Cum ajung de la aeroport la Dresda (Dresden)

Instrucțiuni detaliate despre cum puteți ajunge mai confortabil și mai rapid la aeroportul din Dresda și de la aeroport în centrul orașului Dresda. În acest articol veți găsi prețurile călătoriilor, hărțile de transport public din Dresda și veți afla cum se poate ajunge de la aeroportul din Dresda la Praga și Berlin.

Aeroportul Dresda este un aeroport internațional din Germania, situat la 15 km nord de Dresda. Acest aeroport este mic, cifra de călători pentru acest an este de numai 1,7 milioane de persoane. Majoritatea zborurilor, pe care le deservește aeroportul sunt zboruri prin Germania: München, Düsseldorf, Köln, Stuttgart și zboruri charter de vară către stațiunile de pe litoral. Apropo, dacă doriți să economisiți la zboruri sprer Germania sau Republica Cehă, comparați prețurile zborurilor la Praga, Dresda și Berlin. A trebuit să zbor de mai multe ori spre aeroporturile germane: Berlin, Dresda, Nürnberg, Munchen, pentru că zborurile spre Praga sunt adesea mult mai scumpe și puteți ajunge de la aceste aeroporturi spre Praga cu autobuzul direct, în acest articol, mai jos, puteți citi despre aceasta.

Toate zborurile sosesc într-un terminal modern, luminos, care are totul necesar pentru călători: restaurante, cafenele, librărie, magazine duty-free și un magazin de cadouri.

Terinalul Aeroportului Dresda

De la Aeroportul Dresda cu trenul

Cea mai simplă și mai confortabilă modalitate de a ajunge de la Aeroportul Dresda la oraș este trenul. Gara este situată la parterul terminalului. Când ieșiți din zona de sosiri, acordați atenție săgeții în direcția literei verzi S, care indică linia S-Bahn, adica trenul suburban. De la aeroport spre oraș circulă trenul S2.

Trenul S2

Cu trenul puteți ajunge la cele două stații principale din Dresda: Dresden-Neustadt (Dresda-Orașul Nou) timp de călătorie – 12 minute și Dresden Hauptbahnhof (Gara Centrală din Dresda) – 20 de minute. Trenul circulă la fiecare 30 de minute de la ora 5:00 la 23:00.

Mai jos puteți vedea o listă cu toate stațiile unde oprește trenul și timpul pentru a ajunge la ele de la aeroport.

• Dresda Grenzstraße 2 minute
• Dresda-Klotzsche 5 minute
• Dresden Industriegelände 9 minute
• Dresda-Neustadt 12 minute
• Dresda Mitte 16 minute
• Dresda Freiberger Straße 18 minute
• Dresda Hauptbahnhof 20 de minute
• Dresda-Strehlen 28 de minute
• Dresda-Reick 30 de minute
• Dresda-Dobritz 33 de minute
• Dresda-Niedersedlitz 35 de minute
• Dresda-Zschachwitz 37 de minute
• Heidenau 39 de minute
• Heidenau-Süd 42 de minute
• Heidenau-Großsedlitz 44 de minute
• Pirna 47 de minute

Harta trenurilor Dresda

Pentru a călători cu trenul, trebuie să cumpărați un bilet obișnuit Einzelfahrt, care costă 2,30 €. Biletul este vândut la automatul de pe platformă. Un bilet trebuie validat, înainte de a intra în tren, altfel biletul nu este valabil și riscați o amendă de 60 EUR. După ce ați validat biletul, aveți dreptul să călătoriți cu toate tipurile de transport în centrul orașului Dresda timp de o oră și să schimbați transportul ori de căte ori este nevoie. Mai jos puteți vedea harta de transport public din Dresda, care vă va fi utilă dacă trebuie să luați un tramvai sau autobuz pentru a ajunge la hotel.

Harta transport urban Dresda (la click se face mai mare)

De la Aeroportul Dresda cu autobuzul

Direct la terminal opresc autobuzele 77 și 80, la ieșirea din zona sosiri. Ruta 77 merge spre zona Infineon. Autobuzul numărul 80 trece prin Stephanstraße, Altcotta, Grenzstraße, Käthe-Kollwitz-Platz etc. Aceste autobuze pot fi luate cu condiția să știți exact unde mergeți și trebuie să ajungi la acel punct. Biletele pentru călătorie cu autobuzul sunt achiziționate la fel ca și pentru tren, iar regulile pentru bilet sunt aceleași.

Autobuzul 80 la aeroport

Pe lângă autobuzele municipale, la aeroportul din Dresda opresc și autobuzele internaționale. Stația de autobuz pentru autobuzele internaționale se află în dreapta când ieșiți din terminalul aeroportului. La fiecare platformă, sunt scrise numărul de traseu și ruta urmată. Autobuzele directe de la aeroportul din Dresda merg la: Praga (centru, stația de autobuze Florens), Berlin (stația de autobuz ZOB am Funkturm), Viena (cu escală în Praga). Autobuzul este o alternativă foarte convenabilă trenurilor, nu trebuie să plătiți prea mult pentru tren, să schimbați trenul, ceea ce este incomod de făcut cu bagaje: cumpărați doar un bilet prin Internet și mergețiți.

Cu taxiul

Dacă aveți bagaje mari,iar vremea este proastă, nu aveți timp să vă ocupați de transport public și doriți doar să ajungeți confortabil la hotel sau la destinație, este mai bine să luați un taxi.

Taxiuri Dresda

La ieșirea din terminalul aeroportului din Dresda este o parcare de taxi. Prețul călătoriei într-un taxi depinde de ora din zi și de numărul de ambuteiaje din oraș. Costul de pornire este de 2,8 EUR. Tariful pentru 1 km: 1,5 € – 2,0 €.

Dacă nu cunoașteți germana sau vă este teamă că veți fi înșelați de șoferii locali, atunci este mai bine să comandați un taxi ieftin de la aeroport prin intermediul internetului. Șoferul vorbitor de limbă engleză vă va întâlni la aeroport, în sala de sosire cu un semn. Atunci când comandați un transfer pe Internet, veți obține o reducere, o garanție a unei deserviri bune și un tarif fix.

Cum ajung la aeroportul din Dresda

Când călătoriți de la Dresda spre aeroport, urmați instrucțiunile de mai sus în direcția opusă și întotdeauna acordați atenție semnelor, care indică unde mergeți pentru a găsi un tren sau un autobuz spre aeroport. Înainte de a pleca, cumpărați din timp bilete pentru transportul public, pentru a nu pierde timpul în căutarea unei mașini de bilete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *