Cum ajung de la aeroportul Köln la Bonn și Köln

Aeroportul Internațional Köln/Bonn (cod IATA – CGN) este situat în suburbiile orașului Köln – Porec, la 15 km de Köln și la 16 km de Bonn. Al doilea nume al aeroportului este Aeroportul Konrad Adenauer.

Conform traficului de pasageri, care este de peste 10 milioane de pasageri pe an, aeroportul se situează pe locul 6 printre toate aeroporturile germane, iar în 2016 aeroportul a ocupat primul loc printre aeroporturile regionale europene în conformitate cu Skytrax World Airport Awards. În ultimii ani, aeroportul din Köln a fost reorientat la deservires companiilor aeriene europene low-cost. Până în prezent, aeroportul este unul dintre cele mai mari centre ale companiilor aeriene Ryanair, Norwegian Air Shuttle, Eurowings, precum și Germanwings, FedEx Express, UPS Airlines. Acesta este unul dintre puținele aeroporturi de 24 de ore din Germania, ceea ce, contribuie la popularitatea sa.

Terminalul aeroportului Köln / Bonn

În aeroport există două terminale de pasageri situate unul lângă cealalt. Schema aeroportului o puteți vedea aici.

Terminalul 1. Situat în clădirea veche, din anii 1970. Este folosit pentru a deservi zborurile companiilor aeriene Eurowings, Germanwings, Lufthansa și Austrian Airlines. Are acces direct la gara, care se află la nivelul inferior al terminalului.
Terminalul 2. Situat într-o clădire modernă, deservește zborurile companiilor aeriene Air Berlin, Ryanair, KLM, Iran Air și altele.

Cum ajung de la aeroportul Koln la Bonn și Koln (Cologne)

Aeroportul este situat la 15 kilometri sud-est de centrul orașului Köln și la 16 kilometri nord-est de centrul orașului Bonn. Există mai multe modalități de a ajunge de la aeroport la centrul orașelor Köln și Bonn, precum și la alte orașe importante din Germania.

Cu trenul și metroul

Statia de trennuri Aeroportul Koln

Gara de metrou de pe aeroportul din Köln / Bonn este conectată la terminalele 1 și 2 de către treceri pietonale acoperite. De la stație se poate ajunge nu numai la Köln sau Bonn, ci și în alte orașe importante din Germania, trenurile orașenești, trenurile regionale expres și trenurile Intercity Express ICE.

Pentru a găsi o ușor o stație, trebuie să urmați semnele pe care este reprezentată litera albă S situată în cercul verde. În Germania acesta este semnul pentru S-Bahn – Straβenbahn – tren orașenesc.

De la aeroportul Köln / Bonn la centrul orașului Köln

Între aeroport și Köln, circulă trenurile orașenești cu numerele S13, S19 și trenurile suburbane RE6, RE8. Trenurile circulă din aeroport la aproximativ fiecare 20-30 de minute pe timp de zi.

Toate trenurile doar trec prin stație, așa că aveți grija la direcția trenului, puteți pleca în direcția greșită.

Biletele sunt comune și valabile atât în trenurile de oraș, cât și în trenurile suburbane. Toate trenurile merg la gara de trenuri (Köln Hbf).

Biletele pot fi cumpărate de la aeroport, în automate speciale D-bahn, atât cu bani cash, cât și cu card bancar. Prețul biletului este de 2,8 € – acesta este tariful pentru zona 1B, care include orașul și aeroportul din Köln. Călătoria durează 15 minute. Cu acest bilet, timp de 90 de minute, puteți face transferuri la orice mod de transport din oraș.

De la aeroportul din Köln / Bonn până în centrul orașului Bonn

Cumpărarea biletelor de la aeroport spre Bonn este similară cu cea a biletelor spre Köln, stația de la aeroport este aceeași, doar că trenurile merg în altă direcție, iar prețul biletului este de 7,8 € (zona 4 din RegioTicket). Biletul vă permite să efectuați schimbați mijlocul de transport timp de 180 de minute.

La Bonn merg doar trenurile regionale RE8, care, însă, nu trec prin gara centrală Bonn Hbf. Va trebui să ajungeți la stația Bonn-Beuel și să schimbați transportul, folosind același bilet. De la stația Bonn-Beuel, în centru circulă tramvaiul 62.

Aveți nevoie de 25 de minute pentru a ajunge la Bonn. Tabloul electronic vă va anunța despre ora sosirii și a plecării, trenurile rulând la fiecare jumătate de oră.

Cu autobuzul

Cum ajung cu autobuzul din aeroportul Koln

Autobuzele care merg în orașele din apropiere de Köln și Bonn, circulă la intervale de 25-30 de minute. Stațiile de autobuz se află la ieșirile de la Terminal 1 și 2. Puteți plăti pentru călătorie în mașinile de bilete care se află tot acolo.

Cu autobuzul de la Aeroportul Köln / Bonn până în centrul orașului Köln

Cu autobuzul 161 de la terminalul aeroportului puteți ajunge la Porz Markt, iar de aici puteți ajunge în centrul orașului Köln cu tramvaiul nr. 7.

Autobuzele circulă de luni până vineri – la fiecare 15 minute, iar în zilele de sâmbătă și duminică – la fiecare 30 de minute. Programul este întrerupt doar pe timp de noapte de la 1:30 la 4:25. Circulă autobuzul Airport Express Bus 161 sau 670. Distanța până la stația de autobuz este de aproximativ 500 de metri, însă linia de autobuz 161 ajungr atât la terminalul 1, cât și la terminalul 2. Drumul spre centrul orașului, durează aproximativ 20 – 25 de minute. Costul unei călătorii cu autobuz de la aeroport la Köln este de aproximativ 5,50 €.

Autobuzul de la Aeroportul Köln / Bonn spre centrul orașului Bonn

De la aeroportul Köln la gara din Bonn, merge ruta autobuzului SB60. Tariful este de 8 €, iar durata călătoriei este de aproximativ 30 de minute. În timpul zilei, autobuzele pleacă la fiecare 30 de minute.

Autobuzul, spre deosebire de tren, merge la Gara feroviară centrală din Bonn – Bonn Hbf. Un program detaliat de autobuz poate fi vizualizat sau descărcat aici.

Cu taxiul

Taxiurile sunt cea mai potrivită opțiune pentru cei care au venit cu un bagaj voluminos, călătoresc cu copii mici sau pur și simplu nu doresc să folosească transportul public.

Puteți ajunge cu taxiul din aeroport nu numai la Köln sau Bonn, ci și la multe alte orașe din statul Nord Rein – Westfalia, în orice moment al zilei. Un stand de taxi se află la ieșirea din terminal, dar majoritatea călătorilor preferă să rezerveze mașina online, deoarece acest lucru adesea este mai profitabil.

Puteti alege o masina de clasă si capacitate potrivita din timp. Prețul indicat la rezervare va fi stabil: aceasta exclude posibilitatea creșterii prețurilor sau a mersului în cercuri, deoarece serviciul calculează tariful înainte de efectuarea efectivă a comenzii. Durata călătoriei este de 15-20 de minute. Șoferul vă va întâlni la ieșirea din zona de sosire cu o plăcuță pe care o să vă găsiți scris numele și vă va ajuta cu bagajele.

O mașină închiriată

Dacă vă place să conduceți o mașină și aveți intenția de a călători des, este logic să închiriați o mașină, mai ales că o puteți face chiar la aeroportul din Köln. Vă rugăm să rețineți că, mai devreme vă decideți să rezervați o mașină, cu atât sunt mai multe opțiuni pe care le veți avea la rezervare. La rezervare auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *