Aeroportul Girona: Cum ajungi la aeroport de la gară și de la noua (2017) gară de autobuze. Cum ai timp să vezi atracțiile din Girona.

Aeroportul Girona este situat la 12 km sud-vest de oraș și are denumirea oficială „Aeroport Girona-Costa Brava” (cod – GRO). Având în vedere apropierea aeroportului de stațiunile de pe coasta mediteraneană și de stațiunile de schi din Andorra, traficul de pasageri crește anual.

La aeroportul Girona – Costa Brava zboară mai multe companii aeriene low-cost, inclusiv cea mai mare din Europa – irlandeza Ryanair.

Schema gării feroviare din Girona

Gara este situată în partea centrală a orașului. În apropiere se află cartierele medievale și toate atracțiile principale. Prin urmare, atunci când vă planificați plecarea de la aeroportul Girona-Costa Brava, nu uitați să rezervați timp pentru a vizita monumentele acestui oraș antic, cu o istorie bogată.

Schema Gara feroviară Girona

În schema stației, săgețile albastre indică direcția în care trebuie să părăsiți clădirea stației pentru a vizita obiectivele turistice. Mai multe despre aceasta vor fi scrise mai jos.

Gara de autobuze din Girona este situată în apropierea gării de trenuri, ceea ce este foarte comod pentru turiștii care vin în oraș pe calea ferată.

Recent, stația de autobuz s-a mutat într-o locație nouă. Acum se află pe cealaltă parte a căii ferate și se află complet subteran. Diagrama în săgețile roșii indică intrarea în hol, de unde puteți merge până la nivelul -1, pe scări rulante sau ascensor, pentru a ajunge la gara de autobuze: mai întâi în hala cu casele de bilete și punct de informare, apoi la platformele subterane de autobuz.

În același loc, în dreptul intrării în sala cu case, este amplasată o sală de păstrare a bagajelor. Mai multe despre aceasta vor fi scrise mai jos.

Autobuzul din Girona la aeroport

Girona, fiind capitala provinciei cu aceiași denumire, are o rețea de transport public foarte dezvoltată spre toate orașele din această provincie, inclusiv spre litoral – Lloret de Mar, Sant Feliu de Guixols, Palamos. De aici, puteți ajunge cu autobuzul în multe orașe din Spania și Europa.

Orașul este conectat la aeroport cu mai multe rute de autobuz, dar există și un autobuz special , nr. 607, care face 18 curse pe zi în sezonul înalt (de la 5:00 la 0:00). Și din 30.10.18 până la 24.03.19 – 13 curse pe zi (de la 5:00 la 23:00).

Intrarea in sala cu case de bilete

În sala de bilete a gării de autobuze există mai multe case de bilete, la care vând bilete diferite companii transportatoare. Biletele pentru autobuzul numărul 607 de la Girona până la aeroport sunt vândute în casa nr. 4. Un bilet către aeroportul din Girona costă 2,75 de euro. Durata unei călătorii este de 25-30 de minute.

Platforma subterană

Autobuzele spre aeroport pleacă de la platforma numărul 9.

Sala de așteptare

Alături de platforme există o spațioasă sală de așteptare.

Orarul autobuzului nr. 607 din Girona spre aeroport pentru perioada de la 28.10.18 până pe 30.03.19

Programul original, inclusiv pentru alte perioade de timp, poate fi găsit aici.

Depozitarea bagajelor la gara din Girona

După cum sa afirmat mai sus, camera de bagaje se află la dreapta de la intrarea în holul de bilete. Orar de funcționare: de la 7:00 până la 21:00 în timpul săptămânii și de la 9:00 la 21:00 în zilele de sâmbătă, duminică și de sărbătorile legale.

Fotografia de mai jos arată camera de bagaje cu celule (stânga) și cum arată celula camerei de depozitare (dreapta). Costul folosirii celulei pentru o zi este de 3,6 euro.

Camera de păstrare

Pe ușă sunt lipite instrucțiunile de utilizare a celulei. Mai jos este o instrucțiune similară, pentru depozitarea bagajelor, în limba engleză cu ilustrații și traduceri.

Cum utilizați camera de păstrare a bagajelor

  • Deschideți ușa.
  • Puneți bagajele în celulă.
  • Plătiți pentru depozitare (3,6 euro fără rest, pentru o perioadă de 24 de ore).
  • Închideți ușa și scoateți cheia.

Dacă este nevoie să deschideți celula, atunci pentru a închide din nou bagajele este necesar să mai plătiți o dată. După expirarea perioadei de depozitare, va trebui să achitați următoarea perioadă de depozitare. Puteți achita o perioadă de depozitare de până la 15 zile. Dacă bagajele sunt depozitate mai mult de 15 zile, personalul de la depozitarea bagajelor îl scoate din celulă.

Cum îți faci timp să vezi atracțiile din Girona înainte de plecare

Pentru turiștii care pleacă de pe aeroportul din Girona, există o oportunitate bună de a se familiariza cu atracțiile acestui faimos centru turistic. După ce ați lăsat bagajele la camera de păstrare și aveți o rezervă de timp de 3-4 ore, puteți face o plimbare de-a lungul străzii principale a orașului – Rambla de la Llibertat și puteți vizita unele dintre cele mai interesante locuri (marcate cu numere roșii pe hartă):

Harta Girona
  1. Catedrala gotică Sf. Fecioara Maria;
  2. Bazilica de Sant Feliu;
  3. Băi arabe (Banys Arabs);
  4. Cartierul vechi evreiesc cu clădiri medievale și strazi înguste păstrate (cartier hașurat).

Centrul istoric al orașului este situat pe malul pitoresc al râului Onyar, care este decorat de case cu fațade viu colorate. Și una dintre punțile de pe râu (5) – Pies de les Peixateries Velles – a fost construită de compania lui Gustav Eiffel.


Pont de les Peixateries Velles

La planificarea plimbării, luați în calcul că distanța de la gară până la Catedrală este de aproximativ un kilometru și jumătate, sau aproximativ 20 de minute de mers pe jos. Restul atracțiilor turistice sunt foarte aproape una de alta.

Cartierul Medieval din Girona

Harta arată locul în care se găsește un punct de informare turistică (marcat „i”). Acolo vi se va oferi o hartă a orașului cu repere și vă vor sugera un traseu, ținând cont de timpul acordat.

Punctul de informare turistică

Cea mai rapidă modalitate de a vedea orașul este de a lua Girona City Tour Train. Turul este prevăzut cu un ghid audio în mai multe limbi.

Trenul Girona City Tour

Trenul turistic Girona City Tour pleacă de la stația de autobuz de la podul Pont de Pedra (6), care este situat lângă punctul de informare. Durata călătoriei este de 30 de minute, costul fiind de 4,5 euro. Puteți cumpăra un bilet direct în tren sau pe site. Harta traseului și toate detaliile se află pe site-ul oficial al Turului orașului Girona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *