Cum ajungi de la aeroportul din Palma de Mallorca în centrul orașului și la stațiunile de pe insulă

Articolul conține cele mai complete informații despre cum să ajungeți de la aeroportul din Palma de Mallorca până la centrul orașului sau alte stațiuni de pe insula Mallorca. Articolul va fi util celor, care planifică o excursie pe insula Mallorca și doresc să înțeleagă transportul public local.

Aeroportul Palma de Mallorca

Aeroportul din Palma de Mallorca este aeroportul internațional de pe insula Majorca, care face parte din Insulele Baleare. Acesta este cel mai mare aeroport din Spania după aeroporturile din Madrid și Barcelona, precum și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi europene, în sezonul de vară. Pe lângă zboruri regulate, către Palma de Mallorca zboară și companiile aeriene lowcost Ryanair, EasyJet și Vueling.

La aeroport există 4 terminale, care sunt interconectate – Modulul A, Modulul B, Modulul C și Modulul D. Cele mai multe zboruri către aeroportul din Mallorca vin din Germania și Anglia. Zona de plecare se află la etaj.

Codul aeroportului din Palma de Mallorca: PMI
Denumirea aeroportului: Aeroportul internațional Palma de Mallorca
Ora locală: UTC +1
Valuta locală: Euro
Data construirii aeroportului: 1930
Traficul de pasageri în aeroportul Palma de Mallorca: 28 de milioane de pasageri pe an
Amplasarea aeroportului Palma de Mallorca: Spania, la 10 km de centrul orașului Palma de Mallorca, la 48 km de orașul Santanyi, la 9 km de El Arenal, la 55 km de Porto Petro
Telefonul aeroportului: (+34) 913 211 000
Vremea la Palma de Mallorca: în lunile de iarnă de la +14 la +16 cu ploi și vânt, în lunile de vară de la 26 la +28, luna cea mai fierbinte fiind luna august, cu o temperatură medie de +32, cea mai caldă mare – din iulie până în septembrie, cele mai reci luni: din decembrie până în februarie
Serviciile de aeroport din Palma de Mallorca: birouri de transport aerian, inchirieri auto Sixt, Europcar, Avis, Hertz, parcare, birou de informare, bancomat, taxe vamale, magazine cu suveniruri si produse, VIP lounge, păstrare de bagaje, cafenele si snack baruri, Starbucks
Cea mai apropiată stațiune: Can Pastilla la o distanță de 5 km.

Autobuz de la Palma de Mallorca

Autobuzul este singura cale de la aeroportul din Palma de Mallorca la hotel sau apartament pe insulă cu transportul public. Autobuzul vă permite să ajungeți la destinație rapid, ieftin și convenabil. Transportul public în Mallorca este curat, confortabil și modern.

Autobuz în Mallorca
Autobuz în Mallorca

Dacă intenționați să ajungeți la stațiunea dvs. din Mallorca cu autobuzul, fiți atent la faptul că orarul de vară diferă de cel din timpul iernii. Perioada de iarnă este între 1 noiembrie și 30 aprilie, perioada de vară de la 1 mai până la 31 octombrie. Autobuzele sunt împărțite în urbane și intercity. Pentru a găsi o stație de autobuz la aeroport, căutați semnul „BUS” la ieșirea din aeroport. Numele stațiilor de autobuz sunt evidențiate pe un afișaj special din cabină. Dacă trebuie să ajungeți la o anumită stradă sau hotel și nu sunteți sigur unde mergeți, arătați șoferului numele străzii sau hotelului dorit pe telefonul sau smartphone din timp și acesta vă va face semn unde trebuie să coborâți.

Autobuze orășenești

Ruta de autobuz 1: Aeroport – centrul orașului Palma de Mallorca – port
Traseul leagă aeroportul de principalele atracții turistice ale insulei și de malul mării. Autobuzul ajunge la Plaza de Espana, chiar în centrul orașului. De asemenea, se oprește la Paseo de Mallorca, Paseo Maritimo și la portul Palma Port.

Stația la aeroport: etajul 0, zona sosiri; etajul 2, zona de plecare
Preț bilet: 5 Euro într-o direcție
Program de circulație: în timpul iernii de la 06:00 la 01:10; vara, de la 06:00 la 01:50 la fiecare 15 minute.

Ruta de autobuz 21: Aeroportul – San Arenal
Linia numărul 21 conectează aeroportul cu mai multe hoteluri de-a lungul Palma beach.

Stații la aeroport: etajul 0, zona sosiri; etajul 2, zona plecări
Preț: 5 Euro într-o direcție
Program de circulație: iarna de la 07:00 la 22:10; vara de la 07:00 la 00:30; la fiecare 30 de minute
Rețineți că autobuzele în sezonul înalt sunt întotdeauna aglomerate. Vedeți în fotografie, o parte din oamenii au coborât deja!

Autobuz în Mallorca, mulți oameni
Autobuz în Mallorca

Rute interurbane

Autobuzele intercity duc pasagerii de la aeroportul din Mallorca până în cele mai populare stațiuni de pe insulă. Mai jos este prezentată o listă cu numerele de rută și destinații. Preț: 5-12 Euro în funcție de destinație

Numărul autobuzului A11: aeroport – Magaluf – Peguera (spre stațiunile Peguera, Santa Ponsa, Costa de la Calma, Magalluf, Palma Nova, Son Caliou)
Numărul autobuzului A32: Aeroportul – Platja de Muro / Alcudia – Can Picafort (spre stațiunile Platja de Alcudia, Alcudia și Inca)
Numărul autobuzului A32: Aeroportul – Cala Bona – Cala Millor (spre stațiunile Sa Coma, Porto Cristo, Manacor, Montuiri)
Numărul autobuzului A51: aeroport – El Arenal de Llucmajor – Cala d’Or (spre stațiunile Santanyi, Polygon son Noguera)

Dacă niciuna dintre rutele intercity nu ajunge la locul dvs de odihnă, atunci mai întâi trebuie să ajungeți de la aeroport la gara principală din Palma (sp. Estació Intermodal) și să luați de acolo autobuzul sau trenul spre stațiunea dvs. Gara principală de autobuze este situată pe Plaza de Spania, unde oprește autobuzul numărul 1 de la aeroport. Orarul de plecare a autobuzelor și a trenurilor de la gară poate fi văzută pe site-ul tib.org. Gara este deschisă între orele 05:30 și 23:30.

Închiriați o mașină la aeroportul din Mallorca

Familiarizarea cu insula Mallorca va fi incompletă, dacă nu veți închiria o mașină. Închirierea unei mașini vă oferă inddependență de transportul public, uneori lent. Închirierea unei mașini poate fi efectuată atât la aeroportul din Mallorca, cât și în centrul capitalei insulei sau alte orașe din diferite părți ale insulei: Cala Ratjada, Alcudia, Santa Ponsa, Cala Millor și altele. Închirierea unei mașini de clasă economică pentru o zi vă va costa în jur de 35-40 de euro. Pentru a închiria o mașină, veți avea nevoie de un pașaport, de card de credit (nu de debit!!!), de permis de conducere.

Regulile de circulație din Mallorca sunt similare celor din Europa continentală: viteza permisă în orașe este de 50 km / h, în afara orașului – 90 km / h, pe autostrăzi – de la 110 la 130 km / h. Parcarea gratuită pe insulă este problematică, dar aproape întotdeauna puteți parcare la linia albastră, contra plată. Drumurile de pe insulă sunt destul de înguste, pe coastă există numeroase drumuri bobinate – serpentine.

Puteți compara prețurile tuturor birourilor de închiriere și puteți rezerva o mașină pe site-ul popular Rentalcars, unde condițiile de închiriere sunt întotdeauna descrise în mod clar și corect și există mașini de diferite clase, de la mașini mici la jeepuri prestigioase.

Taxi de la Aeroportul din Mallorca

Taxi este cea mai confortabilă formă de transport, care leagă aeroportul de stațiunile din Mallorca. Taxiurile oficiale de la aeroport sunt parcate la ieșirea de la terminalul de la etajul 0, sala de sosire. Tariful aproximativ pentru 1 km – 0,5-0,6 Euro. Soferii vorbesc spaniola și foarte rar vorbesc engleza. Cele mai populare servicii de taxi de la aeroport: Taxi Fono, Radiotaxi, Palma Taxi. Taxiurile de pe insula Mallorca sunt vopsite în alb, cu o linie roșie-galbenă care este pe mijlocul capotei și pe ușa din față a șoferului.

Când călătoriți cu taxiul de la aeroportul din Mallorca, șoferii de taxi percep următoarele suprataxe:

Tariful per km este: 1-1,2 Euro.
În weekend, sărbători și de la 22:00 la 06:00 călătoria vă va costa cu aproximativ 25% mai mult.
Taxă pentru transferul de la și către aeroport: 6,95 Euro.
Pentru fiecare valiză sau bagaj trebuie să plătiți 0,6 Euro.
Este comod să luați un taxi de la aeroport atunci când călătoriți în stațiuni care sunt departe de capitală, când călătoriți cu copii sau cu bagaje mari.

Taxi în Mallorca, taxi de la aeroportul din Palma de Mallorca

Cum ajung la aeroportul din Palma de Mallorca

Pentru a ajunge la aeroport de la hotel sau apartament, trebuie să știți dacă există un autobuz direct spre aeroport din stațiunea dumneavoastră. În cazul în care autobuzul direct nu merge, va fi mai convenabil să faceți un transfer cu taxiul, mai ales în căldura. Dacă doriți să economisiți bani, ar trebui mai întâi să mergeți cu autobuzul în capitala insulei – Palma – și deja luați autobuzul direct numărul 1 spre aeroport. Numărul autobuzului 1 se desfășoară între port, centrul orașului Palma și aeroportul insulei. Pentru o astfel de excursie, merită stabilit un timp suplimentar.

4 Comments

  1. inteleg , ca sa ajung in Port d)Alcudia trebuie sa iau intercity A 32 si pe urma unul orasenesc . multumesc .

    1. Din ce stiu eu, este suficient sa luati doar A 32, care va va duce la Alcudia. Din statie este foarte putin de mers pana la Port. Daca nu va e greu, va rog sa reveniti aici sa ne scrieți cum ați ajuns.

  2. buna ziua ,
    daca cunoaste cineva cum se poate ajunge cu autobuzul din Arsenal – Cabo de Salinas ?

  3. Stie cineva daca pe timp de noapte, transportul public cu autobuzul opereaza? Mai exact avionul aterizeaza in Palma de Maillorca la ora 23.50, iar eu trebuie sa ajung in Magaluf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *