Cum ajung de la aeroport la Frankfurt am Main

Mulți turiști, oameni de afaceri și oaspeții Germaniei sunt preocupați de întrebarea „Cum ajung de la aeroportul Frankfurt am Main în centrul orașului?”.

Înainte de a vă planifica călătoria la Frankfurt am Main, faceți următoarele:

  • După rezervarea unui hotel, vedeți pe Google Maps unde se află hotelul sau destinația dvs. în oraș;
  • Pe site-ul de transport public Frankfurt-am-Main, creați un traseu de la aeroport spre hotelul dvs.;
  • Notați adresa hotelului pe o bucată de hârtie și, dacă este posibil, încărcați o hartă a orașului Frankfurt în telefon.

Pe scurt despre aeroport

Aeroportul Frankfurt este cel mai mare aeroport din Germania, fiind al treilea cel mai mare din Europa după numărul de pasageri pe care îi deservește. Traficul de pasageri prin aeroport este de aproximativ 58 de milioane de persoane pe an. Aeroportul este alcătuit din două terminale de pasageri: Terminal 1 și Terminal 2, care sunt interconectate de trenul gratuit SkyLine. În funcție de compania aeriană cu care zburați, veți ajunge la unul din terminale. La sosire nu fiți intimidat de terminalele uriașe, în aeroporturile germane există indicatore peste tot, așa că sper să nu vă pierdeți și să vă luați bagajele în siguranță, să treceți controlul pasapoartelor și să ajungeți în zona sosirilor.

Schema Aeroportului Frankfurt am Mein

Deoarece moneda națională a Germaniei este euro, nu aveți nevoie de schimburi valutare, pentru că veniți cu euro, nu?. Dacă nu aveți bani cash, mergeți spre unul dintre cele 10 ATM-uri. După aceasta, puteți merge la bilete pentru transportul public, care vă va duce în centrul orașului Frankfurt sau într-un alt oraș.

În ceea ce privește distanțele, Aeroportul Frankfurt este situat într-o locație foarte convenabilă: distanța până la centrul orașului este de 13 km, la Wiesbaden 30 km, la Mainz 32 km.

De la aeroport în centrul Frankfurt-ului cu trenul

Cel mai comod mod de a ajunge în centrul orașului este trenul regional din Rein-Main. De la Terminalul 1, ieșirea B există o ieșire către gara Frankfurt Flughafen Regionalbahnhof. Trenurile S8 și S9 vă vor duce în centrul orașului Wiesbaden și Frankfurt pe Main (9 stații). Trenurile pleacă la fiecare 15 minute. Orarul trenurilor este în continuă schimbare, S9 rulează de la aproximativ 5.00 dimineața la 1.00 noaptea, S8 – non stop.

Stația trenului regional din Aeroport

Prețul biletului la Wiesbaden via Rüsselsheim este de 4,35 EUR, via Frankfurt – 7,80 EUR. Durata călătoriei este de 30-40 de minute. De asemenea, puteți cumpăra cartele de călătorie pentru o zi sau o săptămână, care sunt valabile pentru toate tipurile de transport public din zona pentru care ați plătit.

Prețul biletului la Frankfurt este de 4,35 EUR. Durata călătoriei este de 15 minute. Dacă doriți să ajungeți la Gara Centrală din Frankfurt (Frankfurt (Main) Hauptbahnhof), atunci trebuie să mergeți 3 stații. Dacă doriți să ajungeți în centrul orașului, pe strada pietonală, coborâți la stația Hauptwache, la 5 stații. De asemenea, puteți cumpăra cartele de călătorie pentru o zi sau o săptămână, care sunt valabile pentru toate tipurile de transport public din zona pentru care ați plătit.

de la aeroport la Frankfurt cu trenul
Tren S8

De pe Aeroportul Frankfurt puteți ajunge în marile orașe europene cu trenuri directe de mare viteză ICE. Fără să schimbați trenurile, puteți ajunge în următoarele orașe: Hamburg, Essen, Köln, Amsterdam, Dortmund, Berlin, Bruxelles, München, Viena, Stuttgart, Karlsruhe, Zürich, Nürnberg, Leipzig. Este adevărat, prețul nu va fi foarte mic.

Toate tipurile de bilete pot fi cumpărate la mașini speciale to acolo puteți afla orarul trenurilor. Puteți plăti biletul cu bani cash sau cu card bancar. Nu uitați că mașinile nu acceptă bani mari (am avut problema cu bancnote de 50 EUR) și că este posibil să nu accepte carduri ale unor bănci. Biletele pot fi de asemenea cumpărate la casele căilor ferate germane, la care, există, de obicei, cozi. Program de lucru ale caselor este de la 07:00 la 22:00.

Casele Căilor Ferate Germane
Bilete pentru trenul de la aeroportul din Frankfurt am Main

Cu autobuzul de la aeroport în oraș

De asemenea, puteți ajunge la Frankfurt cu autobuzul. De la etajul 1 al Terminalului 1 (stația 16) și de la etajul 2 al Terminalului 2 până la stația de autobuz Südbahnhof merge autobuzul numărul 61. Timpul de călătorie este de 30 de minute. Biletul este cumpărat de la șofer.

Pe lângă Frankfurt, peste 10 rute de autobuz circulă spre orașele vecine, de exemplu Darmstadt, Schwanheim, Obertshausen și altele. Autobuzele pleacă de la Terminalul 1 de la diferite stații.

Autobuze de transfer

Pe lângăcurse de autobuz regulate, există autobuze de transfer de la compania Lufthansa care vă duc la Heidelberg și Strassbourg. Biletele pot fi cumpărate atât de la șoferi cât și din timp, la punctele de vânzare.

Multe hoteluri din Frankfurt au un serviciu de transfer la aeroport cu transport auto, tariful fiind de aproximativ 5 Euro, în unele hoteluri acest serviciu este gratuit. Există mai multe hoteluri bune în apropiere de aeroport: MEININGER Hotel Frankfurt Main / Aeroport, Hilton Frankfurt Airport, Park Inn by Radisson Frankfurt Airport. Sau puteți rezerva orice hotel din Frankfurt pe Booking.com.

Taxi de la aeroport

Dacă aveți un bagaje mare, vremea de afară este proastă sau doar doriți să ajungeți la hotel sau la destinație cu confort, atunci ar trebui să luați un taxi. Durata călătoriei este de 20-30 minute, parcarea fiind localizată la Terminalul 1.

Dacă vă este frică că veți fi înșelați de șoferii locali, atunci este mai bine să comandați un taxi ieftin de la aeroportul din Frankfurt prin Internet. Șoferul vă va întâlni la aeroport în sala de sosire cu un semn și vă va duce la locul de care aveți nevoie. Atunci când comandați un transfer pe Internet, veți obține o reducere și o garanție a unui serviciu bun.

Cum ajung la aeroportul din Frankfurt

Când călătoriți în direcția opusă (spre aeroport), trebuie să acționați în conformitate cu instrucțiunile de mai sus, doar că în direcția opusă. În oraș, întotdeauna fiți atent la indicătoarele, care indică direcția de mers pentru a ajunge la un tren sau un autobuz spre aeroport. Și înainte de a pleca, cumpărați bilete pentru transportul public din timp, pentru a nu pierde timpul și nu alerga cu bagajele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *