Cele mai romantice locuri din lume, unde merită să o duci de Ziua Îndrăgostiților.

Ziua Îndrăgostiților poate fi sigur redenumită în „Ziua Marketing-ului”, pentru că toate companiile se pregătesc de ea mult mai mult decăt îndrăgostiții, oferind promoții și promovând oferte. Cu toate acestea, îmi place această sărbătoare. Și de ce nu? Sigur, nu trebuie să fii îndrăgostită de el decât o singură zi pe an, dar este un alt motiv excellent să faceți ceva plăcut unul altuia. Așadar, să vă arăt selecția mea a celor mai romantice locuri din lume.

Am decis să facem ceva mai puțin trivial, deci Parisul și Veneția nu vor în această listă. Traseele pe care le propun, desigur, sunt turistice, dar mai puțin populare, că doar cele mai bune locuri pentru iubiți sunt acelea, unde pot fi unul cu celălalt și nu cu o mulțime de oameni, când cineva periodic îți scarpină ceafa cu un stick pentru selfie.

Lacul Garda, Italia

Cel mai mare lac din Italia este și unul dintre cele mai frumoase, cel puțin în Europa. Este înconjurat pe toate laturile de pante alpine, pe care grădinile de măslini alternează cu grădini de lamâi, florile cu struguri, iar peisajele pitorești ale drumului de-a lungul lacului alternează cu peidaje ale satelor și orașelelor aruncate de-a lungul coastei.

locuri romantice lac garda
Lacul Garda

Din orașele, cele mai frumoase sunt Sirmione, Desenzano del Garda, Limone del Garda, Malcesine. Foarte aproape de lac, este Verona, scena evenimentelor piesei „Romeo și Julieta”. În general, Garda este un răspuns excelent la întrebarea „unde mergem să ne odihnim împreună”.

locuri romantice lac garda
Lacul Garda

Ce e de făcut la Lacul Garda

 • plimbai-vă cu barca pe lac;
 • vizitați ruinele castelului Arco;
 • degustați vinul local în cafeneaua orașului Bardolino (cel mai popular vin din regiune);
 • întâlniți apusul la Castelul Scaligers;
 • urcați pe Monte Baldo (liftul se află în Malcesine).

Articol despre odihnă la Lacul Garda (traseu pentru câteva zile)

Bruges, Belgia

cele mai romantice orașe - Bruges
Bruges, Belgia

Unul dintre cele mai frumoase mini-orașe din Europa și o mare alternativă Veneției zgomotoase și turistice (de fapt, acest oraș belgian este numit uneori mica Veneție). Clădirile vechi, canalele din oraș, străzile înguste și liniștite, mirosul de ciocolată belgiană – toate acestea sunt despre Bruges.

cele mai romantice orașe, Bruges
Bruges, Belgia

Ce e de făcut în Bruges

 • beți o bere belgiană într-un restaurant în aer liber cu vedere spre canal;
 • urcați la Muzeul de Istorie;
 • ascultați muzicienii de stradă la Grote Markt;
 • faceți o plimbare cu barca pe canalele din Bruges;
 • mâncați ciocolată belgiană.

Traseu mai detaliat pentru Bruges.

Kazbegi, Georgia

Kazbegi este o regiune montană a Georgiei și, potrivit povestirilor numeroșilor prieteni, care au fost acolo, unul dintre cele mai frumoase locuri din această țară. Peisajele și liniștea incredibilă a vârfurilor caucaziene, a satelor de munte, a peșterilor străvechi și a mănăstirilor. În selecția noastră Kazbegi a ajuns nu numai din cauza peisajelor superbe, dar și din cauza hotelului Rooms Hotel Kazbegi.

Terasa Rooms Hotel Kazbegi
Terasa Rooms Hotel, Kazbegi

Atunci când un prieten mi-a arătat o fotografie cu vederi din camera sa, de pe terasa restaurantului, deasupra căreia stau munții Caucazieni, acest oraș și-a făcut loc imediat în lista mea de must-see, marcat «romantic», pentru că obiectiv, puține există pe lumea asta, care se pot compara cu un mic dejun împreună, pe terasa acestui hotel, combinând liniștea și peisajul montan.

Kazbegi Georgia
Biserica Sfânta Treime, Kazbegi

Ce e de făcut în Kazbegi

 • ridicați-vă la Biserica Sfintei Treimi, lângă satul Gergeti, de aici se deschide o priveliște superbă;
 • mergeți călare în defileul Sno;
 • faceți trekking. Cel mai popular traseu merge de la satul Gergeti până la stația meteorologică, pe drumul spre vârful Muntelui Kazbek (ceei mai sportivi pot merge și în vârful muntelui);
 • beți vin georgian stând pe terasa Hotelului Kazbegi (s-ar putea să pară că promovez acest hotel, dar nu, acest loc într- adevărat m-a impresionant și inspirat).
 • O opțiune unde să mergi cu iubitul tău, dacă amândoi sunteți activi și nebuni după munte.

Budapesta, Ungaria

Budapesta a început să câștige popularitate, co toatecă acum ceva timp capitala maghiară a fost, să o spunem mai oale, nu chiar în topul rutelor turistice, iar acest lucru nu este ncorect, deoarece Budapesta este unul dintre cele mai romantice orașe din Europa.

Cele mai romantice orașe - Budapesta
Vedere asupra Dunării și a clădirii Parlamentului Ungariei, Budapesta

Dunărea, vechile cetăți și castele, luminile de noapte ale Parlamentului Ungar – una dintre cele mai frumoase clădiri din lume. Unii numesc Budapesta Parisul estului, dar noi sigur știm cine e Micul Paris. Da, există ceva în comun în atmosfera acestor orașe, dar, totodată, orașul principal al Ungariei este mai puțin aglomerat, încă nu este plin turiști și rămâne distinctiv.

Budapesta, foto
Budapesta noaptea

Ce e de făcut în Budapesta

 • urcați pe Muntele Gellert și bucurați-vă de priveliștea orașului;
 • plimbați-vă cu un tramvai fluvial de-a lungul Dunării (este recomandabil să alegeți o cursă de noapte, când podurile sunt iluminate);
 • vizitați vechiul castel Vajdahunyad;
 • plimbați-vă prin Cartierul Cetății din Buda;
 • relaxați-vă la baia în aer liberGellert (există 13 băi în Budapesta, însă aceasta este cea mai frumoasă, dar și cea mai populară).

Provence, Franța

De la jumătatea lunii iunie până la începutul lunii august (când înflorește lavanda) este greu să găsești un loc mai romantic în lume decât regiunea franceză Provence.

Provence, câmp lavanda
Câmpuri de lavandă, Provence

Câmpuri infinite de levănțică, castele, sate mici, scufundate în flori, drumuri montane, lacuri – aceasta nu este lista deplină a ceea ce poate fi văzut în Provence.

Iată traseul cel mai fotogen: de la coastă spre Cheile Verdon -> Lacul St. Croix -> Satul Moutiers-Sainte-Marie -> Câmpiile de lavandă de-a lungul drumurilor D8 și D6 -> Satele Lacoste și Gordes -> Senank Abbey -> Avignon.

Provence fotografie
Peisajul tipic din Provence

Ce e de făcut în Provence

 • lăsați-vă înnebuniți de vederea și mirosurile câmpurilor de lavandă. Opriți-vă la un mic picnic, să faceți o grămadă de fotografii împreună;
 • opriți-vă în satele de pe drum și gustați vinul local (în Franța este permisă o cantitate mică de alcool în sângele șoferului);
 • vizitați castelul lui Marquis de Sade din satul Lacoste;
 • faceți o plimbare cu barca pe Lacul St. Croix;
 • plimbați-vă pe străzile orașului și labirinturile Palatului Papal din Avignon.

Provence-ul în vara este locul perfect pentru a merge într-o călătorie în luna de miere sau doar pentru a vă relaxa.

Islanda de Nord

Natura neatinsă, puterea naturii, sentimentul că ești singur pe marginea Pământului – în pofida frumuseții ei dure, Islanda, în opinia noastră, este un loc ideal pentru a vă relaxa. Aici, la poalele cascadei sau printre peisajele deșertice, unde nu poate fi văzut nici un suflet viu, veți începe să percepeți într-un nou mod fraza „Cu tine merg și la marginea pământului”.

locuri romantice - Islanda
Cascada Godafos, Islanda

Să mergi în Islanda sinestătător este o afacere destul de riscantă, deci, dacă nu sunteți un călător experimentat, mai bine cumpărați o călătorie organizată. Există un „Inel de Aur” – un traseu prin Islanda de Sud, există un traseu prin partea centrală și există un așa-numit „Inel de Diamant” – un tur al atracțiilor din nordul Islandei.

Ce include acest traseu:

 • Cascada Godafos, adică „Cascada zeilor” – nu este cea mai mare, dar cea mai fotogenică cascadă a insulei;
  Izvoarele fierbinți Namafjall;
 • Cascada Dettifos. Cea mai plină cascadă din Europa. Vă puteți imagina ce nivel de zgomot produce și cantitatea emoțiilor voastre de la măreția văzută;
 • Stâncele Canionului Asburgi;

Isle of Skye, Scoția

O altă „Margine a Pământlui” din colecția noastră. Pietrele, care sparg valurile mării, drumurile pustii de-a lungul câmpurilor de un verde-aprins incredibil, pe care paște o turmă de oi, aceste se întâlnesc aici mult mai des decât semne de prezență umană.

Scoția este cel mai romantic loc din lume
Peisajul pustiu din Skye, Scoția

Se pare că acest loc este pierdut în timp, iar civilizația nu au ajuns aici, dar totuși, aceasta se aplică doar naturii, pentru că drumurile de pe insulă, precum și indicatoarele sunt perfecte pentru o călătorie confortabilă.

Scoția, foto
Farul de pe insula Skye, Scoția

Ce e de văzut pe insula Skye

 • stâncile Old Man of Storr;
 • cheiul de pe drumul Diatomitei;
 • peisaje de-a lungul drumului, care trece prin golful Uigh;
 • castelul Dunvegan;
 • farul Point Neist, cel mai vestic punct al insulei. De aici se deschid niște priveliști uluitoare ale stâncilor de pe coastă și ale insulelor vecine, acesta este un loc minunat pentru a vedea balene și delfini.

Uluwatu Templ, Bali, Indonezia

Da, această insulă indoneziană este practic primul lucru care-ți vine în cap, când vine vorba de raiul de pe pământ. Bali este unul dintre locurile cele mai populare din lume, unde vă puteți petrece luna de miere sau ceremonia de nuntă, dar unde puteți și să veniți în doi.

Locuri romantice - Bali
Uluwatu Templ, Bali (c) James Udall

Aici găsim plaje, junglă, temple, oceanul de o frumusețe incredibilă, dar în selecția noastră am decis să concretizăm și să recomandăm, pentru o excursie romantică, Templul Uluwatu situat pe o stâncă acoperită de arbuști verzi și scăldată de ocean.

Ce e de făcut în templul Uluwatu

 • vedeți dansul tradițional înterpretat zilnic de localnici înainte de apusul soarelui;
 • socializați cu principalii locuitori ai acestor locuri – maimuțele. Doar nu uitați să lăsați în siguranță toate lucrurile valoroase (bijuteriile, portofelul, telefonul), că acești tovarăși vă fură totul imediat;
 • întâlniți apusul la ocean. Se spună că aici sunt cele mai frumoase apusuri de soare din lume.

Havana, Cuba

Havana este un loc din seria „toată lumea vede ceea ce vrea să vadă”: cineva observă aici ruine și clădiri dărăpănate, iar cineva – energia nebună a cubanezilor, frumusețea faimoaselor mașini retro de pe drumuri și textura clădirilor. Eu aparțin celei din urmă. Pentru mine, Havana este unul dintre cele mai romantice orașe din lume. Mai exact, nu romantic, dar plin de pasiune. Muzică pe străzi, nopți fierbinți, valurile Mării Caraibe și oameni locali, care zâmbesc indiferent de ce nu li se întâmplă.

Havana locuri romantice
Străzile din Havana, Cuba

Ce e de făcut în Havana

 • mergeți pe străzile vechei Havana (zona din vecinătatea golfului), printre vechile vile în stil spaniol;
 • vizitați cetatea Castillo de Real Fuers;
 • dansați salsa pe Malecon;
 • stați până în zori, savurând romul într-unul din barurile din Havana ascultând muzică live.

Kyoto, Japonia

Capitala veche a Japoniei este cel mai bine de vizitat în primăvară (sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie), când înflorește sakura sau la începutul toamnei, când frunzișul copacilor din parcurile locale devine roșu aprins. În ambele perioade, Kyoto poate fi cu siguranță numit cel mai frumos oraș și locul cel mai romantic de pe planetă. O vedeți cu ochii, o atingeți cu mâinile, dar to rămâne greu de crezut că toată această frumusețe este reală și nu este un desen meșterit în unul din redactoarele grafice.

locuri romantice - Kyoto
Kyoto, Japonia

Ce e de văzut la Kyoto

 • templul Kiyomizudera. De aici se deschide una dintre cele mai frumoase vederi asupra orașului;
 • satul Toei – parc și, în același timp, un platou de filmare a filmelor cu samurai.
 • Nijou este unul dintre cele mai mari castele din Japonia;
 • grădinile Shozan

Vaadhoo Island, Maldive

În a doua jumătate a anului, aproximativ din iulie până în noiembrie, pe insula Maldiviană Vaadhoo (și, mai rar, pe alte insule ale arhipelagului) se poate observa un fenomen de o frumusețe cosmică – strălucirea marginii oceanului de-a lungul coastei.

Maldive - cele mai romantice locuri din lume.
Star Beach, Maldive

De fapt, totul este foarte simplu – este fitoplanctonul luminos, care trăiește în apele de coastă. Dar când vedeți această imagine în întunericul nopții, uitați imediat tot ce ați știut din biologie și vreți să credeți că acestea sunt stelele, care au căzut de pe cer. În general, este greu să găsiți cu o atmosferă mai romantică, din toate posibilele de pe planeta Pământ. Nimic în plus – doar ocean, nisip și stelele la picioarele voastre.

PS: Dacă articolul a fost util pentru dvs., puteți să-mi mulțumiți prin rezervarea unui hotel prin intermediul acestui link afiliat, Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *