Cele mai neobișnuite hoteluri din întreaga lume – de la închisoare la castelul de nisip

A petrece noaptea în închisoarea Alcatraz, înconjurat de girafe sau într-o încăpere de 2 x 1 m, nu înseamnă că aveți neplăceri. Arhitecții moderni știu să combine confortul cu designul creativ. Aceast articol este dedicată celor mai neobișnuite hoteluri din întreaga lume.

Alcatraz Hotel în Germania

Alcatraz Hotel în Germania

Turistii actuali sunt dispusi sa plateasca 66 $ pe noapte în închisoarea Alcatraz. Sau mai degrabă – în hotel tematic cu același nume. Această posibilitate o au oaspeții orașului german Kaiserslautern. La sosire, fiecare „prizonier” voluntar al Alcatraz-ului primește pijamale dungate, cătușe, pâine și apă. Și, de asemenea, lasă „închisorii” la păstrare „bunurile de lux”, fie că este vorba de un laptop sau de un telefon mobil. Mai mult aici.

Hotel cu capsule din Japonia

Hotel cu capsule din Japonia

Este oare o cameră de 2m x1m suficient de mare? Aceasta o știe doar cine a petrecut o noapte într-un hotel japonez cu capsule. De exemplu, în Capsule Inn din Tokyo. Suprafata fiecărui „container” din fibră de sticlă este de numai doi metri pătrați. Desigur, nu există baie sau fumuar. Și la cină va trebui să mergi la cel mai apropiat restaurant. Cu toate acestea, este posibil să găsești o „cameră – capsulă” cu televizor și wi-fi. Prețul mediu pentru ședere într-un hotel atât de compact este de 30 $ pe noapte.

Atenție!!! Hotelul este rezervat doar bărbaților.

Ariau Amazon Towers în Brazilia

Ariau Amazon Towers în Brazilia

Hotelul Ariau Amazon Towers din Brazilia este situat în centrul pădurii tropicale. Puteți admira vegetația luxuriantă verde nu numai prin fereastră. Copacii și lianele cresc literalmente din podeaua clădirii. În ciuda unui „design natural” neobișnuit, oaspeții de la Ariau Amazon Towers nu sunt lipsiți de „avantajele civilizației” – de la spălătorie și internet de mare viteză până la săli de conferințe și un club de fitness. Pentru un raport perfect dintre exotic și confort, plătiți 449 $ pe zi.

Igloo Village din Finlanda

Igloo Village din Finlanda

Hotelul finlandez Igloo Village Kakslauttanen este un întreg „oraș de agrement”, situat în inima Laplandiei înzăpezite. Oaspeții au la dispoziție trei opțiuni de „camere” – o casă de lemn, un igloo tradițional din blocuri de gheață sau un igloo futurist din sticlă. Igloo Village Kakslauttanen găzduiește, de asemenea, o capela, cea mai mare saună finlandeză din lume și un restaurant. Programul cultural al hotelului include pescuit, excursii și plimbări pe schiuri, sănii și snowmobile. Prețul minim al „sărbătorilor în stil Santa” este de 149 $ pe zi.

Luna Salada din Bolivia

Luna Salada din Bolivia

În mijlocul mlaștinilor de sare din Bolivia a fost ridicat hotelul neobișnuit Luna Salada (numit și Hotelul Salt Moon). Clădirea „se înscrie” armonios în peisaj datorită materialelor de construcție nestandardizate – blocuri de sare. În plus, pe lângă dormitoare, Luna Salada are un magazin cu produse artizanale locale, un bar, un restaurant și o cameră pentru copii. Tariful minim este de 146 $.

Hotel Martin’s Patershof din Belgia

Hotel Martin's Patershof din Belgia

Martin’s Hotel Patershof din Belgia se află într-o biserică catolică construită în secolul al XIX-lea. Camerele sunt decorate cu vitralii și mozaicuri, iar barul este adiacent corului. O noapte într-un cadru mistic costă de la 116 $.

Hotel Quinta Real din Mexic

Hotel Quinta Real din Mexic

Hotelul mexican Quinta Real este construit în tribunele legendarului stadion San Pedro, care până în 1975 a servit drept arena pentru lupte cu tauri. Toate cele 49 de camere de lux sunt decorate într-un stil colonial sofisticat. Tariful mediu este de 149 $ pe noapte.

Hotel Poseidon Resorts din Fiji

Hotel Poseidon Resorts din Fiji

Poseidon Resorts în apropiere de coasta insulelor Fiji – cel mai vechi și cel mai scump hotel subacvatic din lume. Vacanța de cinci stele de o săptămână, cu posibilitatea de a admira frumusețea oceanului „din interior”, costă de la 15.000 $.

Hotel Giraffe Manor din Kenya

Hotel Giraffe Manor din Kenya

Un hotel nu mai puțin interesant se află în Neurobi (Kenya). Proprietatea extinsă Giraffe Manor a fost construită în 1932. În conformitate cu „moda” arhitecturală a timpului, clădirea seamănă cu o cabană de vânătoare în stil scoțian. În 1984 proprietatea a fost transformată într-un hotel. Plătind un minim de 500 de dolari pe zi, oaspeții din Giraffe Manor primesc nu numai camere confortabile cu vedere la Kilimanjaro. Atracția principală a hotelului sunt girafele din Giraffe Center, care se plimbă pe teritoriul său.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *