Bansko – alternativa Alpilor

Bansko este cea mai populară stațiune de schi din Bulgaria care îndeplinește cele mai înalte standarde europene din toate punctele de vedere. În fiecare an mii de europeni vin aici pentru a se bucura de Munții Pirin, de ospitalitatea bulgară și de servicii excelente la un preț rezonabil. În acest articol, am colectat un mini-ghid despre cele mai bune hoteluri, baruri și restaurante din Bansko, care va fi util tuturor călătorilor independenți.

Bansko este stația de schi cu cea mai rapidă creștere din Bulgaria, capabilă să satisfacă cerințele celor mai exigenți turisti. Infrastructura turistică aici este bine dezvoltată și gândită: transferuri gratuite de la hotel la teleschiuri, școli de schi sau snowboard, închiriere de echipamente, schimb valutar, baruri de après schi și restaurante, izvoare de radon în aer liber și cel mai curat aer de munte.

Orașul este amplasat comod într-o vale din Munții Pirin la o altitudine de 936 m deasupra nivelului mării.

bansko centrul

Spre deosebire de Alpi, nu există o aglomerație atât de mare de turiști, deși în timpul sezonului și de Crăciun există o coadă la telegondolă de aproximativ o oră. Hotelurile din Bansko pot fi rezervate chiar și acum, la sfârșitul lunii octombrie, în timp ce hotelurile bune din Alpii austrieci și italieni trebuie rezervate pentru vacanța de iarnă din vară.

Traseele din Bansko

În Bansko există pârtii de schi de diferite grade de dificultate. Ele sunt situate la o altitudine de 1100-2500 m. În Bansko există trei zone de schi: cea mai înaltă este numită Shiligarnik (1700 – 2500 m), la înălțimea medie se află Chalin Valog (1100 – 1600 m), iar Banderishka Polyana este cu trasee pentru începători.

Cel mai înalt vârf de munte din Bansko – Todorka – este situat la o altitudine de 2746 m. Cea mai înaltă pistă freestyle este situată la aproximativ 2600 m. Rutele tuturor traseelor sunt indicate pe harta de mai jos.

trasee bansco

În Bansko există școli de schi moderne, unde puteți lua un instructor personal pentru schi sau snowboarding pentru întreaga zi la prețul de aproximativ 90 de euro.

Cât costa un skipass în Bansko?

Sezonul din Bansko, în funcție de condițiile meteorologice, durează de la 1 decembrie până la mijlocul lunii aprilie. Puteți cumpăra un skipass pentru 1 sau câteva zile sau pentru întregul sezon. Skipass-ul pentru copii mai mici de 7 ani și pentru studenți este vândut cu o reducere bună. De asemenea, puteți cumpăra un skipass pentru întreaga familie. Prețurile pentru skipass din Bansko, pentru sezonul 2018-2019, sunt reprezentate în tabelul de mai jos. Prețurile sunt în leva și pentru a obține prețul în euro, este necesar să împărțiți suma la 2.

Numar de zile ADULT STUDENT COPIL
1 zi 65 leva 58 leva 45 leva
2 zile 125 leva 113 leva 78 leva
3 zile 190 leva 170 leva 110 leva
4 zile 250 leva 225 leva 135 leva
5 zile 315 leva 280 leva 157 leva
6 zile 380 leva 345 leva 185 leva
9 zile 560 leva 505 leva 245 leva
13 zile 785 leva 705 leva 365 leva
Bilet de jumătate de zi după ora 12.30 50 leva 45 leva 34 leva
Bansko 20 (non VIP) 850 leva 800 leva 750 leva
Întreg sezonul 1500 leva 1400 leva 1300 leva
 • Un skipass pentru copii (6 ani și mai puțin) poate fi achiziționat cu 1 leva numai dacă există un skipas pentru adult achiziționat în același timp
 • Un copil are vârsta de la 7 la 12 ani
 • Un elev are de la 13 ani în sus.
 • 75 de ani – doar 1 leva / zi
 • Zilele trebuie să fie luat consecutiv
 • Cardul studentului va fi elibirat numai la prezentarea unui certificat de student sau elev valabil
 • Depozit pentru cardul cu cip: 5 leva
 • Prețul cardului include asigurarea montană (numai pe piste)
 • Operatorul stațiunii își rezervă dreptul de a schimba data începutului și sfârșitului sezonului în funcție de condițiile meteorologice și zăpadă
 • Calatorindependent.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru fiabilitatea informațiilor afișate.

Sfaturi pentru cumpărarea unui skipas în stațiune

Mergeți la casa de bilete de la telegondola gondola. Este deschis de joi până sâmbătă în perioada de sezonîntre 08:30 și 23:00, iar de duminică până miercuri între orele 08:30 și 16:30 .
În cazul în care permisul de schi este pentru mai mult de o zi, atunci veți avea nevoie de toți cei din grupul dvs. să se prezinte fizic la biroul de bilete de gondolă. Casierul va face o fotografie digitală pentru a fi imprimată pe skipas. Puteți să vă cumpărați un skipas oricând în ziua precedentă pentru a fi valabil pentru ziua următoare.
Abonamentele de o zi sunt disponibile pentru cumpărare numai de la ora 16:00 a zilei precedente.

Unde stau în Bansko?

În Bansko, puteți sta în hoteluri de lux de 5 stele sau în apartamente modeste pe care le închiriază localnicii. Mai jos vă voi spune despre cele mai populare și bune hoteluri din Bansko, situate în apropiere de telescaun.

 • Hotelul Kempinski Hotel Grand Arena, 5 stele. Adresa hotelului: str. Pirin 96, Bansko.Hotelul este situat în centrul orașului Bansko și are acces la telescaun. Hotelul are propriul restaurant mediteranean, spa, piscină în aer liber și în interior, teren de tenis, băi și saune, biliard. Pentru o taxă suplimentară puteți cumpăra un skipass VIP, care vă va oferi o intrare VIP la telegondola. Costul unei camere duble cu mic dejun inclus este de numai 70 Euro pe zi.
 • Hotelul Sunrise Park & Spa Complex, 4 stele. Adresa hotelului: Parcaleto Area, Bansko. Hotelul este situat convenabil la câteva minute de mers pe jos de prima stație a telescaunului. La câțiva pași de hotel se găsesc magazine, vechea parte a orașului Bansko, restaurante, schimb valutar. Hotelul are un centru spa cu piscină și saună. Costul unei camere pentru două persoane cu mic dejun inclus este de numai 40 Euro pe zi.
 • Hotelul Saint George Palace, 4 stele. Adresa hotelului: Str. Kosherinata nr. 5, Bansko.Un hotel confortabil cu un șemineu imens în hol este situat departe de centrul touristic, uneori zgomotos al orașului Bansko, la altitudine. Camerele sale oferă vederi panoramice superbe ale Munților Pirin și ale orașului Bansko. Am stat la acest hotel și îl pot recomanda. Micul dejun este foarte gustos și consistent, transfer gratuit la telegondolă, o atmosferă liniștită și privată și un centru spa elegant. Costul unei camere pentru două persoane cu mic dejun este de numai 37 Euro pe zi.

 • Hotelul Grand Hotel Bansko, 4 stele. Adresa hotelului : Str. Glazne 5, Bansko. Complexul de hoteluri din Bansko se află la un scurt drum cu mașina de telegondolă, cu un serviciu gratuit de transfer către acesta. Hotelul are un spa imens, propriul restaurant cu o selecție largă de feluri de mâncare și room service. Aici puteți comanda mâncare all-inclusive pentru a nu merge în restaurant La recepția hotelului puteți cumpăra un skipass și să închiriați schiuri și cele necesare. Costul unei camere duble cu două mese incluse – 72 Euro pe zi.

Unde mănânc în Bansko?

Dacă nu vă cazați la un hotel all-inclusive, vă recomand să acordați atenție următoarelor restaurante din Bansko:

 • Restaurant Victoria. Adresa restaurantului: str. Pirin 119, Bansko. Restaurant cu bucătărie italiană și europeană. Pizza și paste foarte gustoase. Cel mai popular restaurant din Bansko.
 • Restaurantul Le Retro. Adresa restaurantului: str. Pirin 19A, Bansko. Restaurant francez, care servește sandwich-uri și salate delicioase. Sandwich-urile pot fi comandate, de asemenea, la pachet direct la telegondolă.
 • Restaurantul Baryakova Tavern. Adresa restaurantului: str. Pirin 19A, Bansko. Tavernă bulgară cu preparate din bucătăria est-europeană în centrul orașului Bansko. Acesta servește mâncăruri bulgare foarte gustoase.

În centrul istoric al orașului Bansko, literalmente la fiecare colț sunt împrăștiate restaurante bulgare (în bulgară – Mehana), unde puteți lua o gustare ieftină și delicioasă. Pranzul pentru o persoană, cu o bere într-un astfel de restaurant nu va costa, de cele mai multe ori, mai mult de 10 leva (5 euro).

Cluburile din Bansko

 • Bar Happy End. Adresa barului : str. Pirin 94, Bansko. Barul este situat lângă telegondola și este cel mai mare bar din Bansko. Aici vă puteți relaxa după schi și bea vin fiert sau grog. Barul are un restaurant și o discotecă. Aici se dau petreceri mari de Revelion. Astfel de celebrități ca DJ Bob Sinclair, Lovely Laura și alții au cântat pe scena barului.
 • Piano Bar Sing Sing. Adresa barului: Hotel Kempinski Grand Arena, str. Pirin 96, Bansko. Un bar elegant în clădirea hotelului Kempinski din Bansko cu muzică live, cocktailuri și șampanie. Destinație turistică preferată în timpul sezonului de iarnă.

Bansko în afara sezonului, sau ce fac în Bansko în timpul verii

Bansko are multe de oferit și în afara sezonului, fapt de care m-am convins în această toamnă. Multe hoteluri și restaurante în afara sezonului (din aprilie până în noiembrie) sunt închise, iar cei care lucrează fac reduceri uriașe la cazare. O cameră bună într-un hotel de 4 stele cu mic dejun și spa poate fi luat pentru 30-40 de euro, două persoane pe zi! Prin urmare, dacă doriți să vizitați munții în vara sau toamnă, fără mulțimea de schiori, și să faceți economie, puteți merge cu siguranță la Bansko.

În munții din Bansko, la o altitudine de 1000 – 2900 de metri se află parcul național „Pirin”.Parcul are cele mai vechi rezervații din Bulgaria. Parcul are numeroase trasee de drumeții care pot fi explorate timp de câteva zile.
Pe lângă plimbări în Parcul Național Pirin, ne-am bucurat, de asemenea, pe deplin de lipsa de oameni în hotelul nostru și zona imensă de wellness cu jacuzzi, piscină și saune. Cred că vor fi mulți oameni în zona de wellness în timpul sezonului. În plus, în vară, la Bansko, puteți juca golf sau să vă plimbați călare.

Excursii din Bansko

Orașul Bansko nu este deloc mare, astfel cei, care sunt însetați de un program de excursii, pot merge la următoarele excursii din Bansko. Puteți merge în excursii cu mașină închiriată sau ca parte a unui grup organizat.

 • Sofia este capitala Bulgariei, cu multe temple, biserici și oportunități de cumpărături bune.
 • Manastirea Rila este unul dintre cele mai frumoase locuri din Bulgaria. Mănăstirea este ascunsă în munți și este una dintre principalele atracții bulgare.
 • Plovdiv este un oraș bulgar vechi în care există un amfiteatru mare.
 • Melnik este cel mai mic oraș bulgar aproape de granița cu Grecia, specializat în producția de vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *