Cum ajung de la aeroportul München în oraș

Aeroportul München este un aeroport internațional cu o cifră de pasageri de 38 milioane, situat la 28,5 km nord-est de Munchen, în apropiere de orașul Freising. Aeroportul este alcătuit din două terminale: Terminal 1 și Terminal 2.

Din aeroport în centrul orașului München cu trenul

Cel mai comod mod de a ajunge de la aeroport în centrul orașului München este cu trenul. Trenurile sunt moderne și confortabile, astfel că o călătorie în oraș nu ia nici prea mult timp și nici nu vă obosește.

Stațiile de S Bahn

La fiecare 10-20 minute (de la 4.00 la 1.30), trenurile se pleacă spre centrul orașului München de la stația Flughafen München Besucherpark. Stația este amplasată foarte aproape – la câțiva pași de Terminal 1 și Terminal 2. De la Aeroportul München puteți ajunge la gara principală a orașului cu trenurile S1 și S8. Trenul S1 oprește la următoarele stații: Neufahrn, Laim, Hauptbahnhof (Gara Centrală), Marienplatz, Ostbahnhof. Timpul de călătorie până la Gara Centrală din München este de 45 de minute, iar la Piața Marienplatz este de 48 de minute. Trenul S8 trece prin următoarele stații: Ismaning, Ostbahnhof, Marienplatz, Hauptbahnhof, Pasing. Timpul de călătorie la Gara Centrală este de 41 de minute, la Piața Marienplatz – 38 de minute.

Costul călătoriei cu trenul este de 15 € de persoană într-o singură direcție. Dar, dacă călătoriți cu cineva sau dacă veți continua călătoria prin Bavaria, este mai bine să vă informați despre tipurile de carduri de călătorie pe care le puteți cumpăra, de exemplu, „Group Travel Card”.

Este mai convenabil și mai ieftin să cumpărați un bilet de călătorie denumit Airport-City Day Ticket cu prețul de 12,80 € sau, dacă călătoriți într-un grup, cumpărați un Partenr Airport-City Day Ticket cu prețul de € 23,90 (pot călători până la 5 persoane). Acest abonament va fi valabil toată ziua și îl puteți folosi și la S-Bahn, U-Bahn (metrou), autobuze și tramvaie în oraș. Bagajele sunt, de asemenea, incluse în preț.

Cum și unde cumpăr un bilet de tren la aeroportul din München

Biletele pentru tren spre oraș pot fi cumpărate la casele Deutsche Bahn din Germania, casa pe care o veți recunoaște ușor după logo-ul roșu mare cu literele DB sau la o mașină specială de bilete. Casele DB sunt situate între terminale, într-un centru special, numit MAC Airport Center.

MAC Center

Dacă vă veți pierde, atunci în tot aeroportul veți găsi multe tarabe cu informații, la care vă puteți adresa pentru ajutor ca să găsiți drumul spre punctul de destinație.

De la aeroport la München cu autobuzul

Dacă vă hotărâți să economisiți bani și să mergeți la oraș cu autobuzul, atunci veți găsi stații de autobuz la intrările în Terminalele 1 și 2.

Aici oprește autobuzul Lufthansa

Centrul orașului München poate fi accesat cu Autobuzul Lufthansa Airport, care se oprește la Terminal 1 și Terminal 2, iar în centrul orașului – la Gara Centrală. Timpul de călătorie este de 40 de minute, costul călătoriei este de 10,50 € într-o direcție, în ambele direcții – 17 €.

De la aeroportul din München în alte orașe europene, cu autobuzul intercity

Din aeroport, autobuzele directe vă pot duce în următoarele orașe din Germania, Cehia și Austria:

Nürnberg – cu preț de la 19 Euro

Augsburg – cu preț de la 9 Euro

Regensburg – cu preț de la 8 Euro

Praga – cu preț de la 18 Euro

Stuttgart – cu preț de la 12 Euro

Ulm – cu preț de la 10 Euro

Frankfurt am Main – cu preț de la 20 Euro

Salzburg – cu preț de la 12 Euro

Pe schema aeroportului, veți vedea o mulțime de stații de autobuz în aeroport și este mai bine să știți din timp de unde pleacă autobuzul.

Biletele de tren și de autobuz pentru întreaga Europă pot fi cumpărate de pe GoEuro.com. Site-ul compară prețurile biletelor de la toate companiile în aceleași direcții și nu este nevoie să vă petreceți timpul în căutarea unei companii de transport cu prețul potrivit. Site-ul este în mai multe limbi, plata se poate face cu cardul în orice monedă: Euro, coroana cehă, RON și MDL. Prețurile biletelor GoEuro sunt aceleași ca și cele de pe site-urile oficiale ale companiilor de transport, nu veți plăti un ban în plus. Luați în considerare faptul că biletele ieftine sunt luate spre destinații populare foarte repede, în special în timpul verii.

De la hotelurile din München la aeroport cu transfer

De la multe hoteluri din München, transferuri speciale cu microbuze duc la aeroport. Mai jos este o listă de hoteluri, care oferă acest serviciu pentru un preț mic sau chiar gratis:

 • Sheraton München Airport Hotel
 • Schweiger’s Landgasthof Hotel
 • NH München — Airport
 • Mövenpick München Airport
 • Mercure Hotel München Airport
 •  München Airport Marriott Hotel – este cel mai bun hotel de lângă aeroport, prețul camerei fiind de aproximativ 130 Euro pe noapte.
 • Corbin Feng Shui Business Hotel
 • Kempinski Hotel Airport München – este un hotel cu servicii excelente și de la care este foarte comod de ajuns la aeroport chiar și pe timp de noapte. Prețul camerei pornește de la 150 Euro.
 • Arcadia Hotel München Airport
 • Dorint Hotel Airport München Freising
 • Holiday Inn Express Aeroportul din München
 • Hotel Hallbergerhof – cel mai bun preț aproape de Aeroportul din München.
 • Hotel Eschenhof
 • Isar Hotel Freising

Vedeți și harta

În aceste hoteluri este comod să stați dacă aveți o escală la München sau trebuie să zburați devreme dimineața și nu doriți să mergeți din centrul orașului spre aeroport.

Taxiul de la aeroportul Munchen

În zonele de sosire și de plecare ale Terminalului 1 și Terminalului 2 gasiți taxiuri în locuri de parcare speciale, pe care le puteți lua. Costul călătoriei în centrul orașului va fi de aproximativ 60 €. Timpul de călătorie este același ca și în tren sau autobuz, dar dacă călătoriți cu valize și copii, este mai convenabil să folosiți un taxi.

Taxiurile de la Aeroportul din München pot fi comandate din timp la Kiwi Taxi și veți fi întâlniți fără probleme la aeroport în sala de sosiri cu un semn și conduși confortabil la orice destinație. Atunci când comandați un taxi prin intermediul internetului veți obține o reducere și un serviciu de calitate.

Vă rugăm să rețineți că transferul poate fi rezervat nu numai la ușa hotelului din München, dar și la aproape orice stațiune de schi din Austria: Kitzbühel, Ischgl, Mayrhofen, Neustift im Stubaital, Sölden, Kaprun, St Anton am Arlberg, Zell am See și peste 200 de direcții. Trebuie să fiți de acord că echipamentele de schi și bagajele nu sunt foarte comode pentru a călători cu mijloacele de transport în comun și pentru a efectua transferuri.

Cum ajung la aeroportul din München

Când călătoriți din centrul orașului München spre aeroport, trebuie să acționați în conformitate cu instrucțiunile de mai sus în direcția opusă și atunci când părăsiți metroul, acordeți întotdeauna atenție indicătoarelor, care indică direcția spre autobuz sau tren spre aeroport. Și înainte de a pleca, cumpărați bilete pentru transportul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *