Turnul de televiziune din Praga – mândria futuristă a Republicii Cehe

Unul dintre punctele de reper ale orașului Praga este turnul de televiziune, pe care străinii îl numesc TV Tower, deoarece versiunea cehă a pronunției (Zizkov ceva acolo) este mai greu de reținut. Din start pot sa zic ca zona este recomadata pentru cazare, în cazul în care nu sunteți încântat de centrul turistic din Praga. Această zonă este destul de confortabilă, liniștită, iar prețurile din cafenele și restaurante sunt mai mici. Transportul nu prezintă dificultăți. Partea veche a orașului se află la numai 10 minute cu tramvaiul. Există și metrou în zonă. Și acum înapoi, la turnul de televiziune din Praga.

Turnul TV din Praga

Cu toată ciudățenia sa, turnul este cel mai bun punct de vedere al orașului, de unde puteți vedea toate colțurile orașului Praga cu confort și cameră. Vedere la 360 de grade. Deși trebuie remarcat faptul că partea centrală este departe de aici, iar atracțiile principale vor fi recunoscute numai după siluete.

Nu este cea mai populară atracție, deci nu este aglomerat, ceea ce este minunat. Telescoapele și scaunele agățate în stilul „Men in black” sunt instalate pe platforma de vizionare, care, împreună cu un număr mic de vizitatori, fac camera de vizionare să fie un loc foarte interesant de vizitat.

Puteți veni înainte de apusul soarelui pentru a face poze ale orașului Praga pe timp de zi și de noapte la o singură vizită. Deși, cu fotografiile de noapte există o problemă: lumina iluminării turnului (albastru și roșu) se reflectă în geam și apare în fotografii. Plus că geamul este un pic neclar și murdar. Dar în timpul zilei aceasta practic nu se observă.

Turnul TV Praga

Turnul TV din Praga
Turnul TV din Praga
Intrarea in turnul TV
Intrarea in turnul TV
Lifturile va pot duce atat la restaurant, cat si la platforma de vizionare
Lifturile va pot duce atat la restaurant, cat si la platforma de vizionare

Platforma de vizionare
Platforma de vizionare

Pe vreme bună se poate vedea foarte departe
Pe vreme bună se poate vedea foarte departe
La poalele turnului se află cimitirul evreesc
La poalele turnului se află cimitirul evreesc
Apusul văzut de pe turn
Apusul văzut de pe turn
Noaptea iluminarea turnului se reflectă în geamuri
Noaptea iluminarea turnului se reflectă în geamuri

Seara, turnul din afară începe să strălucească „cu toate culorile curcubeului” – luminile sunt aprinse în culorile steagului ceh. Dacă sunt nori pe cer, arată foarte impresionant. Ca într-un film science fiction.

În partea de sus a turnului există un restaurant „Oblaca” (Nori), iar locul dvs. (adică dimensiunea ferestrei) va depinde de valoarea comenzii. Băuturile (barul) au ferestre mai mici și vedere mai proastă. O masă completă va avea o fereastră mai mare și o panoramă superbă. În ziua vizitei noastre (vineri) după-amiaza, în restaurant nu existau locuri libere. Au spus că era necesar să rezervăm din timp. Luați în considerare acest moment. Prin urmare, ne-am limitat la platforma de vizionare. Potrivit recenziilor, restaurantul este scump, iar calitatea este mediocră. Deci nu eram supărați.

Restaurantul de la parter, „Mimino” nu este, de asemenea, superb, dacă stai să citești recenzii. Deci este mai bine să veniți aici doar la platforma de observare.

Turnul de televiziune Zizkov din Praga - steagul Republicii Cehe
Turnul de televiziune Zizkov din Praga – steagul Republicii Cehe

Scurt istoric

Turnul de televiziune Zizkov este considerat cea mai înaltă clădire din Praga și în întreaga Republică Cehă. El a fost proiectat în 1985 – de aici vine acest caracter „futurist” fără precedent al erei realismului socialist, însă a fost realizat în 1992. Și pe fundalul unui oraș frumos, acest turn nu arată bine deloc.

În 2000, ca experiment și pentru „decorarea” turnului, au fost plasate pe el zece sculpturi cațarându-se, de copii fără față și negri. Pe toate resursele principale despre Praga, puteți vedea în fotografie turnului cu copii. Iar în imaginile din acest articol nu mai sunt acolo – au plecat în 2017 pentru reconstrucție și nu s-au mai întors.

Apropo, clădirea ocupă un loc de top printre clădirile urâte ale lumii, care, într-un fel inexplicabil, îi face pe cehi mândri (sau cel putin asa pare). Înălțimea este de 260 de metri, iar turnul poate fi văzut de la aproape toate districtele din Praga. Există chiar o astfel de glumă că cele mai bune vederi ale orașului Praga sunt din Turnul Zizkov, deoarece Turnul Zizkov se vede din acesta.

Informații utile

Preț de intrare – 250 CZK.

Program de lucru între orele 9 și 24.

Restaurantul este situat la etajul 66, platforma de vederi – la 93. Înălțimea întregului turn este de 260 de metri.

Există un hotel, care se cheamă One Room Hotel, și are, normal, 1 cameră. De fapt, de aceea se cheamă așa. Este scump, puteți vedea prețurile pe booking.

Vedere din baie, "One Room Hotel"
Vedere din baie, „One Room Hotel”

Puteți ajunge cu metroul, mergeți la stația Jiřího z Poděbrad. Sau la stația de tramvai cu același nume cu tramvaiele 11 și 13. Sau, alternativ, tramvaiele 26, 5 și 9 de la stația Lipanská. Ei bine, sau cu un taxi.

Mai jos este meniul restaurantului Oblaca, acesta poate fi văzut jos, la casa de bilete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *