, menționez că nu există trenuri directe de la Aeroportul Girona la Barcelona. Mai întâi trebuie să ajungeți la gara din Girona, care este situată în centrul orașului. Cu taxi, călătoria va costa aproximativ 15 euro, și va dura aproximativ 20 de minute.

Trenurile de la Girona la Barcelona merg la fiecare 30 de minute, de la ora 6.14 dimineața până la ora 21.19 seara. Durata călătoriei este de aproximativ 1 oră și 30 de minute. (depinde de tren). De asemenea, prețul biletului depinde de trenul cu care mergeți, dacă acesta este un tren regional, prețul va fi de 7,40 sau 9,90 €, trenul de mare viteză este puțin mai scump – până la 31 €.

Taxi Girona

Cum ajung de la Barcelona la aeroport cu taxiul

Cum altfel puteți ajunge de la Aeroportul Girona la Barcelona? A treia opțiune este un taxi.

Dacă ați pierdut toate autobuzele, trenurile sau pur și simplu nu vă place transportul public, cel mai bine este să rezervați un taxi de la Aeroportul Girona până la Barcelona. Desigur, această opțiune este cea mai scumpă.

Unde și cum comandați un taxi la aeroportul din Girona

Masinile pot fi găsite în parcarea oficială a taxiurilor de la aeroport. Se poate întâmpla ca nu există taxiuri disponibile la aeroport, prin urmare, vă recomand să vă gândiți la o mașină din timp.

Vă sfătuim să utilizați numai servicii de taxi, cu care călătoresc și alții.

De exemplu, servicii excelente și fiabile le oferă Kiwi Taxi. Puteți face o comandă de mașină aici.

Costul unei călătorii cu taxiul Aeroportul Girona – Barcelona

Ziua, de la Aeroportul Girona la Barcelona puteți ajunge cu 130 de euro, iar de la ora 20:00 și de sărbători legale, prețul va crește la 150 de euro. Rețineți că o valiză tipică de până la 55x35x35 cm poate fi transportată gratis, pentru orice articol depășind aceste dimensiuni va trebui să suplimentați 1 €. Călătoria cu mașina de la Aeroportul Girona până la Barcelona va dura aproximativ o oră.

Aici poți vedea Cum ajungi din Girona la Aeroport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *