10 locuri secrete, ascunse în văzul tuturor

Marea parte a locurilor de atracție turiștică ascund în sine, de multe ori, surprize neașteptate. Se pare ca știm despre aceste locuri faimoase absolut totul, dacă nu din vizită pesonală, atunci sigur datorită internetului. Însă până și cele mai populare locuri turistice au secretele sale, pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc. Deci să începem:

Apartament secret în vârful Turnului Eiffel.

turn_eiffelLa cel mai înalt, al treilea nivel al Turnului Eiffel din Paris se află apartamentul, ce i-a aparținut lui Gustav Eiffel, în care acesta primea oaspeți importanți.

Când Eiffel și-a prezentat creația în 1889, aceasta a fost primită destul de rece. Mulți din criticii contemporani considerau Turnul prea mare și prea urât. Desigur, creatorului turnului puțin îi păsa de părerea celor, care nici măcar nu suspectau că în vârful acestuia se află apartamente secrete. Până în 2015, apartamentele secrete erau inaccesibile publicului larg.
Camera mică al lui Gustav Eiffel era amenajată romantic, cu tapet, mobilier din lemn și picturi în ulei. Eiffel folosea apartamentele sale pentru a gusta din singurătate și pentru întălniri cu prietenii săi savanți.

camera_eiffel
Și acest apartament mic nu este unicul secret al turnului – sub pilonul său de sud se află un buncăr militar, care, din auzite, conține tunele secrete, ce duc la Academia Militară Franceză și care au fost folosite de naziști pe timpul războiului pentru torturarea membrelor rezistenței franceze.

sub_pilon

Camera secretă din muntele Rashmore.

În legendele vechi se spune despre complexul secret din muntele Rashmore, care conține comori. Amuzant, nu-i așa? Sigur, dacă muntele ar conține vre-o cameră secretă, de mult cine ne spunea despre ea, nu? NU!!! Pe lângă camera_ascunsăportretele sculptate a celor patru președinți, în muntele Rashmore a fost creată și o cameră secretă. În 1998 guvernul american a instalat în încăperea din munte o ladă ermetică din titan și o bucață de granit cu greutatea de 5 tone, unde au fost puse copii ale documentelor istorice importante, inclusiv o copie a Declarației de Independență al SUA. Deci, în muntele Rashmore într-adevăr se păstrează comorile națiunii.

Camera_rashmore

Clădire goală în mijlocul Times Square.

Anual, Times Square din New York este vizitată de aproximativ 37 de milione de oameni. Datorită acestui fapt, ea se află pe locul 2 din cele mai vizitate atracții turistice din lume. Sună ireal să ascunzi o clădire întreagă într-un loc atât de aglomerat. Foarte puțină lume atrage atenție unui zgărie-nori de 25 de etaje, absolut gol aflat chiar în mijlocul Times Square. Clădirea “One Times Square” a fost construită în 1904. Aici se afla redacția ziarului New York Times. Peste 8 ani, aceștia au părăsit clădirea. Ultimii proprietari al clădirii au dat faliment în 1992, după ce clădirea a fost vândută unei bănci de investiții, care, la rândul său, a transmis-o unei firme de publicitate. Această firmă a pus ecrane gigante pe fațadă și acum clădirea îi aduce 23 de milioane de dolari pe an, necătând la lipsa chiriașilor, cu exepția unei mici farmacii la parter.

Terminalul abandonat în aeroportul John F. Kennedy.

Dacă ați trecut vreodată pe la controlul de pașapoarte în acest aeroport, aproape sigur ați văzut un terminal cu design deosebit și un acoperiș în forma aripilor de pasăre. Terminalul Flight Center a fost proiectat de un architect celebru fnlandez – Saarinen, în 1962. Din păcate, când compania aeriană, care l-a construit a falimentat, în 2001, terminalul cu un interior deosebit a fost abandonat. Tratativele despre soarta ulterioară a terminalului au durat câțiva ani. Se propunea să devină un restaurant, centrul de conferințe și chiar muzeu al aviației. Însă la o decizie unanimă nu s-a putut ajunge. De aceea termialul TWA Flight Center până în prezent rămâne abadonat.

Închisoarea din Palatul Dogilor din Veneția.

 

Sub acoperișul acestui palat se află și o închisoare, în care cândva a stat captiv și vestitul Giacomo Casanova, care, în cei 400 de ani din istoria închisorii. a fost unicul deținut, care a reușit să fugă. Cu toate că, despre închisoare știu destul de mulți, vizitarea ei nu face parte din traseele turistice obișnuite.

 

Camere secrete în piramede egiptene.

Astăzi, datorită tehnologiilor contemporane, savanții pot scana construcțiile piramidelor egiptene și să creeze o hartă amănunțită a tututror încăperilor din interior. Anume astfel, la cercetarea Piramidei lui Cheops s-a aflat că în interior se află o încăpere de 120 de metri înălțime, despre care nu se știa. Această încăpere nu a fost singura, dar a fost cea mai mare.

Etajul 103 al Empire State Building.

Se știe, că la etajul 102 al clădirii se află o platformă, de unde poate fi admirat New York-ul. Însă orașul poate fi admirat și de la etajul 103, unde se află o cameruță mică, cu un balcon. Accesul către această cameră este deschis doar persoanelor faimoase și importane.

Camera de baie al cardinalului, palatul Papei din Vatican.

veceu_de_cardinalBaia a fost pictată de Rafael Santi și ucenicii săi în 1516, și este parte al apartamentelor cardinalului Bibbiena. Momentul picant este că scenele pictate sunt foarte departe de a fi pudice. Intrarea în baie este în fostul dormitor al cardinalului, unde astăzi se află camera, în care Papa se întălnește cu președinții diferitor țări.

Apartamentele secrete din castelul Cenușăresei.

 

camera cenusareseiÎn castelul Cenușăresei din Disneyland este o cameră cu pat moale și o canapea. Tot aici este un jacuzzi și un geam cu vitralii. Chiar dacă camera arată ca un număr din hotel luxos, nu există sumă pentru care ați putea petrece aici oDisneyland_castel noapte. Însă se poate căștiga. Trageile la sorț, al acestui câștig neobișnuit, au loc în fiecare ianuarie.

 

Balconul din torța Statuei Libertății.

Până în 1916 spre balconul Statuei Libertății ducea o scară, însă în 1916 torța a fost avariată printr-o explozie și accesul turiștilor pe acest balcon a fost interzis pentru totdeauna. Și astăzi rămâne închis, cu toate că în 1986 torța a fost înlocuită cu una nouă.

Torta_statuia_libertatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *